SGH [9047]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nachos

podzielcie sie opiniami o wykladowcach!
    pozdrawiam
    nachos

EKONOMIETRIA

1P Gąsiorowski
    2P Gruszczyński
    3P Michalski
    4P Plebaniak
    5P Syczewska
    6P Tomczyk

SOCJOLOGIA

1P Firlit
    2P Girejko
    3P Gładys - Jakóbik
    4P Kozłowska
    5P Polakowska - Kujawa
    6P Siewierski
    7P Towalski
    8P Widera

MAKROEKONOMIA

1P Adamowicz
    2P B.Czarny
    3P Góra
    4P Gruchelski
    5P Pacho
    6P Sokołowska

MIKROEKONOMIA

1P E. Czarny
    2P Nojszewska
    3P Prokop
    4p Staniek

RACHUNKOWOŚĆ

1P Bystrzycka
    2P Gmytrasiewicz
    3P Hellich
    4P Klonowska
    5P Peszula
    6P Świderska

• the con artist

Na twoim miejscu wybrałbym:

Ekonometria:
    1. Gruszczyński 2. Gąsiorowski

Socjologia:
    Nie mam bladego pojęcia; )... miałem z Towalskim i było w miarę bezboleśnie, co prawda odgrażał się, że od nowego roku wprowadza kartkówki. Znajomi którzy chodzili do Firlit czytali niezliczone artykuły na socjologię, a ja nie musiałem :)

Makroekonomia:
    Pacho i Góra to równorzędny wybór. Obecnie bardziej trendy jest Góra, co nie wydaje mi się uzasadnione :> (a do innych idź jeśli wolisz ekonomię "opowiadaną" tzw. "poezję prowansalską" <copyright by W. Pacho>)

Mikroekonomię wolałem zostawić na później, ale jeśli wybierzesz ją jako pierwszą to wybór jest jeden - prof. dr hab. J. Prokop!

Rachunkowość miałem z wykładowcą z Katedry którą "rządzi" Świderska, książki były cieniutkie (DOSŁOWNIE) i było lekko, łatwo i przyjemnie. Z tych 6 nazwisk - Świderska, Gmytrasiewicz.

Przedstawione wyżej opinie są w 100% subiektywne, bazują na doświadczeniach własnych i masie plotek (żadnej nie sprawdzałem;)). Moimi wyborami kierowała chęć przeżycia bezstresowo socjologii i rachunkowości, natomiast makro i ekonometria - hardkorowo; ). I to właśnie jest najważniejsze w pytaniu innych o ich rady - trzeba dowiedzieć się co DLA NICH jest istotne (z własnego doświadczenia dodam, że pytając kiedyś o jednego wykładowcę otrzymałem 4 jaskrawo różne opinie... i bądź tu mądry...)
  • Anonim

Socjologia - prof. Gładys - bedzie ciekawie, jesli masz zamiar uczestniczyc w zajeciach, bardzo student-friendly

Makro - prof. Góra- najlepszy wybór, tylko trzeba uwazać na cwiczeniowcow, bo mozna (a) miec okopnie duzo pracy i/lub (b) niczego nie nauczyc sie

Rachunkowość- prof. Świderska/ Gmytrasiewicz- zależy co chcesz w życiu robić.
  • Anonim

To moze i ja sie wypowiem :)

Socjologia - mialam z Widera. Latwo zaliczyc, calkiem fajnie opowiada, tylko nieraz zaczynasz sie zastanawiac, co to ma wspolnego z tematem. No i czasem jest tez dosc nudno. Ale to tez jedyny wykladowca, ktory mnie rok po skonczeniu zajec nie tylko rozpoznawal i pierwszy mi sie klanial, ale jeszcze w reke calowal; )

Mikro - ja robilam na Forum - wielka przyjemnosc :) a co do polskich wykladowcow, to tylko ze slyszenia wiem, ze Czarna jest dosc wymagajaca i nie jest za latwo u niej na 5 zaliczyc. No i jeszcze dosc gruba ksiazka jest do wkucia na egzamin. A u Nojszewskiej podobno calkiem latwo. Mialam z nia finanse publiczne - i tez nie bylo zbyt ciezko; )

Rachunkowosc - u Hellich bylo dosc milo. Mysle, ze jej program jest zbiezny z programem Gmytrasiewicz, bo to ta sama katedra. Swiderska jest bardziej od menedzerskiej niz finansowej, ale kto ja tam wie :)
  • Anonim

a moze ktos powie cos o wykladowcach z planu N ???
  • Anonim

no właśnie b b b ladnie proszę o informacje na temat wykładowców z planu N
    a oto oni:
    EKONOMETRIA

1N - prof. dr hab. Cz. Bracha
    2N - dr J. Klimkowska
    3N - dr hab. T. Kuszewski
    4N - prof. dr hab. M. Podgórska
    5N - prof. dr hab. M. Rocki
    6N - dr M. Topolewski

MAKROEKONOMIA II*

1N - prof. dr hab. E. Golachowski
    2N - dr F. Grądalski
    3N - dr J. Kurowski
    4N - prof. dr hab. R. Rapacki
    5N - dr Z. Szamrej

