Salvador Dali [1889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Eliza

Od kiedy Dali zaczął Was inspirować??

Ja natknęłam się przypadkiem na jego album z reprodukcjami jego dzieł potem zrządzeniem losu na wakacje pojechałam do Hiszpanii i byłam w Figueres. Po tym zdarzeniu Dali zafascynował mnie jeszcze bardziej.

Piszcie swoje historie jak się zaczęło; )
  • Paula

Koleżanka pokazała mi zdjęcia ze swojego pobytu w Hiszpanii, no i były tam również foty z muzeum Dalego. Zainspirowało mnie jego...jajko. A potem to już z górki. Oczywiście 'Cieknące zegary' widziałam wcześniej, ale chyba byłam zbyt niedojrzała do zachwycania się tego typu sztuką.
    Boże, marzę, żeby pojechać do Figureas! W płyszłe wakacje musi sie udać!:)
  • ❦Mine.

od odwiedzenia muzeum^^
    tego w Hiszpanii(nie daleko Barcelony)
    pokochałam jego twórczość <3
  • marielle

nie pamietam
  • Anonim

Od zobaczenia "Trwałości pamięci" (chociaż wtedy jeszcze nie do końca), a tak na serio to od przeczytania jego autobiografii.
  • ♫ Rocky_AnnaJJ ♫

Od kiedy koleżanka ufundowała komputer do pracowni historycznej(wygrała w konkursie o Radomiu), a pani od historii zrobiła z niego pożytek i pokazała mi pierwszy obraz Dalego
  • Sophie

W liceum w jakiejś książce do polskiego zobaczyłam jego obraz... po którym chciałam tylko więcej i więcej :)
  • Anonim

od zawsze...
  • Anonim

2 lata temu znalazłam jego album i zaczęłam przeglądać...
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)