- 1
- 2
-
an.
-
Anonim
Strasznie szeroki temat...
Troche meczace, zwlaszcza jak sie trafi 6 przedmiotow w semestrze i jeszcze 2 zalegle egzaminy z poprzedniego semestru, co skonczylo sie dla mnie jakze piekna kwota 18 egzaminow razem z "normalnymi" w zeszlym semestrze - ale i tak ogolnie milo wspominam :)
Egzaminy nie sa zbyt trudne, choc oczywiscie zdarzaja sie pewne wyjatki od reguly - slawetna makro, ktora na szczescie mozna pominac, wybierajac mikro. Ale zdarzaja sie i twardziele (wzglednie nieswiadomi), ktorzy decyduja sie i na ten przedmiot.
Oprocz tego wypady z wykladowcami do pubu lub na disco, a czasem i wyklad w 5-gwiazdkowym hotelu z poczestunkiem na koniec czy sponsorowane wycieczki np. do takiego Berlina; )
Duzo osob rezygnuje - bo to za meczace, bez sensu, niepotrzebne - ale ja wytrwalam do konca i ogolnie sobie chwale. Choc zdarzaly mi sie chwile glosnego wyklinania; )
No i masz ulatwiony wyjazd na stypendium, jesli myslisz o Niemczech i nie powiedzie Ci w eliminacjach Erasmusa lub gdy najnormalniej nie masz ochoty sie w nie sie bawic. -
an.
Acha rozumiem-nie wybierac Makro; ) no super dzienx Ps. i tak wolę mikro ...hyh....
Dzięki za info;) każda jest cenna;]
Ps.A to nie jest tak,ze egzaminy sa po tych np.30 godzinach wykładów??? -
Anonim
No na pewno nie przed ich uplynieciem; ) Tez nie od razu po nich. Teoretycznie mialo chyba byc 2 do 3 tygodni przerwy miedzy koncem wykladu a egzaminem, ale w parktyce ponizej miesiaca to zazwyczaj nie schodzilo. A czasem, jak przedmiot konczyl sie jakos tuz przed sesja, to mielismy mozliwosc przeniesienia egzaminu na poczatek kolejnego semestru. Wprawdzie ciezko sie siadalo zaraz po feriach znow do ksiazek, ale bylo nam to zazwyczaj jednak bardziej na reke niz dokladanie sobie kolejnego egzaminu w sesji :) -
-
Anonim
nie bierz makro!! ja mialam mikro i dziekuje Bogu, ale powiem szczerze ze czasem żaluje ze zaczelam forum... konkrety na privie -
i.b.
-
an.
-
i.b.
Uuu..... A gdzie mam sie obnazac jak nie na gronie??!?! Hue hue hue... -
an.
-
Anonim
a ja nie zaliczylem pierwszego seestru z języka niemieckiego... czemu ja ten język wybrałem.... -
an.
-
Anonim
-
an.
to trzeba było to wykorzyssssssssssstać...buhaha ha;D i egzamin do przodu by był;D -
Anonim
ech ten niemiecki...sporo osob ma z nim problemy. najgorsze co moze byc to gdy ma sie jezyk niemiecki a nie jakis inny. gdybym wiedzial ze tak z nim ciezko ebdzie to wybralbym sobie jakis inny na egzaminie wstepnym- rosyjki np:) -
an.
Deutsch jest fajny :D wpadnij na forum zajęcia jutro od 15 20 aula 7 posłuchasz prof Sieverta i zobaczysz jak fajnie jest:::PPPP moze jeszce go pokochsz...jezyk naturalnie;D -
Anonim
Ja tez lubie niemiecki - i wcale nie jestem nienormalna!!! Tak mi sie przynajmnej wydaje; )
A Sievert strasznie fajny facet :) To wlasnie on zaprosil nas w zeszlym roku na wyklad do hotelu, w ktorym mieszkal :) I rozdawal cukierki i na bankiet nas zaprosil :)
A puszcza nadal w przerwach zajec taka fajna muzyke dla relaksu?
A z tym niemieckim to w ogole jakos tak dziwnie - wszyscy zawsze strasznie narzekali i sie stresowali, a u mnie nie bylo wcale stresu, a zajecia to raczej spotkania towarzyskie na luzie byly. I sie chyba raczej cofnelam w moich umiejetnosciach, a nie poprawilam.
Choc nauczylam sie kilku strasznie pozytecznych slowek - np. taki Gabelstapler... -
an.
Ha ha jasne ,że puszcza muzę ,wczoraj była zB murzynska :D
A w Hotelu miala byc inauguracja ,ale się nie odbyla ...Moze sie cukierki skończyły:) hyh...
-
Anonim
-
an.
-
Anonim
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne