Szkic, rysunek. [7058]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • weź mnie na pokuszenie

czyli wasze patenty/sprawdzone spsosby

ja np. mam problem z ustami, jak narysowac zeby wygladały jak usta i dość realistycznie?
    proszę o rade; )
  • Anonim

Zalezy jakie usta i w jakim obrazku
  • Anonim

Tez mam problem z ustami, a zwłaszcza z uśmiechem. I z reguły na ustami właśnie najdłużej się męczę... Hehe w sumie to Ci nie pomogłam =] Ale na to chyba na to jak je narysować tak jak i jak narysować cokolwiek innego nie ma jednoznacznego sposobu... Po prostu trzeba się dobrze przypatrzeć=] pozdro
  • weź mnie na pokuszenie

wielkie murzyńskie usta!; )

uwierz mi, że naparwde się dobrze przypatrzyłam; p i nic. i dosyć śmiesznie to wygląda, z twarzy jestem zadowolona, ale usta nadal nie pasują; )

może komuś chciało by się wrzucic kilka zdjęc pt 'usta krok po kroku'; p [jakiekolwiek; )]
  • Anonim

może musisz je poczuć, dopiero je dobrze narysujesz:P xD
  • weź mnie na pokuszenie

jestem za; p
  • Anonim

http://www.drawspace.com/lessons/vi...
    Mała lekturka =]
  • weź mnie na pokuszenie

niestety nie otwiera mi się ta strona
    no ale i tak dziękuje; )
  • Anonim

To oznacza że musisz być zarejestrowana...
  • weź mnie na pokuszenie

nie wiem, mi się strona nie otwiera, mam 'loading..' ciagle; )
  • Anonim

więc myśle że brakuje Ci jakiegoś kodeka z flasha =]
    Jeśli chcesz mogę Ci podesłać na maila w pdf-ie
  • weź mnie na pokuszenie

wyslalam priv; )
  • Anonim

ja również, sorki
  • menora

nu mi też się nie ładuje, >loading< bez końca :-/
  • Anonim

a mnie się ładuje =P

http://www.drawspace.com/lessons/le...
    naciśnijcie na dole "Viev this lesson" może to coś zmieni?
  • menora

uchu, już wszystko działa, dziękuję; -)
  • weź mnie na pokuszenie

fajna ta strona :)
  • monty_fr

Usta , wbrew pozorom to "ciezka sprawa" przede wszystkim model nie lubi sie usmiechac, nie chce pokazac zebow a jesli juz to doslownie na sekunde i potem musi sie pol godziny wiercic i krygowac. wynika to z jakichs kapleksow na temat zebow pochadzochch z czasow kiedy ludzie mieli zeby najczesciej brzydkie i chore.poza tym usmiech b deformuje twarz, latwo poprzez usmiech "postarzyc" modela, zmarszczki smiechu nie zawsze sa odnierane jako takie . nastepna zecz to materia: szkliwo zebow ma swoj blask co w stos do matowej skory nie ulatwia sprawy.faktora skory warg jest tez czesto b inna niz policzkow , w koncu rysujacy gubi sie czy rysuje szminke na ustach czy usta. Dlatego tez dobrze jest moc wyjasnic modelowi ze portret rysowany to nie fotografia i przesadny makijaz robi z twarzy"maske" zza ktorej nie widac charakteru i osobowosci portretowanej osoby;
  • L'Aquoiboniste.

ja chyba potrafie rysować usta i nie sprawia mi to większego problemu trzeba poprostu wczuć się w to i wiele pracować. ja mam zawsze problem z nosem. :/ jakby ktoś pomógł to byłabym wdzięczna. monty8fr ma racje co do tego że przez uśmiech można bardzo postarzyć modela trzeba uważać i oczywiście dużo trenować
  • Anonim

Usta z wyżej podanej strony są okropne i bardzo nienaturalne..
| |

Szkic, rysunek - cóż więcej można powiedzieć? Jeżeli rysowanie to Twoja pasja - wejdź i poz...

Fotki

Miejsca grona (0)