• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • o oł

Potrzebuję rady. Jako, ze ogólnie kiepsko jest mi się połapać w tych wszystkich rozporządzeniach uczelnianych, po 2-óch oblanych terminach egzaminu z NOP dowiedziałam się dzis z dziekanatu studium zaocznego, że nie ma czegoś takiego jak _POPRAWKA_ ! i że muszę złożyć podanie o egzamin komisyjny i to najlepiej jutro (!!!) a i tak nie wiem czy juz nie bedzie za późno... Powiedzcie mi, czy lepiej wziąć taki egzamin czy pisać podanie o warunek? Jak to jest???
    Heeeelp

Bede baaardzo wdzięczna za pomoc:]
  • Leszek

Ja to bym wybrał warunek ale zalezy co kto lubi :)
  • o oł

a jak wygląda komis? Ktoś się odważył???
  • Leszek

badz pierwsza a pozniej opowiesz jak bylo :)
  • o oł

buehehehh...dzieeki:P
  • Leszek

§ 23.
    1. Na wniosek studenta, złożony w ciągu 3 dni od daty ogłoszenia oceny końcowej z przedmiotu, Dziekan zarządza egzamin komisyjny, który powinien odbyć się w terminie nie późniejszym niż 7 dni od daty złożenia wniosku.
    2. Dziekan może również zarządzić egzamin komisyjny z własnej inicjatywy.
    3. Egzamin komisyjny przyjmuje komisja powołana przez Dziekana.
    4. Na wniosek studenta, w skład komisji egzaminacyjnej wchodzi przedstawiciel Samorządu Studentów.
    5. W przypadku nieprzystąpienia do egzaminu komisyjnego bez uzasadnionej przyczyny lub uzyskania z niego oceny niedostatecznej, Dziekan podejmuje decyzję o skreśleniu studenta, albo zarządza powtórzenie przez niego semestru.
    6. Postanowienia dotyczące egzaminu komisyjnego stosuje się odpowiednio do zaliczeń przedmiotów nie kończących się egzaminem

hmmmm to chyba tego szukalas wiec z tego wynika chyba tylko tyle ze jak nie zdasz komisa to i tak za warunek zaplacic bedziesz musiala hehe :) wiec ja bym od razu zaplacil za warunek
  • o oł

Tak dzięki:] Też już to znalazłam :]
    Waham się, jutro składam podanie i nie wiem które zło wybrać :]... chyba spróbuję komisa:/ o beże... brrr... aż mnie wzdryga:/
  • Leszek

W takim razie powodzenia:) aaaa z kim mialas ten NOP jesli mozna wiedziec??:)
  • o oł

Z Osińskim...
  • Leszek

hehe tez mialem z nim przejscia ale wkoncu zdalem u Kaczorowskiego jest o wiele przyjemniejszy na egzaminie "kto zdawal wie o co chodzi" :)
  • o oł

a Kaczorowski tez od NOP? ale to jak? zdawales warunkowo, że u kogos innego???
  • Leszek

nie ja w pierwszym terminie u Kaczora zaliczylem a chodzilem do Osinskiego i bylem u niego na liscie hmmm a jak ja to zrobilem SHP rulez :) pozdro
  • o oł

doppra...zdecydowałam sie na warunek :] yhhh...tylko czy w takim wypadku nie lepiej wybrac sobie innego profesora w nast. semestrze? Jest taka mozliwosc wogóle?
  • Anonim

kaczorowskiego wybieraj...nic nie trzeba umiec poza sztuka sciagnia...
  • o oł

yh..no właśnie się nad nim zastanawiam...czytałam na proferencjach, ze jest w miare spoko...ale z kolei po Osińskim już wiem czego się spodziewać...yh :/
  • Leszek

HEHE a ja sie z kolega nie zgadzam... hmmm Aula A ludzi full i on sam jeden w czasie egzaminu czytal gazete...:) mi sie wydaje ze w takich okolicznosciach to nie trzeba miec jakis specjalnych zdolnosci w sciaganiu, ja mialem na lawce dwie ksiazki i niezly plik kserowek formatu a4....:) PS. Dobry wybor z tym warunkiem :)
  • o oł

ogólnie z notatek z zajeć da sie nauczyc na egzamin? czy ksiażke trzeba wchłonąć? nie zawsze da się ściagnąć :/ niestety :[
  • Leszek

Hmmm ja to sie uczylem z kserowek jakis to to chyba wyklady byly w kazdym badz razie na egzamin starczylo :)
  • Sai

sciagnac da sie zawsze, nie zapominajmy o tym :))) tylko albo mniej albo wiecej...
  • ! Zaprojektowany by cieszyć !

Ucz się z dobrych notatek :)
    a na książkę to moim zdaniem szkoda czasu :)
    chyba że wiążesz z tym przedmiotem jakąś przyszłość :)
    misie udalo zdać u Osińskiego za pierwszym razem ale slyszałem ogólnie że niektórzy dlugo się z nim męczą; /
    oczywiście z mojej strony masz wsparcie na komisie :)
  • 1
  • 2