Sapkowski [3743]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy któraś z postaci Sapkowskiego do złudzenia przypomina was z wyglądu, albo z charakteru? Czy czytając jakiś opis macie wrażenie jakby to o was było? Opowiedzcie nam swoją historie... :P.
  • Mary

ja t bym chciala byc podobna do Yen... i z wygladu i w ogole... z bycia czarownica na przyklad... ale tak jak ona uwielbiam ubierac sie na czarno i miec pieknie pachnace wlosy :-)
  • ineska

hm...Yennefer...
    charakterem nie do końca...wyglądem też nie do końca...
    ale włosy ma na pewno identyczne :D
  • Greenie

A ja chyba jestem trochę jak Oczko (Essi Daven). I też nie mam pojęcia o gotowaniu; )
  • wiosna idzie :)

Nigdy się nie zastanawiałam nad tym czy chciałabym czyteż jestem do kogoś podobna....Ja bardziej myślałam zawsze o tym, żeby widzieć to wszystko.....być świadkiem całej historii....
  • Tordis

W naszym amatorskim "Wiedźminie", którego mieliśmy kręcić, ale póki co nic z tego nie wychodzi, mam grać Yen. Ze względu na niski wzrost i... charakter. Tak, jest jakieś podobieństwo. Dość wyraźne, ośmielam się twierdzić :]
    Gdybym była facetem, byłabym albo Isengrimem Faoiltiarną, albo Sigismundem Dijkstrą.
  • Anonim

ja mam charakter podobny do yennefer no :)

A co z Ciri? Która z Was podjęłaby np. zagrać taką postać?

A co z Ciri? Która z Was podjęłaby np. zagrać taką postać?
  • Anonim

Ciri to dziecko,za stara jestem do tej roli; ) co do podobieństw to chyba nie przypominam żadnej z tych z Sagi. chciałabym być taka jak Milva ,ponieważ jest silna ,potrafi walczyć o swoje i nie łatwo się poddaje :)
  • Anonim

Ja też chciałabym być taka jak Milva, ale według niektórych przypominam Ciri.

Nie wiem czy zauważyliście, ale w sadze (szczególnie ostatnie 3 części) Ciri miała jakby dwa oblicza: raz była bezwzględną dobrze wywijającą mieczem morderczynią, silną, arogancką, sprawiającą wrażenie niczego się nie bojącej. A potem nagle znów mała dziewczynka, bojąca się wszystkich i potrzebująca ochrony.

Ja czasami sprawiam wrażenie osoby silnej i bezwzględej, a zaraz potem staje się zagubioną istotką, którą trzeba wesprzeć,żeby nie zeszła z wybranej drogi. Tym jakby lekkim rozdwojeniem osobowości przypominam Cirillę.

Powiem wam, że w zasadzie zazdroszczę trochę takim postaciom np. z sagi.........Każda z tych postaci ma jakąś indywidualną cechę, talent jedyny w swoim rodzaju........Ehh.....gdyby tak było w prawdziwym świecie.

Chciałabym być podobna do Ciri, mimo że jest ona podlotkiem.....Właśnie to o czym pisałaś Arieen bardzo mi się podoba - takie rozdwojenie jaźni...mnie też czasem wydaje się, że raz jestem sobą a raz staję się kimś inym..........Niby każdy z nas ma swoje "maski"
  • Ignifer

a ja chciałabym być Regisem... był hemoglobinoholikiem ale wyzwolił się z nałogu a potem przynajmniej zginął "pod wpływem" w imię wielkiej idei... Kiedyś taki jeden samiec powiedział mi, że jestem podobna to Filippy i to nie tylko z wyglądu... Potem stwierdził, że bywam irytująca jak Jaskier i na koniec, że klnę jak Agouleme sztuk 2...
  • Anonim

ja tam nie jestem podobna do nikogo z sagi, i w sumie to chyba sie ciesze, bo jestem oryginalna! :P
    ale chciałabym być czarownicą, bynajmniej nie podobną do Yen. :)
  • Wichur

Zawsze miałem wrażenie, że Jaskier jest w jakimś stopniu podobny do mnie. Niekoniecznie z wyglądu...
    czasami też utożsamiam się z Feldmarszałkiem Dudą;)
  • etriel

krr-rrwa mac!; )
  • Alia

Ciri.

Początkowo to nie było moje zdanie, tylko znajomych. Teraz się z nimi zgadzam. Podobno bardzo tę postać przypominam, i z wyglądu, i z charakteru.

Gdybym miała ją zagrać, to nawet charakteryzacji bym nie potrzebowała. :P
  • Anonim

Ja u siebie widzę kawałki Regisa i Yarpena Zigrina. Dość trzeźwo patrze na świat i staram się najpierw myśleć potem działać ale często przyprawiam to typowo krasnoludzkim podejściem :]
  • Anonim

z charakteru to hmm.... każdego po trochu! :)
  • Dunadan

Z charakteru to ja tak troche Jaskier... głównie mówię o wadach... tak mi się tylko pewnie zdaje.