SGH [9047]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Przerzucilem sie na Facebook.

studenci/studentki SGH! mam do was wielka prosbe - przygotowujemy program do jednej ze stacji tv o kilku warszawskich uczelniach, m.in. o SGH. Nie bedzie tam jednak ani slowa o rankingach, ocenach i tego typu pierdolach. Interesuja nas rzeczy ISTOTNE! - czyli: gdzie sa najladniejsze dziewczeta i chlopaki? gdzie sa najglupsze panie w dziekanacie? gdzie najblizej jest kebab? gdzie jest najwiekszy lans? gdzie jest zielona trawka najblizej? gdzie jest najtansza stolowka? gdzie mozna sie najlepiej wyspac na wykladzie - tzn gdzie sa najwygodniejsze lawki? jednym slowem co jest fajne a co was denerwuje?

do tego: czy sa jakies nieformalne organizacje studenckie? czy macie przeglady filmowe/imprezy kulturalne itp - i czy ktos na nie przychodzi? czy sa jakies fajne sekcje? jak wyglada w ogole zycie kulturalne/studenckie - bryndza czy super?

dziekuje wam serdecznie za pomoc - trescia programu beda wasze wypowiedzi wiec sie nie oszczedzajcie. moze przy okazji dowiecie sie czegos nowego o swojej szkole...i blagam nie pytajcie sie o jaka stacje tv chodzi bo przeciez i tak wam nie moge powiedziec! dzieki k
  • aneczka0007

no jedno jest pewne:
    esgiehowcy sa niemedialni;))
    myslalam, ze sie beda przekrzykiwac jeden przez drugiego na tym poscie, a tu cisza...

...moze przed burza:)))
  • sowtes

sgh jest uczelnią nierówną: z jednej strony zaniedbaną - od chwiejących się ławek po obdrapaną elewację i odpadający sufit w auli 2; z drugiej strony nowoczesną - wirtualny dziekanat, punkt informacyjny, nowy budynek (wkrótce) i inne. tą nierówność widać też w nauczycielach - z jednej strony wybitne osobistości, które porywają wykładem lub wiedzą (albo jednym i drugim); z drugiej - wyrabiająca pensum frakcja zawodowych dłubaczy w nosie, która zniechęca do życia (np. "dr" Forna...ik). ale tak chyba jest wszędzie
    - to, co wkurza na sghu to syfiaste bary, których każdy ma swoją unikalną cechę: z woluminka zajeżdża na kilometr, w azylu unosi się charakterystyczny zapach przypalonych naleśników, a w hadesie oszczędzają na świetle i ponoć jedzie jajem, co poruszono na wcześniejszych postach (chociaż podają dobre i tanie frytki)
    - to co fajne na sghu to ciągły ruch - cały czas coś się dzieje. praktycznie nie ma dnia, żeby na spadochronowej nie było jakiegoś standu, poczęstunku z kawą i casteczkami :) lub występu chińskich mnichów :) to mi się podoba, bo widać, że to wszystko żyje, a ludziom mimo wszystko się chce
    - sghowcy niemedialni - zgodzę się. ogólnie są tam ludzie pewni siebie, ale niekoniecznie gwiazdy pozujące do kamer.
    - hitem jeżeli chodzi o wygodę ławek są fotele w auli 2 w tylnych rzędach wyniesiona z jajeczka po remoncie. miejscówa rewelacyjna, można bez trudu walnąć w 1,5-godzinną kimę, tylko trzeba uważać, bo czasami poręcze odpadają :)
  • Przerzucilem sie na Facebook.

oxilla, rzeczywiscie wypadacie dosc blado w porownaniu do odzewu z innych uczelni:) ale macie jeszcze szanse - sowtes tym bardziej dziekuje za wpis!
  • > "OL ALL" over the world <

Życie na sgh ??

