-
Artur
Jeśli tak to mam pytanie: czy "parking" przy wjeździe na teren uczelni (ten za szlabanem, obok budki ochroniarza) jest w miarę bezpieczny? Zostawiacie tam rowery? -
Jak to nie może być puste?
czasami jezdze.
Wpisuje sie do zeszyciku date, godzine, nazew bikea i jego wlasciciela. Przy wyjsciu musisz sie wylogowac ( o ile jest jeszcze rower :> ). Kolesie mowia, ze pilnuja i jest bezpiecznie. Na moje pytanie: "czy zdarzaja sie kradzieze?:" odpowiedzial. Czasami :D -
machy
hej!
zachecam do jazdy na hulajnodze.
o parking sie nie martwisz, jest leciutka wiec mozesz ja nosic ze soba
jedyny mankament to maniakalny upor polakow w budowaniu chodnikow z kostki brukowej (ew. powyginanych plyt), sa odcinki, gdzie ciezko sie jezdzi. ale fun jest :-) -
Artur
A moze da rade "dogadac sie" z cieciem zeby mial oko na konkretny rower? Czulby sie bardziej zobowiazany... -
-
machy
spytaj tych pilnowaczy od samochodow, pewnie maja kumpla, co by sie rowerami zajal...
moze odprowadzalby za nas je nawet na parking spod wejscia do "G"?
-
an.
mam wrazenie,ze tzw.Panowie Ładni napewno zostawiali by rowery na luzie;))))))))))) -
Anonim
mojemu bratu ukradli rower przyczepiony do słupka tuz kolo budki strażnika... nie było go raptem 20 min. (2 dni później okazało sie, że to już był 3 w ciągu miesiąca!!!) -
Artur
No to rozwialas moje watpliwosci. A mialem zamiar od jutra zamienic 4 kola na 2... -
Anonim
ja jezdze, co prawda zostawiam przed szkola a nie przed biblioteka, ale z tego co wiem, to od roku, na panach z budki lezy odopwiedzialnosc za ewentualna kradziez, tj z ich pensji potracana jest szkoda i zwracana wlascicielowi roweru. (dlatego troche im zalezy na pilnowaniu)
dodam, ze ja jezdze od 3 lat i poki co(odpukac) wszystko jest ok -
Artur
Problem pojawia sie jesli rower wart jest tyle co 3 pensje "pana z budki"... Nie wiem czy w takiej sytuacji potrafilbym byc na tyle bezwzgledny zeby zadac od tego czlowieka zwrotu ceny roweru. -
Jak to nie może być puste?
o tym samym pomyslalem.
A zreszta jak wycenic rower, ktorego nie juz ma? Chyba nie metoda: 'najtanszy z tesco' :p? -
Artur
Jesli sie ma papiery to zaden problem - przedstawiasz rachunek/karte gwarancyjna i zalatwione. Nie wiadomo tylko co zrobic jesli pojazd mial np. 2 lata - ile rower traci rocznie na wartosci?; ) -
Anonim
nie ma szans zeby straznik płacił za skradziony rower ze swojej kieszeni!!! pilnowanie rowerów nie należy do jego obowiązków wiec i za to nie może być scigany!!! jasne i oczywiste.. a nie zdziwiłabym sie jakby nawet jeszcze mógł na tym zarobić... (bez urazy -> skierowane do tych wszystkich uczciwych strażników:) -
Buszta Rhymes
Artur, a co z Ciebie nagle taki sportowiec-rowerowiec sie zrobil??; -)) -
Artur
Samochod mi sie znudzil, wiec kupilem rower...; )
Poza tym oprocz pisania magisterki i picia przyda sie czlowiekowi troche ruchu! -
Niepoprawny optymista/psycho
Ja jeżdze trialówka (taki roer śmieszny bez siodełka [zazwyczaj]) i z tego co wiem to nigdy nikou nie zajebali trialowki, jesli tak to znależono po mniej więcej 2 dniach :D
MOże ja zaczne na rowezre dojeżdzać ^^ z tym że mam ponad 40 min z kabat na tych niskich przełożeniach.
może sie skusze. -
Karolah
ja mam starego holendra i nie mogę sie już doczekać kiedy zacznę jeździć ostatnio jakoś się nie składało, zosatwiałam tam rower na parkingu i było ok -
Anonim
Dobra opcja z tym rowerem. Mi by zajmowało max 10 minut, a trochę zdrowego trybu życia nie zaszkodzi. Mój GIANT ma już z 10 lat, w tym ze 2 zimował na dworzu. Trzeba w nim prawie wszystko wymienić, więc chyba nikt się nim nie zainteresuje... -
Anonim
Ja jeżdżę na SGH rowerem od jakiś trzech lat. Nigdy nic się nie działo, a rowerek mam spoko. Sądzę, że te kolejne obostrzenia, które się pojawiają w procedurze zostawiania roweru na parkingu, sprawiają, że kradzież staje się na prawdę praktycznie niemożliwa.
Choć ciężko mi się odnieść do wypowiedzi innych, że kradzieże się zdarzają.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne