-
Anonim
z filmu biograficznego, lekko wzburzony :
"yo soy un genio, genio, genio!!" -
V.
"Moja filozofia jest filozofią człowieka, który pracuje i bawi się zarazem, to znaczy myśli, działa, którego życie jest jednym wielkim wypracowaniem swojej myśli, którego myśl bezustannie w całości wyrażana jest przez zabawę." -
Pinky
-
Sooł Helooł; ]
' Gdy maluję - szemrze ocean. Inni malarze pluskają się w wodzie fryzjerskiej. '
Cudny Oryginał;]
Outsider .
<3333 -
-
Węglowa Forma Życia
-
A.
Salvadorze Dali, teraz już wiesz, że jesli grasz geniusza - stajesz się nim.
.
Juz od namlodszych lat moj spaczony charakter mowi mi ze jestem inny niz ogol smiertelnikow. Tu również odnoszę sukcesy -
.
-
Kuba Z_______k
-
Anonim
a mnie się bardzo spodobały zdania o kobietach;] a mianowicie...
"a kto to jest kobieta elegancka? to kobieta, która tobą gardzi i nie ma włosów pod pachami."
"Zresztą nigdy w życiu nie spotkałem eleganckiej pięknej kobiety, albowiem te dwie cechy z definicji się wykluczają. W kobiecie eleganckiej zawsze jest pewien wykalkulowany kompromis między jej brzydotą, która powinna być umiarkowana, i jej pięknem, które powinno być "oczywiste", ale nic więcej. Elegancka kobieta może, a nawet musi obywać się bez twarzy o doskonałej urodzie, której bezustanny blask jest równie drażniący jak natrętny dźwięk trąbki. Wprawdzie kobieta elegancka może sobie pozwolić na pokazanie pewnego zmęczenia czy niezrównoważenia, lecz absolutnie potrzebuje dłoni, ramion i pach o rzucającej się w oczy urodzie. Piersi nie odgrywają żadnej roli. Jeżeli są ponętne, tym lepiej, jeżeli nie - trudno."
"elegancja kobiety jest nie do pogodzenia ze spojrzeniem idiotki, które - przeciwnie - przystoi piękności doskonałej."
"nos kobiety eleganckiej... Nie, eleganckie kobiety nie mają nosa. Nosy mają tylko piękności!"
albo zdanie definiujące pojęcie miłości:)
"Miłość - dziwnie przypomina sensacje gastryczne zapowiadające chorobę morską, której towarzyszą dreszcze i złe samopoczucie, tak że już nie wiadomo czy człowiek jest zakochany czy też zbiera musie na wymioty."
a na koniec moje ulubione:
"ŻUCHWA JEST NASZYM NAJLEPSZYM NARZĘDZIEM FILOZOFICZNEGO POZNANIA." :D -
iss.
"wszystko mnie modyfikuje, ale nic nie zmienia"
"bez wrogów nie byłbym tym, kim jestem"
"to, że ja sam nie pojmuję sensu moich obrazów, kiedy je maluję, nie znaczy, że go nie mają"
"mój erotyzm wchodzi okiem i spływa z czubka pędzla jak miłość"
"nigdy się nie narkotyzowałem, ponieważ sam jestem narkotykiem"
"skromność właściwie nie jest moją specjalnością" -
Carla
-
Anonim
" Człowiek strarzeje się najwolniej ze wszystkich zwierząt, roślin, tworów architektonicznych i skał"
"Człowiek niegodziwy i genialny nosi w mózgu alkohol swojej już upojonej starości"
"Elegancja kobiety jest nie do pogodzenia ze spojrzeniem idiotki, które- przeciwnie- przystoi piękności doskonałej."
"...wedle mnie erotyzm winien byc zawsze brzydki, estetyka boska, śmierc zaś piękna."