Salvador Dali [1889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Legalna Brunetka; )

Jak dla mnie- "Halucynogenny torreador" i "Przemiana Narcyza"
  • Eminey

A masz moze linki z tymi obrazami, bo o ile pierwszy dalo sie znalezc w necie, to z "Przemiana Narcyza" jest gorzej, a nie pamietam tego obrazu :P
  • Eminey

<gafa> Ten obraz jest na naszym gronie, tyle ze pod tytułem 'Metamorfoza Narcyza' :P
  • Jeanne

Ineteligencją to Ty nigdy nie grzeszyłeś... :P
  • Eminey

Prosilbym laskawie o nie spammowanie i pisanie w sposob kulturalny...

BTW Wie ktos gdzie mozna kupic dobre reprodukcje dzieł Dal(i)ego? :D
  • Jeanne

Przepraszam bardzo... zreszta Ty tez nie grzeszysz kultura...

Poszukaj w necie, moze cos znajdziesz...
  • Abi

"Róża medytacyjna", "surrealistyczny anioł", "Chrystus św. Jana od krzyża", "Geopolityczne Dziecko Obserwujące Narodziny Nowego Człowieka", "statek"

a kupić można między innymi tutaj: http://www.vide.pl/plakaty/artysci/...
  • Anonim

Ja nie mam ulubionego obrazu, jak dla mnie Dali to geniusz i świr jednocześnie i wszystkie jego obrazy są warte zauważenia
  • Anonim

Kuszenie Św. Antoniego 1946
  • Anonim

Zgadzam się> Salvador Dali był geniuszem, jego wszystkie dzieła są wspaniałe i równiez nie mogę stwierdzić,który z jego obrazów jest moim ulubionym; to było by wręcz niemożliwe.
  • Blanuś

"uporczywość czasu" to mój ulubiony obraz, a Salvador był poprostu DEBEŚCIAK, nie da sie tego inaczej powiedziec; )
  • hania

uwielbiam oblicze wojny i chate rybaka... Dali jest niesmiertelny ^^
  • SoNs

Jeżeli w ogóle można użyć w jego przypadku słowa ,,ulubiony"...; )
    ok, zatem ponad wszystkie prace wyrasta mi przed oczami Bachanalia..... Nieustająca zagadka i Narodziny płytkich pragnień...
  • Wojtek

Moim zdaniem najlepszy jest kuszenie Św. Antoniego
  • Anonim

oblicze wojny
  • Anonim

Słonie oraz Kuszenie
  • Paula

Usłyszałam kiedyś od pewnej osoby, że obrazy Dalego ją obrzydzają i nawet nie chciała na nie spojrzeć, gdy próbowałam przekonać ją do geniuszu Salvadora.
    Wszystkie jego dzieła mają coś w sobie - mogę na nie patrzeć i patrzeć, a z każdą sekundą będę odkrywać coś nowego i równie zaskakującego. Ostatnio widziałam kolekcję rycin i rzeźb na Emilii Plater, nie wiem, czy jeszcze jest dostępna, ale zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Jestem pełna podziwu dla boskiej techniki i ekscentrycznych pomysłów Dalego.
  • Adam

"Róża medytacyjna" i "Don Kichote"
  • Marta Nowak

"kobieta z głową róż"
  • Anonim

"Most"
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)