Salvador Dali [1889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • inka

dla mnie jest skończony :)
    uwowilam sie kiedys z chlopakiem
    akurat w MN byla wystawa Dalego
    mialam szczesliwie 2 bilety i mowie mu, ze moze bysmy poszli
    na co on: A kto to jest Dali??
    i cały urok prysł :)
  • Anonim

eeee :(

ale moglas tez inaczej zrobic, moglas go wprowadzic w swiat Dalego, byc przewodniczka; )
  • inka

dali to był tylko gwóźdz do trumny :)
  • мιsнка

biedaczek..; P
  • *** Aniyah ***

też tak myślę....

W końcu Dali to nie wszystko, chociasz był wielkim artysą
  • Magnus

hehe dobre:D moze zaczne tak samo, tylko wypytując sie o inne rzeczy^^
  • мιsнка

biedaczek, że nie wiedział.. to powoduje jakąś pustkę w życiu i nic na nią sie nie zaradzi, bo się z niej sprawy nie zdaje..
    ale jakoś za uświadamianie i doedukowywanie takiego to bym się nie zabierała..
  • a

..przypomniała mi się taka analogia..
    - zresztą jest to udokumentowane na gronie pt piłka nożna..
    ..panowie na tym gronie mieli problem jak wytłumaczyć kobiecie co to jest spalony..albo dlaczego mecze na wyjeździe liczą sie *2... załamywali ręce... :) zresztą napisałam co na ten temat myślę..

..niech każdy sam wyciągnie wnioski...nie chcę sugerować odpowiedzi..myślę ze to dobra analogia..choć mogą znaleść się objekcje na ile..
  • мιsнка

ale tu chyba nie problem w tym, że on dalego nie wielbił, nie pławił się w jego estetyce, nie zaczytywał w biografiach..
    on nie wiedział KTO TO W OGÓLE JEST..
  • a

..a one nie wiedziały ile trwa mecz...heh
  • a

+ to co już napisałam...
  • a

http://grono.net/user/topic-show.js...

to powinno byc tu..
  • Anonim

w sumie amsz racje, chociaz slyszec powinien o Dalim, bo inaczej ani rusz z edukacja, albo chcoaiz niech wie, co to jest surrealizm...
  • *** Aniyah ***

Eeee.... nie oceniajcie ludzi tak łatwo!!!
    Jestem pewna że on ma swoje zainteresowania o których np. osoba wiedząca wszystko o Dalim nie wie!!!
    Np. Facet nie wie że Dali żył w 20wieku ale wie np. (czego ja nie wiedziałam) że grawitacja to zakrzywienie czasoprzestrzeni... Każdy miał fizykę ale założe się że nie wszyscy to wiedzieli :P:P:P
  • мιsнка

hmmm.. ja tam to wiedziałam, i to, że żyjemy na czubku stożka [czasoprzestrzań minkowskiego] też.. i wiem ile trwa mecz i co to spalony, choć jak chodzi o sport to jestem kompletnym ignorantem..
    nie zmienia to faktu, że o dalim to się przynajmniej raz w szkole wspomina i bynajmniej taka niewiedza świadczy o pewnym ograniczeniu..
  • Magnus

w szkole?!?! ani razu to imie nie padlo. W liceum tylko nawiedzona kolezanka walnęła jakąs anegdotę związaną z Dalim, która była raczej negatywna, wiec jej odpowiedziałem, bo obojętny pozostać nie mogłem^^. CZym sie bardzo zdziwiła:D
  • мιsнка

no to do beznadziejnej [bez obrazy] szkoły chodziłeś.. albo polonista był ograniczony i nie wychodził poza swoją dziedzinę.. :/
  • Magnus

polonista?!?:D hehe poza tym ja jestem mat inf ang i polski mam w podstawowym zakrasie
  • мιsнка

ja jestem po mat-fiz i teraz studiuję na agh.. więc o co chodzi?
  • Magnus

ze w ogole nie poruszalismy pojecia surrealizmu... chyba^^ nie uwazam na polskim zbytnio
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)