-
Hydeist.
Podpisuję się w pewnym stopniu pod kolegą z góry. Poza częścią o hh i darciu mordy; )
I jeszcze post-rock jest bardzo dobry do tworzenia, np. taki God is an astronaut.
Bardzo dobrze też rysuje mi się przy Sigur Ros :)
Nie znoszę ciszy w czasie pracy. -
Lucy Fair
>Hydeist. napisała:
>I jeszcze post-rock jest bardzo dobry do tworzenia, np. taki
>God is an astronaut.
Też lubię, a nawet jeszcze bardziej post-metal ("darcie mordy" rządzi :D)
Oraz wszelkie jego okolice i mieszanki. Neurosis, Isis, Godflesh, Cult of Luna i wiele innych.
Stopniowe budowanie napięcia, transowość i w odpowiednim momencie istna apokalipsa - mnie przy tej muzyce sam ołówek do ręki leci;))
Ewidentnie otwiera jakieś twórcze szufladki w mózgu...
Dźwięki zwykle niełatwe, ale po prostu mają w sobie to coś.
-
Dianka
-
Vulpix
Niekoniecznie muzyka, chociaż "łatwiej" wtedy tworzyć :)
Osobiście lubie rysować słuchając dzwięków, dialogów (nie wiem jak to konkretnie nazwać) z ulubionych filmów :):):)
-
-
Anonim
hmm... ja mam jedną płytę przy której dźwiękach zawsze dopada mnie wena :D mianowicie : "funhouse" Pink... tak normalnie nie słucham takiej muzyk, a nawet wręcz przeciwnie bo jestem od dawna zakochana w hh x) -
Anonim
Jak dla mnie od muzyki zależy co narysuję. Np. Children of Bodom, przy tym typie muzyki rysuje potwory, duchy itd. a przy wolnej, spokojnej muzyce kompletnie co innego. Ale wena wpada sama gdy slucham :P -
v e r o n i k a
-
Lucy Fair
Kiedyś myślałam, że tego nie strawię, ale byłam wytrwała - dałam więcej szans tej muzyce, i było warto.
Działa jak jasna cholera, między innymi na chęć do tworzenia czegoś właśnie...
Ciary na plecach, napięcie i mistycyzm;)
http://www.youtube.com/watch?v=hIR1... -
just
Coś spokojniejszego, ostatnio Mono (japońska grupa post-rockowa, o dziwo nie brzmi tak samo jak jpop etc), bardzo klimatyczna muzyka. Na pewno nie jakiś hard-rock, techno itp, tego nie trawię. -
maikiel
Evanescence, Bullet For My Valentine, KISS przy tym mi sie najlepiej rysuje -
Liriel194
W zależności od nastroju, ale zazwyczaj jest to metal albo rock, ewentualnie punk.