wystraczy w poniedziałek dorwać "Ważniaka" (plany imprezowo-kulturalne na dany tydzień) i juz będziesz wiedział jakie jest zycie na sgh - "ważniak" zapisany od "deski do deski" - słowa nie wetkniesz :) wszytsko - od dni arabskich, do afrykańskich, poprzez inwestycje, seminaria, treningi, ćwiczenia, szkolenia, warsztaty, bloki wykładowe, kino na auli, teatr na auli, konferencji, wizyty znanym i (mniej lub bardziej ) lubianych....... brak czasu na wsyztsko :/ a to, że witają Cię na uczelni Nescafe, Coca-Cola Light (dbamy o linie hieh :) ) chlebkiem Wasa a swego czasu i zupami Knorr'a - phi - normalka :)

a na powaznie :
    - wykładowcy średnia krajowa (patrz wypoiwedz Sowtes'a:) )
    - zaplecze dydaktyczne - roznie bywa ale jest ok, internet bezprzewodowy - to jest to :)
    komputerki stoja ...... :)
    - panie w dziekanacie - natknelam sie na 1 mila :D to juz sukces :P
    - ludzie - wizualnie: doszukasz sie wszystkiego - pań a'la prosto zza wschodniej granicy, pań a'la "lumpex to jest to", pań w wydaniu straganowym, pań a'la choinki, dam, chinek-cikulinek, pawie i strusie też się znajdą :D panowie patrz to samo :)
    - charaktery - tu studiuje przeszlo 6000 osob :) ciezko nie trafic na dziobaka, tj. strusia :) myk myk :)

generalnie :

az sie chodzic na uczelnie chce - sloneczko wdziera sie na "spadochronowa", wchodzisz przedzierajac sie przez palaczy przed wejsciem, gra muza na calego (znowu dj z dekami), rozdaja kawe, ludzie pedza, gwarno - po prostu milo :) fajnie :)
    i chlopakow tez mamy fajnych :)

Paweł dozo na PZ w II na fotelach :)
  • Nicolas

fajne dziewczyny na SGHa
    ale faceci beznadziejni
    objektywne mowiac no ale sa wyjatki
    jak wszedzie
    sam jestem wyjatkiem...:)
  • Andersen

No mamy troche tych wyjatkow!
  • brak...

Tak...troche ich jest:P...
  • brak...

Z dziewczynami raczej jest kiepsko...pare fajnych jest ale większość zajęta:)...albo ja mam takiego pecha:P...hyhy
  • Anonim

dziewczyny na sghu? forget about it...no chyba ze na zaocznych...
  • aga

do nauki byscie sie zabrali, a nie tylko dziewczyny krytykowali! :)
    phi, poza tym o facetach to samo mozna powiedziec... naprawde fajnych facetow, to tu z lupa szukac :P
  • sowtes

jigmastas, na zaocznych rzeczywiście fajne, tylko niestety w większości już z dzieciakami; )
  • .

taa... zwłaszcza zaoczne;)
  • Buszta Rhymes

Moim zdaniem dziewczyny na SGH-u sa fajne. A z ta "zajetoscia", to jak na kazdej uczelni.
  • Buszta Rhymes

Mam porownanie z polibuda, gdzie na niektorych wydzialach w ogole nie ma dziewczyn, tam to jest koszmar, wiec trzeba sie cieszyc z tego, co sie ma.
  • Anonim

Dziewczyny na zaocznych? .... kurcze a ja myślałem, że to u was na dziennych z tym jest lepiej. :)
    Mi tam na SGH najbardziej się podoba, że do Parku blisko i na pifko... :)
  • Andersen

Jak odróżnić te zajęte od wolnych!!!???!!!Może urządzić casting na SGH?
  • Anonim

jest parę fajnych lasek na SGH... z 5 to nawet na I roku :D... jak na 500 ogółem to i tak nieźle... ale ja wybredny cholernie jestem :D
  • Anonim

No to zasadniczo juz duuzo ludzie napisali, o co i jak. Potwierdzam wersję, że spadochroin to niezły wynalazek, zawsze można kogos spotkac, dostać jakieś ulotki, kawkę lub podziowiać taniec brzucha, czy tance z okresu napoleońskiego.

Co do plusów uczelni, to oczywiście trzeba jeszcze wspomniec o bliskości pól mokotowskich, gdzie zawsze watro wyskoczyc na piwko zamiast siedzieć na NOpie czy innym takim nudnym przedmiocie

No i to co Magun wspominął bliskośc parku i zilelonej gęsi, gdzie tez warto skoczyc na piwko

A co do dziewczyn, to już chłopaki nie narzekajcie, bo PW ma gorzej
  • Anonim

PW to już tragedia... nawet nie przyrównuj... ale WHiP albo Koźmiński...
| |

Wielka Różowa Szkoła Główna Handlowa

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)