-
Anonim
Hmmmm... Mi nie chodzi o ignorancję, ale o ograniczenie w różnych tematykach. Czym więcej człowiek wie, tym bardziej jego światopogląd się rozwija, a chyba to daje osobistą satysfakcję (przynajmniej mi). Nie jestem arcymądra, wręcz głupia, ale staram się chociaż ,,liznąc" nieco wiedzy o świecie.
Tak naprawdę w moim poście nie było nawiązania do OBOWIĄZKU ZNANANIA SALVADORA, tylko do ogólnej wiedzy społeczeństwa na tamaty niezwiązane z TV oraz jedzeniem i wódką- to tak dla sprostowania.
P.S. SZczerze mówiąc nie chciałabym mie chłopaka, który opowiadałby mi odcinki seriali amerykańskich oraz polskich. Jednak chyba mam za duże wymagania... Na marginesie: bardzo rzadko oglądam telewizję :] -
Kat
Na szczęście mój facet doskonale wie kim był Salvador Dali. Razem byliśmy na wystawie prac Dalego (do "Boskiej Komedii"). Razem się nim "zachwycamy" i razem czytamy jego książki. -
Marta Nowak
>Fighterka napisała:
>Hmmmm... Mi nie chodzi o ignorancję, ale o ograniczenie w
>różnych tematykach. Czym więcej człowiek wie, tym
>bardziej jego światopogląd się rozwija, a chyba to daje
>osobistą satysfakcję (przynajmniej mi). Nie jestem
>arcymądra, wręcz głupia, ale staram się chociaż
>,,liznąc" nieco wiedzy o świecie.
>Tak naprawdę w moim poście nie było nawiązania do
>OBOWIĄZKU ZNANANIA SALVADORA, tylko do ogólnej wiedzy
>społeczeństwa na tamaty niezwiązane z TV oraz jedzeniem i
>wódką- to tak dla sprostowania.
>P.S. SZczerze mówiąc nie chciałabym mie chłopaka, który
>opowiadałby mi odcinki seriali amerykańskich oraz
>polskich. Jednak chyba mam za duże wymagania... Na
>marginesie: bardzo rzadko oglądam telewizję
To wszystko prawda, tylko trzeba chcieć ''liznąć'' coś więcej, a włączyć telewizor jest o wiele łatwiej niż przeczytać książkę,gazetę a i trzeba najpierw znaleźć jakąś godną uwagii, to samo tyczy się wystaw spektakli itp. Jak widać niektórzy nie chcą wysilić się chociaż trochę...tak jak wspomniany chłopak,co nie oznacza że brakuje dziewczyn które niby nie są głupie a tu krach!nigdy nie słyszały,bo w szkole nie było...
Ale na szczęście są też osoby takie jak moje przedmówczynie i chwała im za to. =)
-
Mîkhā’ēl
>Pazurzana napisała:
>...jak wspomniany chłopak,co nie oznacza że
>brakuje dziewczyn które niby nie są głupie a tu
>krach!nigdy nie słyszały,bo w szkole nie było...
Amen. Nareszcie 1 dziewczyna nas broni. Dzięki!; )
-