- 1
- 2
-
M@k0$
Jak w temacie.Licze głównie na nazwiska polskich siatkarzy mogących być przyszłością tej dyscypliny sportu(jak ktoś zna zagraniczne młode talenty to też można wpisać:))
Dla mnie takimi talentami są Bartosz Janeczek i Fabian Drzyzga AZS-u Częstochowa -
salsoo.
no to chyba kurek :p ale moim faworytem w tym sezonie jest wiśniewski, który robi kolosalną pracę na środku a pozostaje w cieniu nowakowskiego, który trochę zawodzi.
pod ten temat można podciągnąć w sumie pół składu cze-wy :P -
To ja wrzuce Buszka z AZS PW. Chłopak ma motoryke bardzo zbliżoną do Wlazłego, ale zdecydowanie lepiej poukładane w głowie. Gdy nabierze troche więcej masy mięśniowej może być naprawde śwetnym zawodnikiem.
Warto wspomniec równiez o Kłosie, który wykazuje sie niesamowitym zaangażowaniem, które często jest ważniejsze jest od innych umiejetności oraz ma niesamowite czucie w bloku i bardzo trudną, aczkolwiek nieustabilizowana zagrywkę. Podobnie jak Buszek potrzeba mu jeszcze troche większej siły. -
Mania
Zgodzę się z typami Radka oczywiście. Dorzucam jeszcze kilka nazwisk.
Wojtaszek - już dziś mógłby zdystansować wielu libero w elemencie obrony, musi jednak baardzo popracować nad przyjęciem, zwłaszcza floatów.
Hebda - szkoda, że związany ze skrą.; / Znakomite warunki fizyczne, dobra motoryka, siła. Oby tylko głowa została na miejscu, bo róznie sie o nim mowi.; /
Mateusz Mika - :D myslę, że większość już coś wie o tym zawodniku.
Bartosz Kaczmarek - libero z kadry juniorów, kolega Hebdy. Ma chłopak przyszłość, kolejny przedstawiciel nowej generacji libero, którzy kształcili sie tylko na tej pozycji i mają do nich wyjątkowe predyspozycje. Niski, zwinny, szybki, z dobrym refleksem.
-
-
asia.
Kaczmarek? eee ja jakos przyszlosci w tym zawodniku nie widze... fakt ogladalam tylko jeden mecz w wykonaniu tego chlopaka ale szału nie bylo i mysle ze w przyszlosci jesli chodzi o kadre to z Zatorskim bedzie przegrywał... A jesli juz mowa o libero to nalezy tez wspomniec o Swaczynie ktory obecnie gra w Farcie Kielce a w niedalekiej przeszlosci to wlasnie on walczyl wraz z Zatorkim o kadre juniorow -
martuu
-
Ewelajn <33; D
-
Maciek Wiszowaty
Wierzbowski? OMG. Ni to talent, ni to młode pokolenie.
Ja dorzucę Heina, Kubiaka i Zajdera -
>Maciek Wiszowaty napisał
>Wierzbowski? OMG. Ni to talent, ni to młode pokolenie.
>
>Ja dorzucę Heina, Kubiaka i Zajdera
Hein i Zajder jak najbardziej OK, ale Kubiak szczerze mówiąc mnie nie przekonuje. Poza przyzwoitym występem w reprezentacji B na ostatnim Memoriale Wagnera właściwie nic nie zaprezentował, a lata lecą. Pojawiają się młodsi, którzy szybciej się rozkręcają i mają lepsze warunki fizyczne, które Michała jednak mocno ograniczają. -
Maciek Wiszowaty
Kilka lat temu Ruciak to w Olsztynie tylko na zagrywkę wchodził :). Kubiak ma szansę być zawodnikiem na co najmniej takim samym poziomie.
Warunki nie grają, co potwierdza swoją karierą niestety chociażby Gromadowski. Świder w końcu też wzrostem nie grzeszy; ). -
>Maciek Wiszowaty napisał
>Kilka lat temu Ruciak to w Olsztynie tylko na zagrywkę
>wchodził :). Kubiak ma szansę być zawodnikiem na co
>najmniej takim samym poziomie.
>
>Warunki nie grają, co potwierdza swoją karierą niestety
>chociażby Gromadowski. Świder w końcu też wzrostem nie
>grzeszy; ).
Zgadza się tylko powiedzmy otwarcie, że Ruciak nigdy nie był i nie będzie wielką gwiazdą, to bardzo solidny zawodnik, wiele wnoszący do drużyny, jednak nie jest to typ zawodnika, który sam będzie wygrywał mecze. Porównując jego do Kubiaka, wydaje mi się, że ciężko będzie temu drugiemu dorównać w przyjęciu i w dynamice gry, aczkolwiek wszystko jest możliwe.
Gromadowski będąc niewiele starszym od Kubiaka (rok może dwa) był czołowym zawodnikiem serie A2, a Kubiak ma obecnie problemy by znaleźć się w pierwszym składzie Padwy, wiec jednak różnica pewne jest. Z reszta Gromadowski w tym sezonie jest jednym z czołowych zawodników ligi francuskiej, pokazał się również z dobrej strony w pucharach europejskich chociażby przeciw Rzeszowianom. Myślę, że gdyby zdecydował się na powrót do kraju, to byłby czołowym atakującym. -
Maciek Wiszowaty
O Winiarze też się kiedyś mówiło, że to będzie co najwyżej solidny gracz. A tutaj dużo pracy, solidny trening i mamy gwiazdę. Nie wiem, czy Kubiak ma taki potencjał, zapewne go nie ma, ale myślę, że jest to zawodnik, na którego trzeba zwrócić uwagę -
! Tośka !
-
Dyj@$
oczywiście kurek,jarosz,czarnowski noi nadzieja polskiego rozegrania Fabian Drzyzga!!! -
Karolina
-
- Gorzata -
moim zadaniem jest: Karol Kłos, Bartek Kurek, Kuba Jarosz no i Fabian Drzyzga:) -
Toster
-
antek
-
(: B :)
-
Gregorinka
Piotrek Nowakowski
Bartosz Janeczek
Łukasz Wiśniewski
Paweł Zatorski
Damian Wojtaszek