- 1
- 2
-
Anonim
"Akcja filmu rozgrywa się w Hiszpanii i ukazuje rozkwit trzech młodych artystów, którzy spotkali się na uniwerystecie. W 1922 roku Salvador Dalí przybył na uniwersytet w Madrycie z zamiarem zostania wielkim artystą malarzem. Szybko zwrócił na siebie uwagę poety Federico Garcíi Lorci i marzącego o produkcji filmów Luisa Buñuela. Cała trójka szybko staje się wyznacznikiem nowoczesności w sztuce Madrytu. Buñuelowi przypadł dodatkowo los obserwatora przeradzania się przyjaźni w miłość między kolegami: Dalím i Lorcą."
obsada głównych bohaterów:
Javier Beltran jako Federico García Lorca
Robert Pattinson jako Salvador Dalí
Matthew McNulty jako Luis Buñuel
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Cb8y...
zapowiada się ciekawie. -
Ania/Larwa; )
-
Anonim
wydaje mi się, że do nas dojdzie pewnie jakoś w 2010. głośna produkcja może z tego wyjść. -
ewa/ 3_g
Optymistycznie, znając życie, schrzanią ten film. I nawet moja sympatia do Pattinsona(nie wiadomo przecież dlaczego^^)niewiele to pomoże.
Bazę do filmu maja genialną, tylko boję się, ze zrobią z tego lukier.
A co rodzina Dali'ego na to/? -
-
Ania
myślę, że będzie to duża porażka.
z resztą już zapowiedź nie zapowiada niczego ciekawego. -
sosna
o raaaaaaaaaaany.
Jeszcze nie widziałyście. Zostawcie te swoje uwagi na PO obejrzeniu, a nie PRZED.
Nieokrzesani krytycy filmowi. -
Anonim
Większość psioczy i psioczy a jestem pewna, że jak tylko będzie okazja to i tak z radością i zaciekawieniem film zostanie obejrzany. Osobiście nie mam zamiaru czekać na polską wersję! O! :) -
ewa/ 3_g
Nieokrzesani, hmmm?
Po prostu nie da się nakręcic genialnego filmu o takiej figurze. Czy ktokolwiek widział GENIALny albo chociac rewelacyjny film o Elvis'ie? Taki prawdziwy i szczery? Tego się na da zrobic za cholerę, nie przy takiej publiczności, a mali twórcy nie mają kasy. Cały off płacze nad okrutnym życiem polskiego marginesu. Bo przecież to najciekawszy temat.
[Kocham mojego Moderatora:)
] -
unknown
-
Anonim
-
marielle
przede wszystkim to prawdopodobnie zrobia z tego film z hot gejowskimi scenami z wampirkiem w roli glownej i o... ale obejrze jak najpredzej sie da i tak; ) -
imperαtor złα
Ale zauważyłam [tylko na trailerze jak narazie] małe ,ale jakiekolwiek podobieństwo Pattinsona i Dalego jest. Ale gorzej z Lorcą. Bo podobieństwo jest zerowe.
Jak moja poprzedniczka będzie pewnie hot gejowski film ,który trzeba obejrzeć. -
MONI
przede wszystkim, jest to zupełnie inna produkcja niż saga Zmierzchu. jak dla mnie to nie nazwisko i poprzednie role aktorów, a ich gra jest najważniejsza. -
Katrina
boję się o postać Dalego. Po obejrzeniu filmu większość nastolatek będzie go identyfikować z Robertem, NIE NA ODWRÓT. Najgorsze co może być to rozdmuchany "szał" na Salvadora, nie wyobrażam sobie tego (chociaż sam Dali pewnie by tego chciał;). -
On zagrał Dalego tylko po to zeby ludzie kina nie kojarzyli go tylko z jedną rolą (w zmierzchu). Nie oglądałam filmu ale obejrzę ze względu na Salvadora. Obawiam się jednak tego co zobaczę, ponieważ krytyki które się już pojawiły na temat filmu było bardzo wyraźnie zaznaczono że mimo "wielkiego" wkładu Roberta film okazał się na bardzo niskim poziomie. On sam przyznawał że dużo poświęcił dla tego filmu. Ale w innych gazetach mówił że zdecydował się na aktorstwo aby "wyrywać laski". To rozumie się samo przez się. A szkoda bo temat bardzo ambitny...;)
-
Anonim
Po pierwsze Little Ashes było kręcone przez Tłajlajtem.
No i film będzie tak trudny do zdobycia, że nie ma co nawet 'liczyć' na ośmioletnie fanki Edwarda, żeby zainteresowały się Dalim. O to nie musicie sie akurat martwić.
13 lipca wychodzi na DVD w Wielkiej Brytanii, więc gdzieś po tej dacie będzie do ściagnięcia.
DO Polski nie dojdzie, nie ma szans.
Piractwo, hohoho. -
M...
Ja film obejrzałam przed chwilą i jestem pod dużym wrażeniem i to pozytywnym. Kiedy przeczytałam, że Dalego ma zagrać Pattinson to stwierdziłam, ze to spierd***. A jednak nie. Zakazana gejowska miłość była pokazana w sposób dość subtelny, romantyczny. Pokazuje skomplikowaną relacje między Dalim i Lorcą. Były w filmie pewne potknięcia, ale generalnie mi bardzo przypadł do gustu. -
-
M...
http://isohunt.com/ oraz http://www.napiprojekt.pl/ Co z tą wiedzą zrobisz to już twoja sprawa, ja do niczego nie nakłaniam :-) -
era
jestem zdecydowanie na tak! obejrzę jeszcze raz i napiszę coś więcej.
naszej "fioletowej pannie" dziękuję za namiary:)
- 1
- 2