-
inka
dla mnie jest skończony :)
uwowilam sie kiedys z chlopakiem
akurat w MN byla wystawa Dalego
mialam szczesliwie 2 bilety i mowie mu, ze moze bysmy poszli
na co on: A kto to jest Dali??
i cały urok prysł :) -
Anonim
eeee :(
ale moglas tez inaczej zrobic, moglas go wprowadzic w swiat Dalego, byc przewodniczka; ) -
inka
-
мιsнка
-
-
*** Aniyah ***
też tak myślę....
W końcu Dali to nie wszystko, chociasz był wielkim artysą -
Magnus
hehe dobre:D moze zaczne tak samo, tylko wypytując sie o inne rzeczy^^ -
мιsнка
biedaczek, że nie wiedział.. to powoduje jakąś pustkę w życiu i nic na nią sie nie zaradzi, bo się z niej sprawy nie zdaje..
ale jakoś za uświadamianie i doedukowywanie takiego to bym się nie zabierała.. -
a
..przypomniała mi się taka analogia..
- zresztą jest to udokumentowane na gronie pt piłka nożna..
..panowie na tym gronie mieli problem jak wytłumaczyć kobiecie co to jest spalony..albo dlaczego mecze na wyjeździe liczą sie *2... załamywali ręce... :) zresztą napisałam co na ten temat myślę..
..niech każdy sam wyciągnie wnioski...nie chcę sugerować odpowiedzi..myślę ze to dobra analogia..choć mogą znaleść się objekcje na ile.. -
мιsнка
ale tu chyba nie problem w tym, że on dalego nie wielbił, nie pławił się w jego estetyce, nie zaczytywał w biografiach..
on nie wiedział KTO TO W OGÓLE JEST.. -
a
-
a
-
a
-
Anonim
w sumie amsz racje, chociaz slyszec powinien o Dalim, bo inaczej ani rusz z edukacja, albo chcoaiz niech wie, co to jest surrealizm... -
*** Aniyah ***
Eeee.... nie oceniajcie ludzi tak łatwo!!!
Jestem pewna że on ma swoje zainteresowania o których np. osoba wiedząca wszystko o Dalim nie wie!!!
Np. Facet nie wie że Dali żył w 20wieku ale wie np. (czego ja nie wiedziałam) że grawitacja to zakrzywienie czasoprzestrzeni... Każdy miał fizykę ale założe się że nie wszyscy to wiedzieli :P:P:P -
мιsнка
hmmm.. ja tam to wiedziałam, i to, że żyjemy na czubku stożka [czasoprzestrzań minkowskiego] też.. i wiem ile trwa mecz i co to spalony, choć jak chodzi o sport to jestem kompletnym ignorantem..
nie zmienia to faktu, że o dalim to się przynajmniej raz w szkole wspomina i bynajmniej taka niewiedza świadczy o pewnym ograniczeniu.. -
Magnus
w szkole?!?! ani razu to imie nie padlo. W liceum tylko nawiedzona kolezanka walnęła jakąs anegdotę związaną z Dalim, która była raczej negatywna, wiec jej odpowiedziałem, bo obojętny pozostać nie mogłem^^. CZym sie bardzo zdziwiła:D -
мιsнка
no to do beznadziejnej [bez obrazy] szkoły chodziłeś.. albo polonista był ograniczony i nie wychodził poza swoją dziedzinę.. :/ -
Magnus
polonista?!?:D hehe poza tym ja jestem mat inf ang i polski mam w podstawowym zakrasie -
мιsнка
-
Magnus
ze w ogole nie poruszalismy pojecia surrealizmu... chyba^^ nie uwazam na polskim zbytnio