Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Olcia

cześć wszystkim, zastanawiam się jak to jest ze zdawaniem prawka w Siedlcach..czy ktoś moze napisać czy łatwo czy trudno- szczególnie chodzi mi o jazdę po mieście i podejście egzaminatorów. a i ile czeka sie teraz w wakacje na egzamin. Z góry dzieki :)
  • Anonim

nie zdawaj egzaminow przed swietami itp. bo oblejesz:P egzaminatorzy lubia dorobic sobie na tym ze zaplacisz za poprawke:P poza tym jezeli przejdziesz plac to na miescie jest pikus wg mnie:) nie wiem jak jest na tym nowym egzaminie...ale chyba troche trudniej....
  • Anonim

w nowym z placu został tylko poszerzony łuk i górka
  • Anonim

Egzamin w Siedlcach jest łatwy, bo nasze miasto nie ma zbyt wielu tras gdzie możnaby przeprowadzić egzamin :P O placu nie trzeba chyba mówić, bo po to się uczysz żeby dobrze się po nim poruszać.
    Wiele osób narzeka na egzaminatorów, a prawda jest taka, że każdy wyrabia sobie jakąś "dniówkę", tzn. zdaje np. 5/10 osób i tyle. Trzeba trochę szczęścia (chyba że uważasz, że umiesz jeździć :D ) i podstawa- nie przejmować się. Im mniej nerwów tym lepsze wrażenie na egzaminatorze.
  • Anonim

moim zdaniem uwazaj na gorke bo zostala podwyszona i samochodzik szybciej sie ztacza niz na innych placach.
  • Rzepsohn

plac to pryszcz... niczym nie zaskakuje. Na mieście jest beznadziejnie, ale to kwestia egzaminatorów, jak zechce to obleje.
  • maryczka

wiesz, zawsze znajdą powod by Cię oblać - zbyt niepewna jazda, nie czujesz sie pewnie za klokiem itp...
    nie każdy egzaminator jest taki straszny, ale jak nie masz farta to uważaj bo możesz naprawde słabo trafić:|
    i nie pokazuj że sie stresujesz bo to nie ma sensu;]

na mieście z tego co wiem czesto trzeba parkować rownolegle na nowotki, zaliczyć skrzyżowania rownoległe na tym osiedlu domkow jednorodzinnych miedzy warszawska a sp 10 ( nie moje rejony, nie znam nazw;)) czasem mogą kazać jechać do igań na cpn i wrocić obwodnicą:o; p

powodzenia;)
  • Ma|2tysiek

z reguły jazda: Partyzantów, Sienkiewicza, Piłsudksiego, Wiadukt - Warszawska, most Garwoliński, Okrężna
    Praktycznie stały schemat :)
  • KuBa

egzamin w siedlcach nie jest łatwa sprawa, ale jak ktoś umie jeździć i przy odrobinie szczęścia to pikuś :)
    jak na placu sie opanuje nerwy to nie ma problemu, problemem wg mnie są samochody egzaminacyjne... zdawałem na nowejo corsie i sprzęgło chodziło zupelnie inaczej niż w corsach nauki jazdy (a jeździłem pięcioma!!). Często auto gaśnie jak ktoś jest zdenerwowany i nie potrafi zapanowac nad nerwami :/
    i ten problem najbardziej wychodzi na górce... ale to mozna obejrzeć na placu wordu.
    na mieście jedno parkowanie - jakie to zależy nie tylko od egzaminatora, ale także od jego humoru... mi sie trafiło ukośne na sienkiewicza, ale z tego co słyszałem to lubia parkować na asłanowicza, kilińskiego i w tej ulicy co kiedyś był wjazd do jednostki wojskowej :P (prostopadła do składowej), tam też można elegancko zawrócić, a zawracać to lubie na uliczkach na nowych siedlach
    lubiane krzyżówki to oczywiscie pułaskiego-kilinskiego, wszelkiego rodzaju ronda, krzyżówki na osiedlu warszawska (wspomniane gdzieś wyżej) lub na osiedlu domków niedalego składowej.
    I tak długo by wymieniać... Pewne jest że do egzaminu należy podejść jak najmniej zdenerwowanym (wiem ze to trudne ale możliwe!!!)
    POWODZENIA WSZYSTKIM ZDAJĄCYM NIEDŁUGO!!!!
  • ..:KaŚkA:..

