-
300wyobraźnia
Mam jasny pokój i tak ostatnio leżąc i słuchając muzyki pomyślałem że fajnie było by jakoś upiekszyć ściany żeby mi się milej mieszkało. I rysuje całkiem dobrze. Chciałbym mieć na ścianie taką dziewczyne jak w teledysku bruno marsa - just the way you are. Wiec wiem tylko co chce miec. To moj pierwszy taki pomysl. Nigdy nie rysowalem na scianie. Licze na jakeis porady? Odnosnie czym to namalowac i jak zeby bylo ok? -
Anonim
Możesz kupić zwykła biała farbe i do niej kolorowe barwniki, wtedy do róznych pojemników (które musisz szczelnie zamykac!) dolewasz niewielka ilośc tego barwnika i mieszasz, tak bedziesz miał konkretny kolor, a potem to juz normalnie jak z farbami. [Powinny byc w praktikerze przykładowo]Albo uzyć akryli-aczkolwiek bardzo szybko wysychają i więcej się zuzywają, za to kolory sa intensywne, błyszczace ii.. cięzkie do zmycia ze sciany potem; D Innymi farmami nie malowałam na scianie.
Przede wszystkim zrób na poczatku dobry rysunek tej postaci, najlepiej odmierzony w skali, bo farby przeciez bedzie cieżko poprawic, pedzelki proponuję twarde i gładkie, żeby nie było szorstkich znaków pedzla po wyschnieciu. :] -
Anonim
No w sumie Elw powiedziała dużo, ja osobiście użyłam akrylu, jednak chyba to był niestety chiński i teraz już(!) po 2 latach odpryskuje razem z kolorem ściany...
W sumie mi tam się dobrze malowałol. Jednak aż strach pomyśleć, co będzie gdy nadejdzie, a już się zbliża czas odświeżenia koloru; ) -
Kasia
Jak chcesz miec ołówkiem to uwazaj żeby za mocno nie przyciskac . Potem kontury mozna poprawic węglem ( z tymże nie mozna potem tego dotknąc bo brudzi; p) ale efektowne -