MIKROEKONOMIA II*

1N - prof. dr hab. J. Beksiak
    2N - prof. dr hab. M. Garbicz
    3N - dr M. Gruchelski
    4N - dr hab. E. Nojszewska (Microeconomics II)
    5N - dr hab. S. Sztaba

* do wyboru jeden z dwóch przedmiotów

SOCJOLOGIA

1N - mgr J. Czarzasty
    2N - prof. dr hab. J. Gardawski
    3N - mgr K. Górak-Sosnowska
    4N - mgr I. Książkiewicz
    5N - mgr A. Kulpa-Ogdowska
    6N - mgr A. Łankowski

RACHUNKOWOŚĆ

1N - prof. dr hab. M. Gmytrasiewicz
    2N - prof. dr hab. A. Karmańska
    3N - dr U. Kierczyńska
    4N - dr M. Krysik
    5N - prof. dr hab. I. Olchowicz
    6N - dr W. Więcław

• Anonim

Jezeli chodzi o deklaracje... to- deklaruje póblicznie ze jak z andżejem wygramy to podwine ponczoche w teleexpresie na oczach wszystkich!!! tylko beda musieli troche dalej kamere ustawic zeby sie oba poldupki na ekranie zmiescily
  • Anonim

i co?? odwazy sie ktos zadeklarowac cos wiecej??:>
  • Anonim

• Anonim

• Anonim

• Master of Puppets

ekonometria: topolewski (miałem z nim, spoko koleś), rocki

makro: tylko golachowskiego kojarze, u niego jest light zwłaszcza jeśli będziesz mieć ćwiczenia z Krawczykiem
    mikro: nojszewska i ćw. z próchniakiem, całkiem prosto i przyjemnie, nie trzeba wogóle na wykłady chodzić:)
    Garbicz, ciekawy wykład, nie ma dużych problemów z zaliczeniem

Socjologia: miałem z kulpą - ogdowską, egzamin nie jest jakiś strasznie trudny i są dobre oceny, reszty nie kojarze

Rachunkowość: kierczyńska, egzamin lightowy + miłe panie ćwiczeniowiec

Od razu zaznaczam że to mój subiektywny ranking. pozdr.
  • SANCZO

Ekonometria:

michalski - ja u niego bylem, bylo w miare spoko, nudny wyklad, koles zyjacy w swoim malym swiecie, ale bylo spoko. nie wazny jest wykladowca, ale wazny jest cwiczeniowiec. testy i tak wszyscy pisza podobne a zestawow jest ze 1000 ( nie przesadzam :P)

Socjo---z tych nei znam nikogo, mowie wam wszystkim tylko jedno. NIE IDZCIE DO ŁANKOWSKIEGO!!!! czlowiek pogiety, nienormalny i uwala na egzaminie!!

Makro - Góra - ciężko ale ciekawie. to samo się tyczy Bogusia CZarnego.

Mikro - Nojszewska - szybko, latwo ale niesamowicie nudno. Cwiczenia - Próchniak

Rachunkowość - Świderska - babka zna się na rzeczy

pozdrawiam
  • Anonim

bo jestem tu od niedawna...kiedy trzeba skladac deklarcacje na III semestr?przez wirtualny dziekanat jak na SD czy latac od pazdziernika z tym totolotkiem jak na poczatku np tego semestru od kazdego do kazdego wykladowcy???
  • MrocznaKurdebele!!!!

u Gruchelskiego prawie nic nie trzeba robic, mily gosc ale nudnawy, jak mnie uczyl to zwalnial wszystkich z egzaminu od 4z cw:)

Firlit czy jakos tam to ja kobitki nie polecam, chyba ze ktos lubi sie uczyc socjologii, ma sporo plusow, ale jej test z ujemnymi punktami nawet dla pytan otwartych (jak sie zle odpowie) to przegiecie :(
  • maciekp

2P Gruszczyński EKONOMIETRIA - mnie się podobało, ćwiczeniowcy też ok, co do zdawalności to jest raczej łatwiej niż trudniej ale to bardziej zależy jak kto sobie radzi z matmą i statystyką

2P i N Gmytrasiewicz RACHUNKOWOŚĆ
    Bezproblemowo, miła atmosfera, może nawet w pewnym sensie ciekawie (jeśli przypadkiem będziecie chodzić..) ćwiczenia - Boroch, jeszcze milej, nie sprawdza listy

2N - prof. dr hab. M. Garbicz MIKROEKONOMIA
    ciekawie, dowcipnie (choć zależy jaki kto humor lubi, ale większość się śmieje), do zdania.

5N - mgr A. Kulpa-Ogdowska SOCJOLOGIA
    mnie się podobało, robi się referaty, nie ma większych problemów ze zdaniem, choć mnie socjo interesuje więc nie jestem pewnie reprezentatywny.

Pozdrawiam!
  • Anonim

nigdy nie wybieraj Sokołowskiej - bo to będzie koszmar!
    A jeśli chodzi to Czarnych to u faceta jest ok.
  • Anonim

Mikro - nojszewska
    rachunkowosc- gmytrasiewicz albo swiderska
  • Anonim

makro II - golachowski
    mikro II- nojszewska lub czarna(tylko nie brac u niej cwiczen)
  • Szuwar

Tak, mikroII z Nojszweską
| |

Wielka Różowa Szkoła Główna Handlowa

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)