-
Tomcio
Hej,
Czy wiecie, gdzie można znaleść na stronie SGH informacje dotyczące ilości punktów jakie obowiązwyały na ostatnich dwóch egzaminach na studia uzupełniające magisterskie? Nie mogę się coś doszukać.
Rozwiązuje dobrze połowe pytanek z anglika i z WOG i nie wiem czy mam szanse się załapać.
Będe wdzięczny za pomoc.
Tomek -
dobra ciocia tusia
Mi powiedziano, że w tym roku przyjmowali od najniższego możliwego progu- 40%. Warto próbować- nic się nie traci. -
Ola
-
Tomcio
To chyba spóbuje (-: a nóż się uda. Tak nawiasem mówiąc to już jestem absolwentem SGH-a na kierunku ZiM, ale w związku z tym, że robiłem licencjata na inne uczelni to konkur świadect mnie teraz nie obowiązuje. I może dlatego nazewnictwo zostało mi też te stare, jeśli chodzi o te "uzupełniające" (-:.
Czy wiecie gdzie można uzyskać najnowsze informacje statystyczne odnośnie np. największego eksportera kukurydzy (-: bo widziałem że takie pytanka się pojawiają na teście, a ja mam tylko rocznik statystyczny Polski.
Będe wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
Tomek -
-
Anonim
-
dobra ciocia tusia
koniecznie przeczytaj aktualny rocznik statystyczny- wiele pytań jest z tego. -
Tomcio
Tusiu, mam rocznik statystyczny Polski aktualny, ale nie ma tam żadnych danych statystycznych dotyczących świata )-: -
dobra ciocia tusia
no to znajdź światowy- kup na e bay czy gdzieś time almanach najnowszy. Ja akurat o tym kompletnie zapomniałam i na egzaminie strzelałam:) -
dobra ciocia tusia
-
Anonim
A jak oceniacie próg punktowy w tym roku? Jaka może być jego wysokość ze względu na pierwszy rocznik z licencjatu sgh? -
ekonomista23
Mam pytanko, jestem z UG, polubiłem ekonomię, obecnie jestem na 3 roku, chcę jak by nie spojrzeć dostać sie do najsłynniejszej uczelni ekonomicznej w Polsce. Może nie posiadam podsręczników, bo wyznaje zasadę że nie tylko oni więdzą, więc mam pytanie ucząc się podstaw, mogę załapać się na SGH-a?, bo mi na tym narawdę zależ!!!!!!!!!!!!!! A apropo, ktoś może posiada jakiekolwiek egzaminy na MSU, II stopien, czy jak wy tam ich nazywacie????????????
Byłbym serdecznie wdzięczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! -
JArek
w czerwcu próg był wysoki - od 57 pkt przyjmowali. ale w zimę jest podobno mniejszy. poczytajcie dokladnei pytania z przykładowych testów na stronie SGhu - parę się w tamtym roku na egzaminie powtórzyło. i polecam pouczyć się, kto najwięcej produkuje/eksportuje np. żyta, pszenicy, buraków, itp. to było całkiem smieszne;] -
kamalka
Hej a nie orientujecie się w terminach? Kiedy mniej więcej są te egzaminy wstępne na studia magisterskie? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o terminach na tej stronie :( -
bird of prey
mi sie wydaje ze na początku lipca miałam ale nie pamietam :/ a w zimie sa w stycziu. -
JArek
w tamtym roku był 30 czerwca, a w tym roku 19 stycznia, albo cos kolo tego -
€wa :)
a z anglika ten test na egzaminie wstępnym to jakiś normalny czy wyszukany? -
Ola
>JArek napisał
>w czerwcu próg był wysoki - od 57 pkt przyjmowali.
57 pkt na studia dzienne na podobniez najlepszej uczelni ekonomicznej w Polsce to próg wysoki?!
jak dla mnie jest żenująco niski.
-
S*Ewa
57pkt. to był próg punktowy już po dodaniu punktów z egzaminu z wiedzy o gospodarce i języka? bo faktycznie wydaje się mało...
>€wa :) napisała:
>a z anglika ten test na egzaminie wstępnym to jakiś
>normalny czy wyszukany?
http://www.sgh.waw.pl/ksztalcenie/s...
jest przykładowy - nie wiem czy widziałaś - można ocenić samemu :)
-
Anonim
2 lata temu w letniej rekrutacji próg był 42pkt na dzienne a w zimowej przyjmowali chyba od 40.
więc 57 to faktycznie wysoki :-) -
Ola
ta, po dodaniu wszystkich punktów :-)
no w porównaniu z 40 i tak nie jest wysoki - biorąc pod uwagę, że zdawał go licencjat dzienny z SGH.
jak dla mnie to jakaś masakra.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne