-
Anonim
Czyli jak dogodnie przejechac te kilka przystankow w 193 i 401, nie tracac zebow, przespac jeszcze choc minute przed wykladami i nie dac sie wyrzucic z siodla na znanych wirazach nowoursynowskich gdzie noga kerowcy jest zawsze ciezka a plecy sasiada za twarde... -
rtsd2
to dobrze ze umysl kierowcy jeszcze nie jest ciezki i w trzezwym momecie...polecam rajdy 517 gdzie ludzmi nieraz rzuca po calym autobusie ..ach te Neoplany :D -
Hyrek
Jak chcesz bezpiecznie przebyc droge 193 to jezdzij na 8.00, o tej porze jest tak ciasno ze nawet nie zauwazysz tych zakretow:) -
Anonim
517 przynajmniej czesto kursuje nie to co 127!! najgorzej zima przy metrze zalapac sie na 401 na 8 (dlatego przesiadam sie na alei lotnikow a najlepiej to przy ursusie:) ) -
-
rtsd2
Czesto kursuje...i w czestym stanie upojenia sa jego kierowcy.... pozwole sobie zacytowac jedna opinie pasazera: ...'Panie uwazaj pan ...bo bydła nie wieziesz...' czlowiek kolo 50 ale chyba byl nerwowy...bo dalej nie powiem co sie z tego rozkrecilo; ) -
Anonim
to powinien byc zupelnie nowy temat "cytaty komunikacyjne" ale ja wstawie swoj z autobusu 193...
... "czy moglby mi pan nacisnac" powiedziala kobieta, ktora z usmiechem na twarzy zwrocila sie do studenta, gdy autopek zblizal sie do przystanku na żądanie! -
rtsd2
No coz hihihi ...nacisnac mozna wiele zeczy...a 'CZy moglby mi pan pomoc' ..to tez mozna zaliczyc do tych cytatow chociaz to takie ...typowe; ) -
inż. STEMPEL
odpowiedz na tak banalnie postawione pytanie wydaje sie oczywista
jadac na 8 po wyjsciu z metra zawsze jest kupa ludzi na przystanku. Oto co nalezy zrobic: trzeba przepuscic nadjezdzajacy 193. caly lud upycha sie w nim jak sardynki. po czym juz za minute nadjezdza elegancka pusta 401 ktora zajezdzamy pod uczelnie w wielkim stylu. czesto sie zdarza takze ze doganiamy 193 i w rezultacie wysiadamy rownoczesnie z tymi mozgami z poprzedniego autobusu.
-
inż. STEMPEL
aha hyreck szczerze ci gratuluje za pomyslowosc i odwage., bowiem w przypadku blednego zajecia miejsca w autobusie na pierwszym wirazu cala masa zwali sie na ciebie :> -
Amiya
skad ja to znam:P kiedys jak jechalam na uczelnie to kolesiowi przycielo buta w drzwiach i wyskakiwal na sggw w skarpetce :P hyhyhyhy to bylo pieknie!!! albo jade sobie na 8 w 193. dobiegly jakies panny a kierowca mowi,ze ich nie zabierze bo ograniczaja widocznosc. co na to 2 panny? - to my przykucniemy. no i jechaly w kuckach. jeszcze 1 piekna przypowiesc.7.52.nadjezdza 193. na co koles rozpycha sie chamsko i mowi: o nie! dzis to ja kurwa pojade tym autobusem. ot caly urok jezdzenia z przystanku sluzew -
rtsd2
hehe to ciekawe sytuacje...a ja myslalem ze jak typowi tramwaj przyciol plecak i musial biec biedaczynka 10M..uwazalem to za cos pieknego -
Anonim
rok temu, myslalem ze stalem sie jednym z niewielu madrych na sggw. poniewaz wsiadalem na metro wilanowska w puste 193 gdzie moglem zajac wygodna miejscoweczke. okazalo sie jednak, ze mozna byc jeszcze madrzejszym, tylko potrzeba do tego troche czasu... NIE JEZDZE NA PORANNE WYKLADY :) ot cala filozofija! -
Anonim
Dobra sprawa ja też olałem większość wykładów, i co dziwne od razu ,mam lepsze oceny:) -
Anonim
co do naszych 193 i 401 to slyszalam ze niezle tam kradna ale na szczescie mnie to jeszcze nie spotkalo -
Amiya
-
Anonim
student za pozadny jest zeby posunac sie do takiego czynu, zreszta zawsze moze wziac zapomoge, ja bym raczej zwrocil uwage na te starsze panie codziennie rano mile i usmiechniete. powod jest prosty: emerytura mala a drzewko i nowy kwiatuszek trzeba za cos kupic na pobliskie ogrodki dzialkowe... -
*** WREDNA GUMKA ***
jeszcze o tych zakretach ... wracalam kiedys z kumpela z zajec i pan kierowca linii 193 tak nas pieknie wiozl ze na 1 zakrecie normalnie obie wyladowalysmy jakiemus starszemu panu na kolanach ( na tym siedzeniu tuz za kierowca ) .. i zamiast madre zejsc to siedzimy tak i sie smiejemy a biedny staruszek az zaniemowil. my akurat mialysmy niezly ubaw :] -
Anonim
... wniosek taki... STUDENT musi sie ladnie wyszykowac, zabrac na romantyczna kolacje, kupic bukiet roz i szeptac czule slowka a EMERYT wystarczy ze ma powyzej 70-tki darmowy bilet na wozenie sie i kazda na niego leci; ) -
maruda
Hehe, mnie kiedyś zdarzyło się być ofiara takiej oto prośby: (starsza pani, głosem stulatki) "Przepraszam bardzo, czy mógłby mi pan przestukać?" Na szczęście trzymała wyciągniętą w moją stronę rękę z biletem i zrozumiałem o co chodziło; -) No i jej przestukałem; -) -
JoAnn
tak, tak zakręty na Nowoursynowskiej to juz legenda... co do Wilanowskiej to coraz więcej ludz mądrzeje, bo czasami sie zdarza tak, że nawet tam jest trudno usiąść :/
a co do tematu autobusowego - ja nie rozumiem po co ludzie zadają pytanie - "Czy pan/pani wysiada?" ... co za różnica?!? przecież jeśli stoję w przejściu to albo wysiądę, albo sie przesunę... :/ nie rozumiem tego
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Ursynów
- Załóż własne grono tematyczne