SGH [9047]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytanko: Ktos moze wie z kim warto brac finanse miedzynarodowe? Jak na razie wiem tyle, ze Pac i Kazmierczak sa Be:]. Z gory dzieki za pomoc
  • Anonim

Bierz dr C.Wójcika. Jest naprawdę super, zajęcia ciekawe, on sam ma sporą wiedzę... i naprawdę dobry angielski. Zresztą można go bedzie posłuchać podczas Dni Forexu - we wtorek, 19.04. o 9:50 w auli A, będzie brał udział w panelu nt polityki walutowej w dobie globalizacji, wraz z Markiem Zuberem i Richardem Mbewe. Jako organizator w/w Dni zapraszam, a jako student polecam Wójcika jako wykładowcę. Warto.
  • Anonim

dzieki Ci za pomoc dobry czlowieku:]
  • Anonim

Ależ proszę :)))))))
  • blueberry

cze justymko! ja polecam kachniewskiego, naprawde przyjemnie. do jutra
  • Anonim

o-siemasz Madzia;).a ty robilas finanse miedzynarodowe?
  • Kamil

Równiez polecam Kachniewskiego...młody...śmies znie mówi...na przystępnym poziomie :P

Źle nie jest...no dopóki nie przyjdzie ktoś na zastępstwo :D
  • Anonim

Tak, Kachniewski tez jest spoko.
  • Majki

Wojcik jest zajebisty... polecam :)))
  • Anonim

ja robilam u Radomskiego. Zajecia nie sa moze zyt porywajace, ale latwo zaliczyc. Ale chyba, mimo wszystko, nie zdecydowalabym sie ponownie.
  • Anonim

Polecam dra Cezarego Wójcika "International Finance".
    Poczatkowo zadziwia amerykanski styl prowadzenia wykladu - prowadzacy byl
    stypendysta fulbrighta w Berkeley. Duzy nacisk jest polozony na interakcje z
    sala, dyskusje itp. Doktor dostosowuje poziom zajec do grupy:) Na poczatku
    opowiadal, fakt ze interesujaca, ale jednak o dosc oczywistych rzeczach. Gdy
    dostal od nas feedback, ze moze wartoby lekko utrudnic zaczelo sie niezwykle
    ciekawie. Doktor negowal wszystki ludowe madrosci nazywajac je "mother in
    law economy" i pokazywal naukowe podejscie do tematu - poza wartoscia
    merytoryczna byl to niezwykle ciekawy kurs walki z populizmem:)

Tematyka koncentruje sie glownie wokol zagadnien teorii kursow walutowych,
    teorii wymiany itp. Nic nie bylo o rozliczeniach miedzynarodowych, nostro,
    loro itp. Reasumujac - makroekonomia tak, mikro nie za bardzo.

Z egzaminem jest tak, ze aktywnosc podnosi ocene. Jest on ustny z tego co
    pamietam. Jesli bedziesz uczestniczyla w wykladach, a warto nie bedziesz miala
    zadnych problemow.
    Pozdrawiam serdecznie

Lukasz Rey
  • Anonim

bardzo dziekuje wszystkim za pomoc:)))
  • Karolah

tylko przypadkiem nie skus sie na Lutkowsiego...
  • Monika

ja tez wybralam Kachniewskiego i slyszalam wiele pozytywnych opinii
  • mgr Maciek

a ja o Radomskim mam inne zdanie
    swietny w kontaktach ze studentem, a finanse zna ze takze od strony praktycznej - ma mnostwo ciekawych znajomosci i sie tym chwali :P
    poza tym to sympatyczny czlowiek i moze wyklad nie porywal, to chodzilem tam z przyjemnoscia :D
  • Anonim

a i owszem, Radomski jest nawet bardzo sympatyczny :) Szczegolnie urzeklo mnie, jak zaczal sie przed cala aula uzalac, ze nie zostal dopuszczony na spotkanie z Gates'em, w przeciwienstwei to wielkiego grona studentow - bardzo byl zbulwersowany; ) Ale nawet przesympatyczny czlowiek niekoniecznie musi miec dar ciekawego mowienia. A ze przezylam u niego tez zwykle finanse, to jako takie pojecie mam na ten temat.
  • Kamil

Ja mialem z Kazmierczakiem i nie narzekam. Gosc przekazuje swoja wiedze w poukladany sposob, tak wiec latwo wszystko zrozumiec.
  • Anonim

Agato! skoro miałaś u niego zwykłe finanse, to chyba wiedziałaś na co się porywasz kontynuując z nim przygodę intelektualną... jak to mawia inny psor;)

Justyno! czy lepiej Dziunio!
    ja też miałam z prof. Radomskim finanse międzynarodowe i bynajmniej nie narzekam, co do trudności zaliczenia, nie jest zbyt ciężko - a jeśli chcesz się nauczyć czegoś dodatkowo, wystarczy ze przeczytasz całą zalecaną literaturę (do zal.na 4 w porywach 5;) wystarczy wykład;)... co do samego profesora - aby się nie powtarzać - zgadzam się ze wszystkimi moimi przedmówcami, i mogę dodać, że profesor ma świetną pamięć wzrokową, i jeśli chodzisz/ będziesz chodzić na wszystkie wykłady to jest szansa na dodatkowy bonus przy wpisie do indeksu...;) powodzenia!
  • Anonim

Wiedzialam i to doskonale. Czasem dochadza jednak tez inne aspekty, ktore decyduja, ze idziesz na dany wyklad. Zreszta nie powiedziaalm, ze byl beznadziejny. Malo ambitny - moze tak to ujme.
| |

Wielka Różowa Szkoła Główna Handlowa

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)