-
imperαtor złα
Muzeum Regionalne w Piasecznie, ul Piłsudskiego 10
czwartki i piatki: 10:00- 17:00
soboty i niedziele: 9:00 - 14:30
Możliwość obejrzenia 100 oryginalnych drzeworytów Salvadora przedstawiających sceny z " Boskiej Komedii" Dantego Alighieri, to okazja która może się juz nie powtórzyć :)
* znalazłam to w jakiejś gminnej gazecie :] -
O SZOK!!!!! NIE MOGE W TO UWIERZYĆ!!!!
Obejrzę na pewno.... Zwłaszcza że ostatnio czytam w kółko Boską Komedię; )
WIADOMOŚĆ DNIA! ale się cieszę; ); ); ) -
karolina
Właśnie ostatnio szłam sobie i patrzę, a tu taki wielki Dali na plakacie. Na pewno będę na tej wystawie :) -
imperαtor złα
Ja już po! Geniusz, niepodoba mi ise tylko ,ze pod kilkoma obrazami nie ma podpisów. -
-
X/Apis
Wg niektórych o wiele lepszy był Max Ernst a Salvador ponoć był komercjuszem.
-
Anonim
Byłam na tym z klasą i mieliśmy przyjemność trochę na temat tej wystawy, boskiej komedii i samym Dantym Aligierhi posłuchać - jakaś pani z muzeum nas oprowadzała.; d
wystawa świetna. godna polecenia.; )
http://www.kulturalni.pl/news.php?n... -
Co za brak organizacji! Jak można nie posiadać katalogu z opisem obrazów. Porażka.. :( Ale wystawa... Wow! Jestem pod wrażeniem! Niektóre nie przypadły mi do gustu ale większość uważam za naprawde niezłe:) Kto nie był niech żałuje bo jest czego! :)
-
aleksandra
-
-
Anonim
-
Justyna
-
Ale, ale... Moje drogie Panie wystawa wędruje teraz po całej Polsce. Wystarczy więc wyszukac w Googlach gdzie teraz się odbędzie. Nic straconego ponieważ na stałe przebywa w jakimś muzeum tylko zapomniałam w jakim mieście :)
-
Justyna