Elite Crew SGGW [7640]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Saddam

Ktos moze wie czy istniej na naszej nowoczesnej, wciaz rozbudowywanej uczelni mijesc gdzie bezpiecznie mozna zostawic rower?? Wiem ze inne uczelnie w w-wie
    (np. PW) zadbaly o cyklistow i stworzyly tzw. rowerownie.
    Ktos cos wie??
  • Kobi - etka

dzis widzialam, jak jeden rower stal u mnie w szatni, za kurtkami... jeden moze stac... ale jak sie ich zrobi wiecej?:)
  • kjnja

Ja swojego czasu jezdzilam na treningi na hale SGGW rowerkiem i zostawialam go w szatni ale pozniej wprowadzano zakaz wprowadzania rowerow na hale i teraz musze go zostawiac na zewnatrz liczac sie ze bede wracac na piechotke do domu ale na szczescie jeszcze sie to nie zdarzylo - swoja droga nie wiem co im szkdozi zebym mogla np zabierac rower do szatni gdzie sie przebieramy, a jesli chodzi o zajecia to tez musialam go przywiazywac przed wydzialem i srednio mi sie to podobalo...
  • Alien

Ja jeżdżę rowerem na SGGW, ale chyba mam takiego gruchota, którego nikt by nie zabrał; P
  • Tomek

Ludzie - ogranijcie sie! Nie "na" tylko "do" SGGW! Przeciez to szkola, a jezdzi, chodzi sie "do" szkoly. Wiem, ze to rolnicza szkola, ale bez przesady... Juz studenci tejze, powinni chociaz wiedziec jak jest "w" ich szkole.
    Co do bicykla... nie jest dobrze - sa stojaki przed budynkami i na tym koniec. Paranoja jakas. Jakby problemem bylo zaanektowac szatnie na rowery w sezonie "bezkurtkowym". Nawet byloby wskazane pilnowac tych rowerow. Np. ochrona, zamiast grzac dupe w kanciapie, moglaby siedziec w szatni i rowery normalnie na "numerki" szatniowe wydawac :) Chyba bedzie trzeba w tej sprawie pogadac z naszym kochanym dyrektorem administracyjnym... Sa chetni - mozna zrobic liste w samorzadzie i potem zaniesc do rektoratu, niech pokombinuja.
  • Grono.Net

rower to tylko rower. sam mam zamiar jezdzic rowerem i zostawiac go normalnie na stojakach . przeciez nikt nie bedzie pilowal tego szajzu to przypinania tak perfidnie przy ludziach:d
  • Karola

no generalnie lipnie to wyglada...pod tym wzgledem nasza uczelnia jest niestety zacofana:(
    z checia jezdzilaby teraz do szkoly rowerkiem, ale niestety boje sie go zostawiac przed budynkiem, bez zadnego nadzoru.
  • Aga

popieram! niektorych kwestiach ta uczelnia jest ostro zacofana! co mam zostawic rower i wrocic po 8 godz zajec do np samego przedniego kola??? jakas paranoja! u mnie "ciocie" w szatni powiedzialy ze nie beda braly rowerow bo ich opieprzyli za to wiecc........
  • Karola

no niektorzy to by nawet zgodzili sie zeby u nich zostawic rowerek, ale narzucili im przepisy i koniec:( a zreszta i tak wszystkie rowery by sie nie zmiescily, wiec to nie jest rozwiazanie!
  • SęQ

kurcze..no faktycznie szkoda, że nie mamy jakiegos 'parkingu' dla rowerów. ja także planowałem jeździc do szkoły rowerem...ale nie chce ryzykować, że może mi go ktos ukraść:>. Na szczęście raz w tygodniu będe mógł jeździć rowerem..mianowaicie na jazdy konne -> tam jest gdzie postawic rower i nikt go nie ukradnie :P
  • Saddam

trzeba by "dorwac" kogos z samorzadu i podrzucic pomysl rowerow, jesli nic sie nie zrobi to na dyskusji sie skonczy
    moze w gronie jest ktos z samorzadu...
  • JoAnn

buuuuu ja mieszkam za daleko, żeby jeździć rowerem... buuuuuuuuuu :(
    a tak bym chciała...
  • ♪ ----Mi---- ♪

