Szkic, rysunek. [7058]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bąbik

o, dobrze powiedziane.
  • Anonim

rysuj rysuj rysuj patrz obserwuj analizuj i najlepiej konsultuj z kimś kompetentnym swe dokonania a najlepiej z kilkoma takimi osobami...
  • x x

Witam,
    wybierasz się w przyszłości na studia architektoniczne?
    Chcesz nauczyć się rysować?
    Zapraszam na zajęcia rysunku odręcznego, przygotowujące do egzaminu wstępnego na Wydział Architektury.
    Zajęcia prowadzi architekt po Wydziale Architektury Politechniki Wrocławskiej.
    W ofercie:
    - kurs standardowy,
    - kurs intensywny.
    - Wakacyjne Warsztaty Rysunkowe.

UWAGA!!! Wkrótce rusza INTENSYWNY KURS RYSUNKU ODRĘCZNEGO.
    Jest to szansa dla osób, które chcą zdawać na Wydział Architektury, a nie wzięły udziału w całorocznym kursie. Kurs potrwa od marca do czerwca. Zapisy trwają! Liczba miejsc ograniczona. Masz jeszcze szansę dostać się na wymarzone studia! Zapraszam!

e-mail: lekcje.rysunku@gmail.com
    tel.: +48727668123
    Wrocław
  • Karll

>kami napisała:
    >wawa
    > http://www.domin.pl
    >

jeżeli zamieżam zdawać na Architekturę na ASP w Warszawie to czy będzie to odpowiedni kurs czy mam poszukać sobie innego?
  • .:: Edzia ::. ツ ™

Będzie dobry. Ewentualnie jakbyś chciała inny, to polecam: http://www.architekt.art.pl
    polecam, sama tam chodzę :)
  • Karll

dobra dzięki za informację
    jbc to jestem ON; D(nie ona)
  • Rafał k

Witam!
    Jestem uczniem pierwszej klasy liceum i chciałbym w przyszłośći kontynuować swoją edukację w kierunkach architektonicznych, jednak nie mam w ogóle doczynienia z rysowaniem.
    Może to się wydawać głupie, że taka osoba jak ja chce iść na taki kierunek, jednak lączy mnie z tym ogromny sentyment z dzieciństwa. W czasach przedszkolnych rozwijałem swoje umiejętności plastyczne, jednak po roku przeobraziły się one w sport, z którym do dnia dzisiejszego mam doczynienia. Więc można powiedzieć, że mam zerowe doświadczenie.
    Chciałbym się was spytać czy mam jakieś szanse zdać wstępny egzamin z rysunku, gdybym zaczął chodzić na rysunek od drugiej klasy. Wiem, że to zależy od zaangażowania oraz systematycznej pracy, dlatego uprzedzę was, że jestem zawzięty oraz zawsze dążę do celu.Uważam, że jeśli chodzi o szybkie uczenie się takich rzeczy to jestem bardzo dobry.
    Żałuję trochę, że zerwałem więzi z rysowaniem, gdyż wyróżniałem się swoim stylem. Mam nawet kilka rysunkówm które stworzyłem w wieku 7-9 lat i moim zdaniem jak na ten etap rozwoju są bardzo dobre.
    Proszę o wasze opinie na ten temat.
  • Ines

Dwa lata rysowania wystarczą, pod warunkiem, ze się będziesz przykładał. No i kurs musi być BARDZO DOBRY. W tym roku na egzaminach był mega przesiew; ] Aaa. Rysunki z dzieciństwa niewiele Ci dadzą, na architekturę to zupełnie inny styl rysowania. Tego się trzeba nauczyć.
  • Błękitny odcień szaleństwa!

Hej,
    Za rok będę zdawał na Architekturę na PW. Ogólnie sprawa jest ciekawa. Co roku na egzamin idzie około 800 ludzi z czego 400 nie umie rysować. Rysunki w zeszycie na lekcji, cz też szkice na kartce A4 to nie to samo co rysunek architektoniczny na B2. Od roku chodzę na kurs rysunku, Domin w Warszawie. Jeśli dobrze się orientuje to ludzie przyjeżdżają nawet z Gdańska i Szczecina na cotygodniowe zajęcia. Wyniki tego są... 66/90 osób na dziennych w tym roku z Domina. :P Jeśli myślisz że umiesz rysować, to wejdź na digart i pooglądaj zdjęcia prac ludzi z Architektury. Jeśli Twój poziom jest podobny to możesz już trochę odpuścić rysunek z wyobraźni i zacząć robić Geometrię i Model. Pamiętaj że w Warszawie na egzaminie masz tylko 90 min, gdzie nie gdzie jest 5h.
    Swoją drogą, rysowanie twarzy i podobnych aspektów z ASP nie będzie dobrym przygotowaniem na Politechnikę :P
    Pierwsza zasada: Perspektywa, Druga zasada: Węzeł pracy, Trzecia zasada: Faktura materiału.
    Nic nie ma lepszego niż rysowanie :)
  • Ines

A w tym roku na PK przyszło 1200 ludzi, z czego egzaminu w ogóle nie zdało 800; P
  • ketrab kazcreimzak

popieram poprzednika na architekturę i tak trzeba się uczyć rysunku bez względu na talent - to trzeba poprostu wypracować. Jeśli masz talent to jeden rok ci w zupełności wystarczy, jesli nie to dwa lata... żeby zdać egzamin z rysunku na architekturę w Poznaniu, musialem trenować dwa lata :( Za pierwszym razem trafilem do beznadziejnej szkoly i dopiero za drugim razem dalem rade. Dla stratujących na architekturę w Poznaniu polecam kursy rysunku organizowane przez pracowników polibudy i ASP. Mają stronkę: http://www.szkolapoznan.pl
    male grupy, mili ale konkretni i wymagający nauczyciele, i to czego nie było na pierwszym kursie to podstawy teoretyczne takie jak kompozycja i geometria. Bardzo mi to pomogło na egzaminie, dlatego warto pytać co jest w programie zajęć (nie tylko tematy rysunków ale np ćwiczenia z kompozycji albo wykłady z architektury).
  • Dariusz Kowalski

Ja chodziłem na kurs przygotowujący do egzaminu do Strefy Rysunku w Szczecinie. Na studiach jestem półtora roku. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że bez przygotowania pod okiem jakiejś doświadczonej osoby nie ma szans na pomyślne zdanie egzaminów. Jeżeli ktoś zainteresowany to podaję adres strony http://www.StrefaRysunku.pl
  • krzychur

Nie dostaniesz się bez odpowiedniego przygotowania - to pewne. Im więcej godzin z ołówie tym lepiej. Moim zdaniem najlepiej uczyć się u architekta, dlatego, że on wie do czego ten rysunek jest potrzebny i w jaki sposób będzie oceniany. Ja byłem u dwojga architektów z Poznania (to ich strona http://www.rysunekarchitektura.pl/ ). Bez problemu się dostałem i inni z kusu też. Zresztą zobacz sobie ich prace w galerii rysunków.
  • ad ad

Zapraszam na forum o rysowaniu i malarstwie http://jestemkreatywny.pl
| |

Szkic, rysunek - cóż więcej można powiedzieć? Jeżeli rysowanie to Twoja pasja - wejdź i poz...

Fotki

Miejsca grona (0)