SGH [9047]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maciek

Czy jest tu ktos kto uczeszcza na wyklady z RM u Bienia ? Potrzebuje informacji kiedy jest egzamin (ewentualnie zerowka) oraz z czego trzeba sie do niego uczyc (ksiazka/notatki ?)...

z gory dzieki; )
  • Maciek via e-mail

Macku,
    rychlo w czas;)
    egzamin ("0") jest w najblizszy piatek, w sesji podobno nie bywa...
    trzeba umiec: 3 rozdzialy z ksiazki, incotermsy i jeszcze cos, ale nie wiem dokladnie co;)
    powodzenia!
  • intoxicated

a czy ktoś wie co dokładnie trzeba umieć? W informatorze w WD podane są 3 książki. Jakieś szczegóły?

Wielkie dzięki za podpowiedź.
  • Maciek

hehe, a to ci niespodzianka :PPP no coz... w piatek rano na wyklady mi sie nie chcialo chodzic :(

w kazdym razie wielkie dzieki za info!
    jakbys mogl mi podac jeszcze jaka ksiazka i ktore rozdzialy trzeba umiec to bylbym w 7 niebie

czekam z niecierpliwoscia; ))

• Maciek via e-mail

pierwsze 3 rozdzialy z kalkulacji cen pieniadza, a reszta j.w.;)
  • Maciek

oki, dzieki wielkie za informacje... jutro siadam wiec do "ostrej" nauki; ) tylko bede sie jeszcze musial dowiedziec co to jest to "jeszcze cos", ale... moze namierze kogos w czytelni jutro :PP

milego dnia!
  • Anonim

Bien zawsze daje jeszce zadanie do rozwiązania.Zazwyczaj podaje na wykładzie podobna tresc zadania i potem cos w tym klimacie pojawia sie na egzaminie.Niektorrzy mowia ze jak nie ruszysz zadania to nie sprawdza reszty egzaminu...ale nie dam sobie reki obciac za to. Ahaaa przygotujcie sie ze wyniki egzaminu zobaczycie dopiero w WD bo pan Bien niechetnie ocenia prace studentow.
  • Maciek

zadanie !? ups.. :PP no to mnie pocieszylas :( mam nadzieje ze moja sprawdzi nawet jesli nie bedzie zadania ....
  • Piotrek

Tez tak slyszalem a niestety zadania sa dosyc trudne. Moze komus udalo sie rozwiazac te ktore podawal i zamiescil by tu krotka sciagwke jak je rozwiazac?

Z gory dzieki pzdr
  • Anonim

No dobra wiadomosc to nie jest ale chociaz zostales uprzedzony:)Popytaj pewnie ktos ma tresc zadania
  • Piotrek

Wie ktos cos moze o wynikach? Bylem w piatek w sekretariacie 412 B i dowiedzialem sie ze profesor jeszcze tego nie sprawdzil.
    Z tego co on mowil to mial oglosic wyniki i zamiescic termin I terminu w ciagu tygodnia od egzaminu a na razie nic nie wiadomo.
    Cos sie boje ze moge miec powtorke wiec troche mnie to interesuje. Cos czuje ze moga sie powtorzyc historie z zeszlego roku i uzyskanie informacji o egzaminie bedzie dosyc trudne.
  • intoxicated

a moglibyście powiedzieć co było na zerówce?

czy tego samego można spodziewać się na pierwszym terminie?

więcej jest teorii, czy zadań?

dzięki
  • Maciek via e-mail

prace sprawdzil, a wyniki podawal na wykladzie. mial je potem powiesic przed katedra... tyle tylko wiem.
  • intoxicated

nikt nie był na zerówce?

aż mi się wierzyć nie chce :)

podzieli się ktoś opinią, ew. pytaniami z zerówki?

• Maciek via e-mail

pytania z mojej grupy (byl jeszcze jeden zestaw ale pytan nie pisalem)
    1. opisac dowolne 3 incotermsy "niewodne"
    2. opisac trate
    3. opisac weksel.
    4 zrobic zadanie (tresc bardzo zblizona do wczesniejszej pracy domowej)

I termin w najblizszy piatek 17 czerwca o 8.00, nastepny podobno dopiero we wrzesniu.
    pozdrawiam!
  • intoxicated

dzięki wielkie, a mógłbyś jeszcze powiedzieć o czym było zadanie?

dzięki

pozdr.
  • Piotrek

Dzieki za odpowiedzi.
    W obu grupach bylo tez do opisania inkaso a w II akredytywa.
    Zadanie bylo niemal identyczne jak podawal na wykladzie.
    Wybierz sobie kwote X w euro i rozpisz transakcje ze polska firma jest chyba importerem z tego co pamietam.
    jesli zaplata na 10 dni przed dostawa to dyskonto 3%, 15 dni po 1%, 60 dni po 0%.
    Kurs euro w momencie dostawy 4 zl ,pelzanie 0,2% chyba ale nie jestem pewien.
    Kredyt w zl oprocentowanie chyba 10% plus 1,5 za postawienie kredytu do gotowosci, kredyt w euro 4% plus chyba 0,25% za postawienie kredytu.
    Nie jestem pewien tych porcentow ale to najmniej wazne zadanie wygladalo mniej wiecej tak. Mam nadzieje ze wywiesil wyniki bo boje sie ze moge miec powtorke w najblizszy piatek a chcialbym sie tego wczesniej dowiedziec :)
    P.s. jak ktos umie to rozwiazywac niech moze krociotko poda tu rozwiazanie :)
    Pzdr
  • Maciek via e-mail

Znalezlem gdzies w mailach to zadanie. ma ze 3 strony, bo ktos sie dokladnie rozpisal, wiec jak ktos chce niech zglasza sie na priva. poza tym mam tez rozpisane incotermsy i inne bajery (to jesli ktos nie ma notatek). dajcie znac, to podesle na maila.
    pozdr
  • Piotrek

Jak ktos jeszcze poza mna nie zna swojego wyniku z zerowki to .... na razie nie pozna. Bylem dzis w sekretariacie i dowiedzialem sie ze moze beda jutro. Trzeba dzwonic albo sie dowiadywac osobiscie.
    pozdrawiam
  • Piotrek

Wyniki juz wisza pod pokojem 412 B w G. Sa w sumie calkiem dobre choc pare 2 jest.
| |

Wielka Różowa Szkoła Główna Handlowa

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)