Salvador Dali [1889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • imperαtor złα

Muzeum Regionalne w Piasecznie, ul Piłsudskiego 10
    czwartki i piatki: 10:00- 17:00
    soboty i niedziele: 9:00 - 14:30

Możliwość obejrzenia 100 oryginalnych drzeworytów Salvadora przedstawiających sceny z " Boskiej Komedii" Dantego Alighieri, to okazja która może się juz nie powtórzyć :)

* znalazłam to w jakiejś gminnej gazecie :]
  • Eliza

O SZOK!!!!! NIE MOGE W TO UWIERZYĆ!!!!

Obejrzę na pewno.... Zwłaszcza że ostatnio czytam w kółko Boską Komedię; )

WIADOMOŚĆ DNIA! ale się cieszę; ); ); )
  • karolina

Właśnie ostatnio szłam sobie i patrzę, a tu taki wielki Dali na plakacie. Na pewno będę na tej wystawie :)
  • imperαtor złα

Ja już po! Geniusz, niepodoba mi ise tylko ,ze pod kilkoma obrazami nie ma podpisów.
  • X/Apis

Wg niektórych o wiele lepszy był Max Ernst a Salvador ponoć był komercjuszem.
  • Anonim

Byłam na tym z klasą i mieliśmy przyjemność trochę na temat tej wystawy, boskiej komedii i samym Dantym Aligierhi posłuchać - jakaś pani z muzeum nas oprowadzała.; d

wystawa świetna. godna polecenia.; )
    http://www.kulturalni.pl/news.php?n...
  • Eliza

Co za brak organizacji! Jak można nie posiadać katalogu z opisem obrazów. Porażka.. :( Ale wystawa... Wow! Jestem pod wrażeniem! Niektóre nie przypadły mi do gustu ale większość uważam za naprawde niezłe:) Kto nie był niech żałuje bo jest czego! :)
  • aleksandra

Dzisiaj był ostatni dzień?
  • Eliza

Zgadza się...
  • Anonim

kurcze, troche za pozno przeczytalam... =/
  • Justyna

Nie tylko Ty....
  • Eliza

Ale, ale... Moje drogie Panie wystawa wędruje teraz po całej Polsce. Wystarczy więc wyszukac w Googlach gdzie teraz się odbędzie. Nic straconego ponieważ na stałe przebywa w jakimś muzeum tylko zapomniałam w jakim mieście :)
  • Justyna

Haha, poszukam :)
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)