Siedlce [6098]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • PePek.

>James25 napisał
    >No, byliśmy. Niestety nie weszliśmy do środka, ze
    >względu na głosy dobiegające ze środka budynku. Nie
    >wiadomo, czy robole, czy dresiarze, czy ćpuny, tak czy siak
    >lepiej było nie ryzykowac; P. A tutaj link do fotek z
    >wypadu: :D
    >
    > http://james25.fotosik.pl/albumy/65...

ćpuny hahahahahahaha jestescie hardkorami :D
  • Anonim

Generalnie na Stalhemaku to wieje nudą, a gdzie jest to wejście pod ziemię mniej więcej? w biurowcu czy gdzieś w terenie?
  • Anonim

ale widok z dachu to rekompensuje :]
  • ˙·٠•● Prezes ●• ٠· ˙

>fryzjer napisał
    >Generalnie na Stalhemaku to wieje nudą, a gdzie jest to
    >wejście pod ziemię mniej więcej? w biurowcu czy gdzieś w
    >terenie?

Zależy co kto lubi :)

Widok z dachu jest imponujący zgadzam się :) Szczególnie zimą :) o zachodzie słońca.

A wejście do schronu niech każdy znajdzie sobie sam, im więcej osób o nim wie tym gorzej bo zaraz będą tam latały całe wycieczki, dlatego proszę o nie podawanie informacji na temat tego gdzie się on znajduje jeśli ktoś wie.
  • PePek.

wiem ale nie powiem. :D ^^
  • Te$tEr

jedno przejście podziemne jest z pałacu Ogińskich do kościoła świętego Stanisława, tyle wiem
  • PePek.

nom, ale ono chyba zasypane jest
  • Toomx no name

Powiem wam tak przejść podziemnych ukrytych było kiedyś mnóstwo w siedlcach co do schronów to nie wiem ale przejścia były i to dosyć spore jeszcze za komuny były czynne wiasomo wyroki bez sądów przez ubeków itp teraz większość jest zasypana lub powstały na nich nowe budynki więc bezkutecznie jest teraz szukanie przejść a jeżeli już się nawet znajdzie to niewielo ok metra !
  • PIO69

Znam Stalchemakowski bunkier i też byłem nim rozczarowany bo na tak olbrzymi zakład w bunkrze zmieściło by się max 200 osób.Nie wiem czy jest sens zataić informacje co do wejścia do niego bo już kilka lat temu były gołe ściany a drzwi pewnie prędzej czy później ktoś na złom zapitoli...
    Wielka hydrofornia która mogła by zasilić 1/3 miasta której nasze zakichane wodociągi nie chciały kupić za grosze....
    I bardzo bolesne jest ze tak wielki zakład o tak olbrzymich możliwościach tak marnie skończył...

Wejście do następnego bunkra jest na pierwszym peronie PKP pomiędzy budynkiem stacji a kładką.

Następny bunkier jest na terenie przedszkola nr 6(Pułaskiego) co łatwo można zauważyć po otworach/budkach wentylacyjnych.

Potwierdzam istnienie przejścia pomiędzy szpitalami na poniatowskiego i bema ale korzystałem z niego dawno dawno temu.

Nie ma sensu dobijać się do urzędu miasta o informacje o lokalizacje bunkrów ponieważ są to informacje tajne/poufne.Do nagłaśniania tylko w sytuacji zagrożenia.

Jeszcze jedna uwaga - żaden ze schronów na terenie Siedlec nie jest bunkrem atomowym z prawdziwego zdarzenia (żadnych falloutowych krypt nie uświadczymy niestety) są to po prostu czy też przede wszystkim bunkry przeciwlotnicze do tymczasowego schowania kilkuset (w sumie) osób.
    Nie mają systemów wentylacji z prawdziwego zdarzenia (niestety nie byłem w bunkrze pod przedszkolem który z powodu bliskości "Domu Partii" może być najlepiej wyposażony.

Jest jeszcze jeden "bunkier" prawdopodobnie znajdujący się w pobliżu jednego z wcześniej wymienionych bądź połączony z nim - jako podpowiedź podam, że wychodzi daleko poza obręb ewentualnych gruzowisk z przypadku zawalenia się najbliższych budynków.
  • Anonim

>
    >Nie ma sensu dobijać się do urzędu miasta o informacje o
    >lokalizacje bunkrów ponieważ są to informacje
    >tajne/poufne.Do nagłaśniania tylko w sytuacji
    >zagrożenia.
    >
    jak wybuch czarnobyl polscy wladni tez ukrywali to do samego konca ... i tylko dzieki mediom mozna bylo sie dowiedziec co sie stalo
    w polsce juz tak jest ze rzadza KOMUNISCI, ZYDZI, A WSZYSTKO CO OBCE ZATAJAMY ... do poki nie poznamy bo WLADNI mysla ze skoro sa na STOLKU to wszystko nalezy DO NICH >.....
    POLSKA < nie oszukujmy sie !!!! malo kto wie o wielu sprawach ... jak tez o przejsciu ze starego kosciola do katedry i palacu oginskich czy jakos tak ....
| |

Siedlce - nasze miasto. Jeśli nie zaglądasz tu często koniecznie sprawdź i przeczytaj tematy ...

Fotki

Miejsca grona (0)