Siemianowice Śląskie [113]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eripmav

mojego kandydata w plebiscycie przedstawi cytat ze strony siemianowice.pl

"14 października 2003 roku oficjalnie otwarto ulicę biskupa Czesława Domina w Michałkowicach. Połączyła ona ulicę Żeromskiego (w rejonie Szybu Północnego) z ulicą Maciejkowicką (vis a vis cmentarza) oraz osiedlem Budryka."

widzieliscie kiedys ta ulice? prowadzi spod cmentarza w michalkowicach na osiedle familokow przy wylocie na piekary, po drodze zahaczajac o falklandy.
    zrobili ulice. nazwali ja imieniem oczywisice ksiedza bo kogoz by innego.
    piekny asfalt. pas zieleni. sciezka rowerowa. chodniczek. latarnie wzdluz calej ulicy. koszt 1,2 mln. zl
    wszytsko pieknie i tylko jeden minus. tamtedy NIKT nie jezdzi i nie chodzi!
    jezdzilem tamtedy na uczelnie przez 10 miesiecy. codziennie 2 razy (tam i z powrotem) i przez 10 miesiecy minelo mnie 6 (slownie: szesc!!!) samochodow.

pewnie niektorzy wspomna o rynku na bytkowie, ale tam przynajmniej cos sie staraja organizowac.

jakie wy znacie inne kretynskie wydatki w siemianowicach?
  • Erebre

oczywiscie boisko do hekeja na trawie. po jaka cholere to komu? w siemcach moze z 20 osob gra w to, pobudowaliby jakies boiska do pilki z prawdziwego zdazrenia, jakis kort tenisowy, zrobili lodowisko, albo naprawili drogi

jeszcze jedna debilna inwestycja (moze nie chodzi o koszta ale o sam fakt) jest zablokowanie wyjazdu z ulicy chorzowskiej na wroblewskiego i postawienie tam znaku tego długiego ktory nakazuje objazd dookola. coprawda to tylko jakies 5-7 metrow ale... co komu do cholery ta droga przeszkadzała. coprawda nigdy tam nie jechalem ale jakis idiota to wymyslil.
  • Anonim

mi jak narazie przychodzi na mysl na co nie jeszcze nie wydali, ale jak cos wpadnie do glowy to zaraz sie podziele :)
  • eripmav

co do boiska do hokeja to mimo iz jestem w siemianowicach tylko przez wakacje to za kazdym razem jak tam przejezedzam to cos sie dzieje. albo graja w tego hokeja (durny sport, ale olimpijska dyscyplina), albo jakies dzieci biegaja, albo cwicza. jest to wciaz wykorzystywane. slyszalem ze jakies zawody sa organizowane. w okolicy nie ma takiego boiska a siemianowice dzieki swojej druzynie i teraz temu boisku wyrastaja na "potege hokeja na trawie".
    moze maly sukces, ale to i tak lepsze niz kilometr drogi za 1,2 mln zl, ktorym jezdze tylko ja :)
  • paulinus

ja mieszkam na przeciwko naszego cudownego nowego boiska i rzeczywiscie ciągle cos się na nim dzieje, nawet o godzinie 8.00 rano już muzyka uderza do moich okien :/
    swoją drogą, to siemianowice były kiedys mistrzem polski w hokeju na trawie :]
  • Anonim

:) chyba jak u nas byl jedyny klub :P
  • Erebre

a ja i tak uważam to za głupią inwestycje.
    a np. na jagielly mialobyc boisko pokryte tartanem. i gdzie ten tartan sie pytam?
  • paulinus

ja też uważam to za glupia inwestycję, bo nie wiem czy tak dobrze wypadamy kiedy po meczu hokeiści idą się przejśc po okolicy i trafiają na cudowną ulicę sobieskiego np. :|
  • paulinus

