Sicilia [99]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • braciak

Sycylia jako jedno z najpiekniejszych miejsc w ktorym bylem,zdecydowalem sie na wariacki spontaniczny wypad 4 osobowy do tego pieknego miejsca,pomogla nam w tym maszyna Lada samara z 1988 roku kupiona za 500 zl tuz przed samym wyjazdem w przede wszystkim z mysla o nim,celem byla sycylia,lecz kazde miejsce we wloszech ktore udalo by sie osiagnac bylo by sukcesem,Udalo sie dojechac a nawet wrocic :) zaliczylismy po drodze ,wroclaw,prage,austriackie gory,venecje,pize,rzym(lada pod koloseum-mistrz),florencje,nea pol,reggio calabria,taormina i palermo.ladzina wtoczyla sie nawet pod etne niemalze ostatkiem sil,(na jedynce,2 postoje,gotujacy sie silnik )
    niezapomniane przezycia,dreszczyk emocji,do tej pory nie moge w to uwierzyc ogladajac zdjecia,niech zyje spontan, Auguri Italia,by the way to polecam rowniez Sardynie ,a nawet bardziej,mnistrzostwo.pozdro dla wsyzstkich gronowiczow w tym gronie :)
  • :)

no to niezle!wyprawa pelna przygód!jestem pod wrazeniem!
  • braciak

a co najlepsze szykuja sie nowe zwariowane wypady,z niecierpliwoscia czekamy na cieplutkie dni...mmmrr

i tez lada??? hehehe :P
  • braciak

hehe,stara poczciwa ladzina zostala sprzedana na Ukraine za ta sama kwote co zostala zakupiona,ciekawe czy jej nowy wlasciciel domysla sie ze byla az tak daleko i pokonala az tyle.zalujemy ze sprzedalismy dobry okaz byl, teraz mamy podobny pomysl z tym ze kupilismy vw busa i bedzie mozna zabrac ze soba rowery ,deski surfingowe,wiecej rzeczy no i bedzie mozna w nim spac :) ajjj ,szykuje sie :)

ooo no to rzeczywiscie niezly melanzyk sie szyku:):)melanzyk w wesołym busiku:):)a gdzie tym razem uderzacie?
  • braciak

wesoly busik bedzie czuje rewelacją,ja koniecznie chce pojechac przez Niemcy do Holandii i dalej wybrzezem Holenderskim,Francuskim,Hiszpa nskim i Portugalskim az do Gibraltaru,zeby ciagle trzymac sie wybrzeza,mmm,spanie na plazy,wylegiwanie sie,nie moze byc lepiej,moze uda sie wrocic przez wlochy hhehe,narazie remontujemy samochodzik i czekamy upragnionego startu na samym poczatku wakacji :)
  • wolland... mao

moze sie znajdzie miejsce w busiku?
  • braciak

jak sie znajdzie to dam cynka,chce organizowac wypady weekendowe,5-8 osob nawet,zrzuta na paliwo i mysle ze za grosze mozna sie dobrze pobawic,niekoniecznie w polsce,najbardziej nakrecony jestem teraz na wschod,nawet weekend moze sprawic duzo przyejmnosci i niezapomnianych wrazen,jak bedzie wszystko gotowe to bede proponowal :) pozdrawiam ,po polsce rowneiz jak najchetniej
  • wolland... mao

piszem sie; natomiast wlasnie robie papiery pilockie i od wrzesnia zamierzam organizowac jakies wiekse wypady.

oczywiscie wtedy dam znac na gronach wszystkim zainteresowanym.

• Kris@B

Też miałem zwariowany pobyt na Sycylii; ) Przez te dwa tygodnie stało się chyba więcej niż przez całe moje życie. Nigdy nie zapomne, jak z jakimś starym Włochem, który mówił raczej po sycylijsku niż włosku próbowałem przepchać zlew w naszej kuchni; ) I oczywiście nigdy nie zapomnę jak się w Palermo zgubiliśmy i zajechaliśmy do jakiejś takiej mniej gościnnej dzielnicy; ) Sicilia, ti amo; )
| |

Sicilia - il posto piu bello nel mondo!!! czyli grono dla wszystkich ktorzy kochaja Sycylie - jej "s...

Miejsca grona (0)