-
nachos
podzielcie sie opiniami o wykladowcach!
pozdrawiam
nachos
EKONOMIETRIA
1P Gąsiorowski
2P Gruszczyński
3P Michalski
4P Plebaniak
5P Syczewska
6P Tomczyk
SOCJOLOGIA
1P Firlit
2P Girejko
3P Gładys - Jakóbik
4P Kozłowska
5P Polakowska - Kujawa
6P Siewierski
7P Towalski
8P Widera
MAKROEKONOMIA
1P Adamowicz
2P B.Czarny
3P Góra
4P Gruchelski
5P Pacho
6P Sokołowska
MIKROEKONOMIA
1P E. Czarny
2P Nojszewska
3P Prokop
4p Staniek
RACHUNKOWOŚĆ
1P Bystrzycka
2P Gmytrasiewicz
3P Hellich
4P Klonowska
5P Peszula
6P Świderska
-
the con artist
Na twoim miejscu wybrałbym:
Ekonometria:
1. Gruszczyński 2. Gąsiorowski
Socjologia:
Nie mam bladego pojęcia; )... miałem z Towalskim i było w miarę bezboleśnie, co prawda odgrażał się, że od nowego roku wprowadza kartkówki. Znajomi którzy chodzili do Firlit czytali niezliczone artykuły na socjologię, a ja nie musiałem :)
Makroekonomia:
Pacho i Góra to równorzędny wybór. Obecnie bardziej trendy jest Góra, co nie wydaje mi się uzasadnione :> (a do innych idź jeśli wolisz ekonomię "opowiadaną" tzw. "poezję prowansalską" <copyright by W. Pacho>)
Mikroekonomię wolałem zostawić na później, ale jeśli wybierzesz ją jako pierwszą to wybór jest jeden - prof. dr hab. J. Prokop!
Rachunkowość miałem z wykładowcą z Katedry którą "rządzi" Świderska, książki były cieniutkie (DOSŁOWNIE) i było lekko, łatwo i przyjemnie. Z tych 6 nazwisk - Świderska, Gmytrasiewicz.
Przedstawione wyżej opinie są w 100% subiektywne, bazują na doświadczeniach własnych i masie plotek (żadnej nie sprawdzałem;)). Moimi wyborami kierowała chęć przeżycia bezstresowo socjologii i rachunkowości, natomiast makro i ekonometria - hardkorowo; ). I to właśnie jest najważniejsze w pytaniu innych o ich rady - trzeba dowiedzieć się co DLA NICH jest istotne (z własnego doświadczenia dodam, że pytając kiedyś o jednego wykładowcę otrzymałem 4 jaskrawo różne opinie... i bądź tu mądry...) -
Anonim
Socjologia - prof. Gładys - bedzie ciekawie, jesli masz zamiar uczestniczyc w zajeciach, bardzo student-friendly
Makro - prof. Góra- najlepszy wybór, tylko trzeba uwazać na cwiczeniowcow, bo mozna (a) miec okopnie duzo pracy i/lub (b) niczego nie nauczyc sie
Rachunkowość- prof. Świderska/ Gmytrasiewicz- zależy co chcesz w życiu robić. -
Anonim
To moze i ja sie wypowiem :)
Socjologia - mialam z Widera. Latwo zaliczyc, calkiem fajnie opowiada, tylko nieraz zaczynasz sie zastanawiac, co to ma wspolnego z tematem. No i czasem jest tez dosc nudno. Ale to tez jedyny wykladowca, ktory mnie rok po skonczeniu zajec nie tylko rozpoznawal i pierwszy mi sie klanial, ale jeszcze w reke calowal; )
Mikro - ja robilam na Forum - wielka przyjemnosc :) a co do polskich wykladowcow, to tylko ze slyszenia wiem, ze Czarna jest dosc wymagajaca i nie jest za latwo u niej na 5 zaliczyc. No i jeszcze dosc gruba ksiazka jest do wkucia na egzamin. A u Nojszewskiej podobno calkiem latwo. Mialam z nia finanse publiczne - i tez nie bylo zbyt ciezko; )
Rachunkowosc - u Hellich bylo dosc milo. Mysle, ze jej program jest zbiezny z programem Gmytrasiewicz, bo to ta sama katedra. Swiderska jest bardziej od menedzerskiej niz finansowej, ale kto ja tam wie :) -
-
Anonim
-
Anonim
no właśnie b b b ladnie proszę o informacje na temat wykładowców z planu N
a oto oni:
EKONOMETRIA
1N - prof. dr hab. Cz. Bracha
2N - dr J. Klimkowska
3N - dr hab. T. Kuszewski
4N - prof. dr hab. M. Podgórska
5N - prof. dr hab. M. Rocki
6N - dr M. Topolewski
MAKROEKONOMIA II*
1N - prof. dr hab. E. Golachowski
2N - dr F. Grądalski
3N - dr J. Kurowski
4N - prof. dr hab. R. Rapacki
5N - dr Z. Szamrej
MIKROEKONOMIA II*
1N - prof. dr hab. J. Beksiak