ja też uważam to za glupia inwestycję, bo nie wiem czy tak dobrze wypadamy kiedy po meczu hokeiści idą się przejśc po okolicy i trafiają na cudowną ulicę sobieskiego np. :|, ale mimo wszystko cos probują tutaj robić, jaki ładny napis z kwiatków "siemianowice witają"
  • iza

boisko jest najgorsze, nie dość, że jak były te "mistrzostwa" to cała wieć sie zleciała, a na dodatek od 7 rano słyszałam z okna jakieś gówno, które miało uprzyjemniać czas hokeistkom, ale otwieram wino ze swoją dziewczyną 10 razy na dzień, na przemian z jakimś techno, nie wiem co to było po prostu wkurwaiło niesamowicie zwłaszcze, że nawet okna nie mogłam otworzyć, bo cały czas te idiotki cheerleaderki się darły jak nienormalne, boże koszmar to był, a najgorsze jest to, że już powinien być koniec, a dalej jakieś gówno leci rano i mnie budzi :[
  • eripmav

mnie co niedziele budza dzwony kosciola, a nastepnie wycie z glosnikow ustawionych na pelen regulator. a mieszkam jakies 100m od kosciola.
  • paulinus

chyba nam się trochę odbiegło od tematu :P
  • eripmav

żalimy sie, bo pospac nie mozna :)
  • iza

wlasnie, a ty paulina nie gadaj bo jakbys tu byla jak byly te mistrzostwa, to gadalabys dokladnie to samo:P
  • paulinus

własnie sobie zerkam przez okno i biegają sobie po boisku, po cudownej zieloniutkiej trawce.ogrodnicy pracują, by napis cudownie wyglądał...
  • Erebre

a co powiecie na walcownie rur "jedność"? wydane kilkaset milionów a rur jak nie było tak nie ma nadal.
  • eripmav

o tym nie slyszalem. napisz cos wiecej.
  • Żaku

Erebre:

1. Wyjazd z ulicy Chorzowskiej zamknięto ze względów bezpieczeństwa, to skrzyżowanie w dawnym stanie nie spełniało przepisów ruchu drogowego i nie wiadomo dokładnie kto miał pierwszeństwo.

2. Właśnie wczoraj zaczęła się przebudowa boiska na Jagiełły, nie wiem czy będzie tartan, ale robota wrze.

3. Walcowni rur 'Jedność' nie ma z powodów odgórnych (lobby innych firm które boją się konkurencji, 'naciskając' na rządzących), a nie z powodów siemianowickiego samorządu.

Brak informacji nie usprawiedliwia ciągłego narzekania.
  • Żaku

4. Ulica bp. Czesława Domina, będzie w niedalekiej przyszłości ważną droga dojazdową (lub nawet jej częścią, zależnie od wariantu) do tzw. trasy N/S która będzie wychodzić w okolicach ulicy Maciejkowickiej w kierunku Bytomskiej. Trasa ta bedzie przebiegać od węzła na ulicu. Gałeczki w Chorzowie, poprzez Wojska Polskiego, M. Skłodowskiej-Curie, Bożogrobców, Maciejkowicką, aż do DK nr 79. aby ułatwić dojazd z południa aglomeracji na pólnoc, w kierunku portu lotniczego w Pyrzowicach.
  • Erebre

ad1. Jak ktos nie zna przepisow drogowych i nie wie ze pierwszenstwo ma zawsze ten z prawej to juz nie moje zmartiwnie
    ad2. zaraz bede tam przechodzil wiec zobacze jak ta praca wre
    ad3. watpie zeby białoruska firma lobbowała na polskie władze, bo to z winy bilałorusinów, gdzie powstaje zakład wytwarzający takie same rury jak w jednosci ale tansze, w walcowni jednosc praca stoi. mysle ze pakowanie kasy w walcownie mimo iz bylo wiadomo ze tuż za granica powstaje o wiele bardziej konkurencyjna firma było głupotą.
  • 1
  • 2
| |

Miasto Węgla i Stali || Kino "Tęcza" || Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji „Pszczelnik&#8...

Fotki

Miejsca grona (0)