Sapkowski [3743]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mały Icek

Książki AS-a pełne są tekstów wręcz stworzonych do cytowania. Macie jakies swoje ulubione i najczęściej powtarzane?
  • Ignifer

"Dałabym mu nbez namysłu, choćby i na kamieniu. Albo na jeżu."
    Cytat w mojej adaptacji, wygłaszany na widok fajnego mięsa płci męskiej. Niewtajemniczonych przekomicznie gorszy.
    "Bywają okazje, kiedy zwyczajnie nie można się nie napić."
    "Srututucja, socjolocja, aktywocja, wilkołacja"
    "Jedyną rzeczą jaka dobrze wychodzi samotnym jest samogwałt."
    Moje ulubione cytaty najwyraźniej krążą wokół "pić i rzyć"...
  • Manchi

"Jeżeli chcesz popełnić samobójstwo Wiedzminie, to nie mieszaj w to innych, tylko idz do stajni i powieś się na lejcach"

"-Tam, gdzie... Tam gdzie...
    -Dobranoc - powiedział diabeł."
  • Katiusha

" powiedz mi po co na uczcie królowej wiedźmin przebrany za błękitnego niedźwiedzia z rozwianymi włosami"

" rzucili sę na mnie szpiedzy,opadły wymierające gady i gronostaje. Nakarmiono mnie nieistniejącym kawiorem. Nie gustujące w mężczyznach nimfomanki poddawały w wątpliwość moją męskość, groziły gwałtem na jeżu, straszyły ciążą, ba, nawet orgazmem i to takim ktremu nie towarzyszą rytualner ruchy...."

" nibu uczenie gadają a zawżdy na dupach kończą!"

"Jasker masz lat czterdzieści, wyglądasz na trzydzieści, chciałbyś mieć dwadzieścia, a zachowujesz się jakbyś miał dziesięć"
  • Galja

''Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich''
  • Bursztyn

" -Jaskier! Nie śpij w siodle!
    -Ja nie śpię. .Ja twórczo myślę!"

"Uwaga klienty!! Zaraz wam pójdzie w pięty""
  • Grono.Net

"pójdziem kruszynki" <- jest to cytat urzywany przez mnie w każdej sytuacji...:]
  • Katiusha

"-Ach, ach więć to sąte słynne runy krasnoludów!! Co tam jest napisane?
    - Na pochybel skórwysynom!!!!"
  • Katiusha

"drużyna bohaterów!!Wierszokleta z lutnią, dzikie i pyskate pół driady pół baby, wampir któremu idze na pięćdziesiąty krzyzyk.I cholerny nilfgaardczyk, który upiera sięże nie jest nilfgaardczykiem!!!"
  • X

"Słysząc język polski, przechodzący prażanin splunął na ziemię."
  • Katiusha

" westchnąłem, albowiem wolałbym fortepian"
  • Grono.Net

a jakto było z tym egzorcyzmem? idź tam i wychędoż sie sam... albo jakoś podobnie:P
  • kuba_g

Świetny topic :D obiecuję wpisać się niebawem, muszę tylko zajrzeć do książki, żeby czegoś przez przypadek nie pomylić; )
  • kuba_g

Ignifer - mięso to jakieś konkretne przypadki czy mówisz ogółem? Bo 'dać komuś na jeżu' jakoś nie pasuje mi do tematu 'pić i żyć'. Chyba, że chodzi o oddawanie się komuś po pijaku - tak tylko pytam
  • zapominajka

RZYĆ :P:P:P
  • kuba_g

oszqrrr... tak to jest jak się sfrustrowany człowiek za forum zabierze. Wycofuję pytanie; )
  • Anonim

"...więc, według ciebie, czym ja jestem? Kisielem z żurawiny? Kluczem dzikich gęsi odlatujących na południe w smutny, listopadowy poranek? Nie? Więc może cnotą utraconą u źródła przez cycata córkę młynarza? No, Geralt, powiedz mi, czym jestem. Nie widzisz, że aż się trzęsę z ciekawości?"

:)
  • Mały Icek

"nadajesz się na * jak kozia rzyć na waltornię"

*- tu wstawić potrzebne w danym momencie słowo :D
  • Katiusha

" Więć co mam twoim zdaniem zrobić? Skrzyknąć kilka panienek, kupić wóz i załozyć wędrowny dom rozpusty???" :D
  • Valraven

- co tam macie?
    - ślimaki - próbowalismy nałapać więcej, ale nam pouciekały.. bo my byliśmy pijanie a one diablo szybkie..
    (niedokładnie, bo z pamieci; p)