2N - prof. dr hab. M. Garbicz
3N - dr M. Gruchelski
4N - dr hab. E. Nojszewska (Microeconomics II)
5N - dr hab. S. Sztaba
* do wyboru jeden z dwóch przedmiotów
SOCJOLOGIA
1N - mgr J. Czarzasty
2N - prof. dr hab. J. Gardawski
3N - mgr K. Górak-Sosnowska
4N - mgr I. Książkiewicz
5N - mgr A. Kulpa-Ogdowska
6N - mgr A. Łankowski
RACHUNKOWOŚĆ
1N - prof. dr hab. M. Gmytrasiewicz
2N - prof. dr hab. A. Karmańska
3N - dr U. Kierczyńska
4N - dr M. Krysik
5N - prof. dr hab. I. Olchowicz
6N - dr W. Więcław
-
Anonim
Jezeli chodzi o deklaracje... to- deklaruje póblicznie ze jak z andżejem wygramy to podwine ponczoche w teleexpresie na oczach wszystkich!!! tylko beda musieli troche dalej kamere ustawic zeby sie oba poldupki na ekranie zmiescily -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Master of Puppets
ekonometria: topolewski (miałem z nim, spoko koleś), rocki
makro: tylko golachowskiego kojarze, u niego jest light zwłaszcza jeśli będziesz mieć ćwiczenia z Krawczykiem
mikro: nojszewska i ćw. z próchniakiem, całkiem prosto i przyjemnie, nie trzeba wogóle na wykłady chodzić:)
Garbicz, ciekawy wykład, nie ma dużych problemów z zaliczeniem
Socjologia: miałem z kulpą - ogdowską, egzamin nie jest jakiś strasznie trudny i są dobre oceny, reszty nie kojarze
Rachunkowość: kierczyńska, egzamin lightowy + miłe panie ćwiczeniowiec
Od razu zaznaczam że to mój subiektywny ranking. pozdr. -
SANCZO
Ekonometria:
michalski - ja u niego bylem, bylo w miare spoko, nudny wyklad, koles zyjacy w swoim malym swiecie, ale bylo spoko. nie wazny jest wykladowca, ale wazny jest cwiczeniowiec. testy i tak wszyscy pisza podobne a zestawow jest ze 1000 ( nie przesadzam :P)
Socjo---z tych nei znam nikogo, mowie wam wszystkim tylko jedno. NIE IDZCIE DO ŁANKOWSKIEGO!!!! czlowiek pogiety, nienormalny i uwala na egzaminie!!
Makro - Góra - ciężko ale ciekawie. to samo się tyczy Bogusia CZarnego.
Mikro - Nojszewska - szybko, latwo ale niesamowicie nudno. Cwiczenia - Próchniak
Rachunkowość - Świderska - babka zna się na rzeczy
pozdrawiam -
Anonim
bo jestem tu od niedawna...kiedy trzeba skladac deklarcacje na III semestr?przez wirtualny dziekanat jak na SD czy latac od pazdziernika z tym totolotkiem jak na poczatku np tego semestru od kazdego do kazdego wykladowcy??? -
MrocznaKurdebele!!!!
u Gruchelskiego prawie nic nie trzeba robic, mily gosc ale nudnawy, jak mnie uczyl to zwalnial wszystkich z egzaminu od 4z cw:)
Firlit czy jakos tam to ja kobitki nie polecam, chyba ze ktos lubi sie uczyc socjologii, ma sporo plusow, ale jej test z ujemnymi punktami nawet dla pytan otwartych (jak sie zle odpowie) to przegiecie :(
-
maciekp
2P Gruszczyński EKONOMIETRIA - mnie się podobało, ćwiczeniowcy też ok, co do zdawalności to jest raczej łatwiej niż trudniej ale to bardziej zależy jak kto sobie radzi z matmą i statystyką
2P i N Gmytrasiewicz RACHUNKOWOŚĆ
Bezproblemowo, miła atmosfera, może nawet w pewnym sensie ciekawie (jeśli przypadkiem będziecie chodzić..) ćwiczenia - Boroch, jeszcze milej, nie sprawdza listy
2N - prof. dr hab. M. Garbicz MIKROEKONOMIA
ciekawie, dowcipnie (choć zależy jaki kto humor lubi, ale większość się śmieje), do zdania.
5N - mgr A. Kulpa-Ogdowska SOCJOLOGIA
mnie się podobało, robi się referaty, nie ma większych problemów ze zdaniem, choć mnie socjo interesuje więc nie jestem pewnie reprezentatywny.
Pozdrawiam! -
Anonim
nigdy nie wybieraj Sokołowskiej - bo to będzie koszmar!
A jeśli chodzi to Czarnych to u faceta jest ok. -
Anonim
-
Anonim
makro II - golachowski
mikro II- nojszewska lub czarna(tylko nie brac u niej cwiczen)
-
Szuwar
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne