-
Anonim
Znacie moze jakies fajne kawalki ?? Koniecznie Bachata; ]]] Bachata ma swoj wlasny, wyjatkowy styl... -
A
-
mike
-
mike
chociaz jak sie tańczy ciągle do tego samego to sie może znudzić, szczególnie jak w tygmoncie leci obsesion w 3 róznych wersjach 3 razy w ciągu imprezy -
-
mike
a tu tłumaczenie http://popolsku.org/a/aventura/obse... -
Anonim
Aventura to juz osluchane... a Obsesion wylewa mi sie uszami... troche wiecej kreatywnosci; ]]] Please... -
A
nic innego właściwie w internecie nie znalazłam na kazie... jakieś tam pojedyńcze piosenki, ale Aventura sie w tym specjalizuje... -
anette
-
Ags
-
elefante
a moim zdaniem bachaa to straszny shit - to takie "wolne" z podstawowki dla tych ktorzy nie sa w stanie/ nie umieja poflirtowac tanczac salse
bachata moze byc wykonczeniem calej akcji - ale nadmierne sie nia podniecanie... bleeeeeee -
Alicja w krainie muchomora; )
-
weronika
dla mnie i batacha i merengue sa troche nudne... salsa stwarza wiecej mozliwosci :) -
Mala Suerte
Kiedys bardzo popularnym zespolem na warszawskich imprezach byl Monchy Y Alexandra. Teraz niestety puszczany jest duzo rzadziej. Takze Juan Luis Guerra ma kilka fajnych kawalkow chociaz on raczej specjalizuje sie w merengue (wymawia sie merenge a nie marenga jak to niektorzy uparcie twierdza :) Moj ulubiony kawalek to En El Muelle de San Blas. Bachata jest swietna bo mozna ja zatanczyc z wiekszoscia dziewczyn, salse dobrze tanczy malo ktora. -
mike
a moim zdaniem bachaa to straszny shit - to takie "wolne" z podstawowki dla tych ktorzy nie sa w stanie/ nie umieja poflirtowac tanczac salse
jeżeli ktoś tanczy bachate z dziewczyna i ma mine męczennika....... no coment -
Soggy Bottom Boy!
też specjalnie nie przepadam, ale to tylko z czysto subiektywnego sposobu odbierania muzyki...
-
Anonim
Bachata i merengue są na imprezach potrzebne, bo przy salsie nie da się rozmawiać (chyba, że z takim jednym Panem R. która zna, ta wie :)). A ja na imprezy nie chodzę siedzieć tylko tańczyć, przy bachacie przynajmniej można pogadać. I nie wrzucajcie mi tu, że taniec to subtelny flirt, przy którym nie potrzeba słów; ) bo jak piętnasty wieczór z rzędu tańczę z tym samym facetem, to wszelkie subtelności przestają już bawić i generalnie chce się pogadać o czymś konkretnym. Dwuznaczność zamierzona :)
A dodatkowo przy merengue można się fajnie powygłupiać kombinując figury, które przy szybszej salsie groziłyby połamaniem rączek, a czasem i nóżek.
Co nie znaczy, że jakoś te style specjalnie kocham. Po prostu nie mam nic przeciwko puszczaniu ich na imprezach... przez jakieś 5-7% wieczoru :D -
blaise
co do fajnych kawalkow bachataowych to polecam: grupo niche - salao, tabaco y sus metales - las viejas,
-
Anonim
Dzieki Blaise bo juz myslalem, ze nikt nie zrozumial tematu... Pytalem o dobre kawalki Bachatowe, a nie o to jak sie tanczy i po co do bachaty... Mowicie, ze przy Bachacie sie beznadziejnie tanczy and so fuckin' what ?? Pytalem o te kawalki, poniewaz wbrew wszystkim tutaj, ja slucham muzyki, a nie ja tancze... Bachata jest idealna do odtwarzacza MP3 lub do samochodu... Jezu, nie wszystko kreci sie wokol was... Nie wszyscy mamy takie same zainteresowania... Hello... Mamy XXI wiek... i jeszcze jedno... Bachata to nie przytulaniec !!! -
Ags
Dokladnie! ja slucham bachaty, jak jade spozniona juz na uczelnie i wiem, ze cwiczeniowiec bedzie sie mnie czepial...to mnie odstresowuje. wchodze wtedy spokojnie z usmiechem na twarzy i nie jest tak zle, jak to sobie wyobrazalam..a kawalki salsowe nie calkiem sie nadaja, bo zaczelabym plasac w autobusie. -
blaise
ostatnio jeszcze jeden fajny kawalek bachaty znalazlem:
tego calderon - plante bandera
ogolnie to znalazlem ostatnio typa na DC od ktorego sciagnalem 4GB muzy do tanczenia - od walcow przez chache wlasnie do salsy i bachaty... teraz muisze sie przez to przekopac i co fajniejsze zostawic;)