-
weź mnie na pokuszenie
czyli wasze patenty/sprawdzone spsosby
ja np. mam problem z ustami, jak narysowac zeby wygladały jak usta i dość realistycznie?
proszę o rade; ) -
Anonim
-
Anonim
Tez mam problem z ustami, a zwłaszcza z uśmiechem. I z reguły na ustami właśnie najdłużej się męczę... Hehe w sumie to Ci nie pomogłam =] Ale na to chyba na to jak je narysować tak jak i jak narysować cokolwiek innego nie ma jednoznacznego sposobu... Po prostu trzeba się dobrze przypatrzeć=] pozdro -
weź mnie na pokuszenie
wielkie murzyńskie usta!; )
uwierz mi, że naparwde się dobrze przypatrzyłam; p i nic. i dosyć śmiesznie to wygląda, z twarzy jestem zadowolona, ale usta nadal nie pasują; )
może komuś chciało by się wrzucic kilka zdjęc pt 'usta krok po kroku'; p [jakiekolwiek; )] -
-
Anonim
-
weź mnie na pokuszenie
-
Anonim
-
weź mnie na pokuszenie
-
Anonim
-
weź mnie na pokuszenie
-
Anonim
więc myśle że brakuje Ci jakiegoś kodeka z flasha =]
Jeśli chcesz mogę Ci podesłać na maila w pdf-ie -
weź mnie na pokuszenie
-
Anonim
-
menora
-
Anonim
a mnie się ładuje =P
http://www.drawspace.com/lessons/le...
naciśnijcie na dole "Viev this lesson" może to coś zmieni? -
menora
-
weź mnie na pokuszenie
-
monty_fr
Usta , wbrew pozorom to "ciezka sprawa" przede wszystkim model nie lubi sie usmiechac, nie chce pokazac zebow a jesli juz to doslownie na sekunde i potem musi sie pol godziny wiercic i krygowac. wynika to z jakichs kapleksow na temat zebow pochadzochch z czasow kiedy ludzie mieli zeby najczesciej brzydkie i chore.poza tym usmiech b deformuje twarz, latwo poprzez usmiech "postarzyc" modela, zmarszczki smiechu nie zawsze sa odnierane jako takie . nastepna zecz to materia: szkliwo zebow ma swoj blask co w stos do matowej skory nie ulatwia sprawy.faktora skory warg jest tez czesto b inna niz policzkow , w koncu rysujacy gubi sie czy rysuje szminke na ustach czy usta. Dlatego tez dobrze jest moc wyjasnic modelowi ze portret rysowany to nie fotografia i przesadny makijaz robi z twarzy"maske" zza ktorej nie widac charakteru i osobowosci portretowanej osoby; -
L'Aquoiboniste.
ja chyba potrafie rysować usta i nie sprawia mi to większego problemu trzeba poprostu wczuć się w to i wiele pracować. ja mam zawsze problem z nosem. :/ jakby ktoś pomógł to byłabym wdzięczna. monty8fr ma racje co do tego że przez uśmiech można bardzo postarzyć modela trzeba uważać i oczywiście dużo trenować -
Anonim