Dobrze ze "DO" szkoly chodze piechota-rowera za bardzo nawet nie opyla sie odpalac. Co innego z hulajnoga, hihi jak sie zrobi cieplo ponownie bede jezdzic i nie ma tego problema gdzie ja zostawic, bo raz ciach i wieszam ja na ramie :))) Wiem wszyscy sie na mnie dziwnie patrza, ale HELLOOOOOoOOO ja tam czuje sie jeszcze nastolatka....
  • Tomek

Nie twierdze, ze opcja "szatnia" jest docelowa. Ale dopoki sie czegos nie zrobi dla rowerow poza "stojakami", nie rzadko wpoprzek chodnika..., to jakos trzeba sobie radzic. A co do ilosci rowerow i tego, ze "wszystkie sie i tak nie pomieszcza", to ja naprawde nie wierze w to, ze nagle znajdzie sie tylu chetnych do pomykania bicyklem na uczelnie... Miejsca w szatniach i tak jest wiecej, niz w tych nedznich stojakach przy WL, WTZ, ze juz o Inzynierii nie bede wspominal... Docelowo powinno byc cos zadaszonego i najlepiej pilnowanego, choc i tak nie bedzie to rozwiazanie, bo nikomu nie bedzie sie chcialo w 1-ym miejscu bicykla trzymac i dugac miedzy budynkami na zajacia a pozniej wracac na jakis centralny parking rowerowy, ale... znalezliby sie amatorzy czegos takiego. Moze np. duzy parking rowerowy, zadaszony strzelic na tym nedznym placu Lenina, co niewiadomo po co pokutuje miedzy akademikami a WL i WRiB+AK. Po co tyle cegly i betonu. Moga byc na dole samochody, na gorze rowery. A skoro chca wprowadzic oplaty... to moze niech przeznacza parking podziemny dla rowerow i zapomna o oplatach:P
  • :) pojezdzilem :)

dobrze ze poruszacie ta kwestie bo sam tez troszke jezdze i mam ten sam problem; ale jest tez druga sprawa,
    taki ktos jak ja (student ek-rolu) nawet nie moze wjechac na wydział !! nie mowiac juz o jakims prymitywnym stojaku !! zakaz poruszania sie na rowerach to jest dopiero zacofanie !!! ....
  • Anonim

ja to jestem za tym zeby w tym podziemnym parking wyznaczyc jakies miejsce/pomieszczenie na rowery... ten parking jest mniej wiecej na srodku, stamtad juz mozna wszedzie dojsc spokojnie...
  • Anonim

>JoAnn napisała:
    >buuuuu ja mieszkam za daleko, żeby jeździć rowerem...
    >buuuuuuuuuu :(
    >a tak bym chciała...

za daleko tzn gdzie? :) ja bym mial ze 20-25 km; ]

• VeloGustlik

Coś takiego jak za daleko nie istnieje;o)

Już starożytni Rzyianie wiedzieli, że rowery są szybsze niż autobusy i bez porównania do samochodów więć trza jeżdzić;o)

Ja dojeżdzam spod Legionowa;o), fakt, że tylko do metra ale to i tak ponad 20 dziennie a robiłem do pracy około 40 więc się da;o)
  • VeloGustlik

Zapraszam do drugiego wątku o rowerach. Swoją drogą co za kretynski pomysł zakładania drugiego wątku o tym samym. KOniec teamatu wracamy do tego I, bo głupiio pisać we dwóch to samo i to samo czyta ć ttyle, ze od innych osób;o)

6.04.2006 o 16:00 jest spotkanie Koła Ekoinzynierii podczas którego będą omawiane tematy okołorowerowe i nie tylko. Postaram sie zrobic jakąś prezentacje w Powerpoincie w celu pokazania jakie stojaki powinny być zeby rowery ( w sensie całości ) były bezpieczne. Zapraszam.

Wracamy do I tematu :0):

http://w8.grono.net/forum/topic/859...
| |

Dla wszystkich studiujących w SGGW czyli w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego :) Regulamin: ...

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (9)