-
an.
W zwiazku z tym,ze od wczoraj obowiazuje nowe rozporzadzenie dot.skaladania prac w wersji elektronicznej mam pytanka:
Kto sie orientuje jak to dziala?
Jak to jest z przypisami,bo chyba tego za plagiat uznac nie mozna...???? -
Magnanimous Kat
przypisów ci nie wkleja, za to za plagiat uwaza słowa takie jak np"ustawa prawo bankowe", "Bank Pekao S.A" , nazwy własne itp. Czesem tez sentencje wyrazów powszechnie uzywanych w zdaniach tez okresla jako ściągniete skądś -
Green Eyes
A ja dzisiaj usłyszałam od koleżanki, że program nie widzi cudzysłowów, ale z drugiej strony w założeniu stoi czrno na białym, że: Jeżeli współczynnik podobieństw przekracza 10% decyzję w sprawie dalszego postępowania podejmuje dziekan po uzyskaniu pisemnej opinii promotora.
Ja to interpretuję tak, że promotor musie się przekopać przez raport i wyłowić takie rzeczy jak cytaty i zwroty które absolutnie plagiatem nie są -
an.
nie mieli tego kiedy wprowadzic tylko teraz jak mam prace skladac
mimo,ze pisze sama, to mam jakies watpliwosci,bo moja praca ma bardzo duuuuzo przypisow...
ehhhh no nic sie okaze;] -
-
Artur
Nie nerwowo - jesli mieliby dyskwalifikowac prace za przypisy itp. to 90% prac byloby plagiatami. Przeciez mgr to praca odtworcza i tak naprawde nic nowego sie w niej nie wymysla... -
Anonim
a ja dopiero zaczynam mgr pisać, oj będzie troche męczarni, mam czas do grudnia albo mniej, pozniej czas pobiznesować :) -
Magnanimous Kat
słyszeliście cos czy maja baze książek w plagiacie? U mnie na uczelni chodza słuchy ze podobno maja jakies podrecnzniki w bazie i z nich tez sprrawdzaja -
an.
chyba calej biblioteki nie maja w wersji elektornicznej, chyba,ze panie w biblio siedzą i skanują:pppp -
Mateusz
-
Siostra Katarynka
Ja słuszałam, ze w tym całym programie antyplagiatowym to oni wlasnie maja ksiazki poskanowane...
Ale cos mi sie wydaje, ze ten program jeszcze nie funkcjonuja, a oni juz to oglosili, bo chca nastraszyc studentow - przeciaz teraz jak ktos bedzie mial oddac plagiat to sie 500 x zastanowi...
A jakie w ogole sa konsekwencje, jak uznaja prace za plagiat? Wyrzucaja ze szkoly? -
an.
czyli co za plagiat jest uznawane cos co jest z ksiazki spisane "żywcem"?ale jeśli jest z przypisem,to nie...moja praca cala jest z przypisow:pppp
myslalam,ze w tym programie mają baze prac magisterskich i licencjackich i z tym porownuja,a nie z ksiazkami.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne