Salvador Dali [1889]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • klonik

polecam przeczytać autobiografię
    "Moje sekretne życie" Salvadora Daliego.

mnie się bardzo podobała. i przyblizyła mi postać tego człowieka. Dużo się o nim można dowiedzieć.
    choć cytując Dalego: „Tylko idiotyczni ludzie mówią prawdę. Ja jestem inteligentny, wiec nie mowie prawdy.” pamietajmy, aby nie traktować wszytskiego zbyt pochopnie..
  • kwart

Robi wrażenie, warto przeczytać.
  • Anonim

ma ktoś "Moje sekretne życie" w wersji elektronicznej? :>
  • mery_rowery.

ja nieeeeee. :P
  • Anonim

to nie dobrze :P
    bo w lublinie srednio dostepna jest ta pozycja :/
  • Agniech

kup przez internet; -) ja moją kupiłam akurat w empiku
  • Strange Little Girl

do nabycia w KKKK. przynajmniej była w cenie 14.99:)
  • Lutek

na straganach wszelkich z książkami też da się ją znaleść :]
  • veneno29

Książka jest zabójcza... bardzo "życiowa", że tak powiem :P
    Wszystkim, którym się podobała polecam jako uzupełnienie, i w pewnym sensie utrwalenie, "Myśli i anegdoty" Salvadora.

A co do "Mojego sekretnego życia" to uważam, że jest to bardzo optymistyczna książka :D Pokazuje, że można iść przez życie będąc przez cały czas sobą i nie przejmować się opiniami innych.
    Żyć według własnych zasad, mimo że narażamy się przez to na krytykę...
    Indywidualizm nie jest niestety nadal w modzie :/
  • Anonim

ta ksiazka opisuje jego zycie czy przemyslenia?
  • veneno29

"Moje sekretne życie" to "autobiografia" :)

W cudzysłowiu, bo jak to Dali ujął: "Nikt nigdy, nawet ja, nie będzie wiedział, czy książki, które napisałem, należy traktować serio..." :D

• Anonim

to musze przeczytac.a w bibliotece ja znajde;>
  • mery_rowery.

chyba bedzie ciezko. kosztuje ok 20 zl w merlinie. :) ja tam zakupiłam.
    swietna ksiazka. takich maxymalnych durnot dawno nie czytalam.
    Zreszta, po jej wydaniu siostra Dalego wydawała inna książke, w której opisała jego prawdziwą młodosc i dziecinstwo, utrzymując, ze cale "Moje sekretne zycie" to bzdury. tak wiec, nie wiem czy moze ona przyblizyc postac salvadora Dalego, co raczej ciekawy swiat jego bujnej wyobraźni. :) polecam.
  • Anonim

brawo !
  • Anonim

moze i tak, może nie
    ale książka jest fenomenalnato tak jakby płynąć nagle szalonym potokiem cudzych myśli poóżnych surrealistycznych krainach
  • veneno29

Ja w Empiku kupiłam - taki prezent na Boże Narodzenie miałam; )
  • menas

mi moj facet kupil,swietna ksiazka,ale trzeba sie wczuc
  • Agniech

ja kupilam w przecnie raem z aforysmami za 20 zl;) i tak sie zaczleo tera czytam "resekretne" czyli dizenniki geniusza :)
  • Anonim

a ja dzis znalazlam w bibliotece zycie i tworczosc fridy kahlo.polowalam na nia juz jakis czas :p niestety salvadora nie mieli...
  • Ag.

prawda, ze osobowosc Dalego moze budzic kontrowersje i czasem trudno uwierzyc w to co o sobie pisze. nie zmienia to jednak faktu ze ksiazka jest dobra. duzo dobra; ).
  • 1
  • 2
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)