SGH [9047]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Siema...Kto uczęszczał na kursy przygotowujące??Czy warto zainwestować w taką formę edukacji??Napiszcie jak się przygotowywaliście do examów??Może jakieś wskazówki dla tegoroczych maturzystów....
  • Anonim

ja chodzilam na gegre w zeszlym roku. Musze przyznac,ze na serio pomogl mi to wszystko poukladac w glowie (to byl ten bezposrednio przed egzaminami).
    raczej niewarto obskoczyc wszystkich kursow. ludzie zapisani na 3-4 przedmioty nie bardzo wiedzieli ze zmeczenia cos sie dzieje na zajeciach
  • Anonim

Na pewno nie zaszkodzi, więc jak ktoś nie ma co robić z kasą niech idzie na jak najwięcej. Zawsze to nauka. Powiem tak.. Chodziłem na kursy 2 lata temu. Na matmę i histę. Z histy miałem 29 z matmy 10. Oczywiście paru punktów mi zabrakło... Studiowałem dobie na Koźminie rok i potem praktycznie bez żadnego przygotowania (bez kursów też) miałem z matmy 16 i z histy 27 :) Więc nie wiem jak to interpretować. Hista na pewno się przydaje, chociaż ja nie mówię obiektywnie, bo się nią interesuję i siedziałem, słuchając z zainteresowaniem. Matematyki natomiast nie nawidzę - co widać po wynikach - i tylko czekałem aż się skończy...
  • pacholak

ja na żaden nie chodziłem. a czy warto? to zależy od umiejętności i nastawienia. na gegre/histe wg mnie nie ma sensu bo zestawy i wzorcowe odp są w obiegu. matma- jak ktoś jest niezły to w ogóle kurs niepotrzebny. języki- moja znajomość jest średnia a i tak nie chodziłem na kurs. oczywiście z czego się orientuje to w tym roku jest zupełnie inaczej- nawet egz na sgh są na podstawie matury, więc nie wiem czy te wskazówki mają jakiekolwiek znaczenie. a co do tej przedsiębiorczości, to nikt nic o tym nie wie, bo to zupełna nowość
  • Lama

gegra przed samymi egzamami, goraco polecam - szczegolnie dla wariatow :)
  • Anonim

Jesli kurs to zdecydowanie najlepiej z geografii.
    Swietnie przygotowuje pod katem egzaminow.

Poza tym, jesli chodzi o gegre, to jeszcze dwa lata temu byly du kupienia ksiazki z pytaniami ze wszystkich przdmiotow z egzzminow chyba od 2000 roku. Tam powinny byc tez modelowe
    odpowiedzi. Tylko z tego, co pamietam powrzucali tam na cala ksiazke ze dwie odpowiedzi z gegry.
    Jest taka niebieska ksiazeczka z pyt. tylko z geografii z lat 1996-2001. Jakby udalo Wam sie ja dorwac, to juz nie macie sie czego bac.
    CO roku pytania kraza wokol tej samej tematyki - wystarczy umiec napisac tak, jak tego oczekuja. Wiem co mowie, nieskromnie wyznam: 2 lata temu 29 pkt. z geo.. :))))))
    A naprawde nie bylam orlem z tego przedmiotu.
  • Fatboyslim

Ja chodzilem na historie - uwazam, ze bylo calkiem fajnie (prowadzil Morawski), wiec okazalo sie to calkiem sympatycznie spedzonym czasem. Aczkolwiek nie uwazam bym zbyt wiele sie nauczyl. Znacznie lepiej wziac ksiazke i samemu przeczytac, poza tym egzamin juz nie ten...
  • Anonim

No i nie dajcie sie, podczas dni otwartch, naciagac Naszym kochanym studentom na zakup opracowanych prez nich skryptow - do niczego Wam sie nie pzydadza..
    Pozdr!
  • Anonim