co do tego ile sie czeka na egzamin to osttanio zapisywali z 2-miesiecznym wyprzedzeniem:D a tak mi zalezalo zeby zrobic przed pazdziernikiem ale chyba niestety sie nie uda bo dopiero zaczelam teorie:|
  • maryczka

zawsze można złożyć podanie, ale baaardzo ciężko o pozytywną odpowiedź

zobaczymy co da sie zrobic:) narazie teorie "musze" przechodzic:)
  • Olcia

ja własnie zapisałam sie na 31 sierpnia :/ strasznie długo trzeba czekać...a wie ktoś o co chodzi z tzw "trasą zastępczą" ? Bo w ośrodku pokazane są 2 trasy- normalna i zastępcza. Od czego zalezy którą egzaminator wybierze? Przed egzaminem chciałabym wziąć sobie jazdy doszkalające, ile mniej wiecej godzin potrzeba aby poznać teren? :) dzieki wszystkim za odpowiedzi
  • Olcia

a i którą szkołę jazdy polecacie? jakie ceny obowiązują za godzinę jazdy? oj to prawko :D
  • ALIA

"Koliberek" polecam zdawalność za I razem gwarantowana; )

Egzaminatorzy swoją drogą ale jak patrzyłam co ludzie potrafią robić na placu wracając z łuku to sorrey ale pretensje do siebie :D

Mój egzamin to był lajt. Najpierw na dziendobry usłyszałam "czy taki dobry to sie okaze", po czym bedac jedna z 4 szczesliwych osob majacych przyjemnosc zwiedzania miasta z panem egzaminatorem u boku leciały komentarze : "a panna Anna to nie widzi , ze ogranizcenie jest do 40 :D, chce zapłacić mandat" etc.

Egzamin tak jak każda inna jazda dunn worry
  • dm

Tras jest kilka.

I to wcale nie reguła, że trzeba dokupować jazdy. Czasem wystarczą zwykłe programowe godziny tylko trzeba jeździć również w ostatnich dniach przed egzaminem, a nie tak jak dużo ludzi robi- wyjeździć w ekspresowym tempie jazdy a potem czekać 2 miesiące na egzamin (paranoja).

Ja polecałabym jeszcze LOK, a jazdy najlepiej z szefem lub z panem Zbyszkiem (nie pamiętam nazwiska- mój brat z nim jeżdził i zdał bez problemu za pierwszym razem)

a jakiego instruktora polecacie z koliberka?
  • dm

I znam najgorszą szkołę jazdy- Edzio :-)
  • Ma|2tysiek

>Od A do Zet really really napisała:
    >"Koliberek" polecam zdawalność za I razem
    >gwarantowana; )

czworo moich znajomych zdało za 2,3 i 4 razem po koliberku
    dziękuję za uwagę

Wałowa r0x i "Listek" - instruktor .. tzn. Pan Piotr

• KuBa

ja wam polecam szkole 'LIDER' -> nowa szkoła ale założył ją na spółke instruktor z Jacka (który w dużej mierze zapracował na renome Jacka) z instruktorem z Wałowej.
    Teraz jeździ u niego 5 cors, każda poobklejana i każdego instruktora mogę smiało polecić :) ja jeździłem w sumie z 3, ale większość czasu głównie z jednym i moge smiało powiedzieć że on mnie nauczył jeździć autem i jemu zawdzięczam zdanie za pierwszym razem egzaminu :D
    kurs kosztuje u nich chyba 900 zł

co do tras egzaminacyjnych, to radze sie dobrze przyjrzeć tej tablicy w wordzie, bo ona obowiązuje tylko dla motocyklistów :P

a co do przyspieszenia terminu egzaminu to jest absolutnie możliwe, w podaniu należy podać , że np macie od dawna zaplanowany wyjazd, i że wam potrzebne jest prawko, lub że macie dostać prace gdzie wam to prawko jest potrzebne, ale trzeba tez mieć troche szczęścia wg mnie, bo jak trafi sie upierdliwy egzaminator, to może sie uczepić i oblać (bo pomyśli -> 'chciałeś mieć szybciej prawo jazdy? to sobie poczekasz!')

jeszcze wracając do szkół to nie polecam koliberka (bo znam pare osób które nawet 2 razem mają problemy...) i nie polecam 'edzia' i kacperka
| |

Siedlce - nasze miasto. Jeśli nie zaglądasz tu często koniecznie sprawdź i przeczytaj tematy ...

Fotki

Miejsca grona (0)