No właśnie! Nie dajcie się! Pamiętajcie, że to szkoła handlowa i niektórzy po kilku latach zatracają już ludzkie wartości na rzecz przedsiębiorczości w złym znaczeniu tego słowa :) Jak coś to ja mam opracowane pytania z histy :PPPPP Ale nie wiem jak to z tą nowa maturą teraz będzie...
  • Szczęśliwiec

Osobiscie na kursy nie chodzilem, przygotowywalem sie sam, coz wynik byl co najmniej zadowalajacy. Kumpel ktory chodzil na 2 albo 3 przedmioty, ktory +/- ma identyczne predyspozycje do uczenia sie i zdawania co ja, dostal punkt wiecej. Z perspektywy roku do egzaminu kursy nie maja sensu, jesli za miesiac jest egzamin, a Ty ciagle niczego nie umiesz, coz, moze jednak bylyby dobre =D
  • adaśq

nie bądź taki skromny Zoid, jeżeli Twój wynik był "co najmniej zadowalający" to ja byłem poniżej jakiegokolwiek przyzwoitego poziomu;P (mimo że dostałem się ze sporym luzem, tez bez żadnych wspomagaczy w postaci kursów)

a co do kursu to ja bym sie zastanowil nad przedsiębiorczością... Myśmy przynajmniej wiedzieli jak będzie wyglądał egzamin. Wy nie wiecie praktycznie nic...; p
  • Szczęśliwiec

Jak Ci dupe zloje szczeniaku...; )

Powiem krotko, macie przewalone (jak w ruskim...; )
  • Anonim

Może jeszcze się pochwalcie ile mieliście punktów? ja tam miałem 62 i bardzo dobrze - po chuj mi więcej? Przynajmniej czasu w LO nie traciłem na naukę :P
  • Szczęśliwiec

Nie po chuj, tylko, zeby miec swobode i nie pochwalicie sie, bo nie to Twoj interes.

Ja jakos tez nie tracilem czasu na nauke, raczej pieniadze na browary...
  • Anonim

Jesteś bardzo dzielny...
  • Szczęśliwiec

A ty zjebany... wez lepiej zmien avatara, bo jak patrze na twoja dupe to mi sie zle robi
  • Anonim

ja nie chodziłem i nie żałuję... myślę, że po chuju te kursy...
  • Anonim

ja chodzilam na matme i historie. Zgadzam sie Mackiem, ze Morawski niewiele nauczyl, chociaz opowiadal ciekawie. Matma podobala mi sie, bo robilismy testy - duzo i szybko - czyli to co lubie;) Ale wiem, z enie u kazdego tak jest:(
  • Anonim

Zoid: Takimi wypowiedziami udawadniasz tylko, że twój poziom intelektualny (niezależny przecież od wkutej na pamięć wiedzy), jest na poziomie przedszkola... Pewnie długo myślaleś nad czymś, co mogłoby zostać uznane za żart, ale nie wyszło niestety... Nawet pierwszy lepszy żul, co na Centralnym siedzi, bo często tatmtędy przechodzę, by się z tego nie zaśmiał... Zakończyłem w ten sposób dyskusje, a tą odpowiedz pisałem z podłogi, choć i tak niżej zejść mi się nie udało... Jak lubisz się bawić w takie wyzywanki to wejdź sobie na czat jakiś i porozmawiaj z dzieciakami z gimnazjum. W tych kwestiach i tak połowa z nich będzie na pewno bardziej błyskotliwa niż ty - więc może konstruktywniej uda ci się z nimi pogadac...
  • Szczęśliwiec

Cytuje: "ja tam miałem 62 i bardzo dobrze - po chuj mi więcej?"

Az szkoda skomentowac... Przyjalem Twoje wyzwanie, bo bylo co najmniej agresywne. Naucz sie wazyc to, co tutaj wypisujesz i zastanow sie co jest dla kogo smieszne, a co nie. A jesli myslisz, ze ta wypowiedzia jakkolwiek sie rehabilitujesz, to powodzenia zycze. EOT

• 1
  • 2
| |

Wielka Różowa Szkoła Główna Handlowa

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)