-
..:::M@Niek::..
w tym temaciku nie piszcie o suplach jakie bierzecie tylko o waszych osiągnięciach bez nich bo jak wiem jest troszkę osób %) , które nic nie biorą...możecie tu również pisać o dietach jakie stosowaliście i co wam one dały...ogólnie temat założony po to,żeby się dowiedzieć pare rzeczy o tym jak zbudować doskonałą sylwetkę bez supli...więc zapraszam do wpisywania się...niech moc będzie z wami...xD -
Anonim
bez supli to mozesz w szachy pograc,no chyba ze zalezy Ci na tym by schudnac i utrzymac wage i troszke sie podkreslic ale konkretnych ciezarow i wymiarow bez supli sobie nie wyobrazam ,chyba ze bedziesz jadl jak prosie; ] -
Anonim
moim zdaniem można osiągnąć dobre efekty bez supli, ale zajmuje to dużo więcej czasu. -
Maaaaciek
Moj starszy braciszek cwiczyl 5 lat(zaczal w wieku okolo 14, i nie bral zadnych odzywek ani koxow), i na koniec wazyl ok 75 kg, wyciskal 130 mial 43cm na bicku i na serio fajnie wygladal, potem sobie naderwal sciegno (nie wiem jak sie ono nazywa, ale jest miedzy bicem a przedramieniem, i naciaga sie mocno na modlitewniku) przez co nie mogl cwiczyc z pol roku, a potem juz nie wrocil do regularnych cwiczen. Minelo jakies 1,5 roku i koles wyciska 120 i ma ok 41cm na bicku.. Mysle ze gdyby sie faszerowal suplami to bylby spowrotem leszczykiem. Bez supli jest duzo wiecej pracy ale naprawde warto.
Pozdro eelo -
-
Rtz
no wlasnie "MYSLISZ ze gdyby sie faszerowal..." ale nie masz podstaw.
ja zrobilem 6kg na bez krety. na krecie poszlo jakies 3kg. -
Anonim
w kulturystyce naturalnej chodzi o rezygnacje z koksu.
jasne ze cos tam da sie bez supli ale dluzej sie na to czeka i nie do konca musi to wygladac tak jak bysmy chcieli,suple sa bardzo wazne i nie chodzi o wielkosc ciezaru czy wyglad,nie zapominajmy o regeneracji,stawach,zdrowiu,fo rmie naszej watroby.Wyobraza sobie ktos dostaczyc np 250 gram bialka na samym zarciu?dziekuje bardzo,pekl bym.Poza tym bialko to nie wszystko,co z mineralami,witaminami?Moj ojciec jako ze ma 48lat i jest sportowcem stare daty,nie zna pojecia koks i rowniez na zarciu wyciska 200 na pake i ma 46 w lapie ale od kiedy zaczal stosowac bialko w formie odzywki,l-karnityne i inne zestawy,jego brzuch spadl bardzo widocznie,poprawil jakosc miesnia i zupelnie jak sam mowi inaczej sie czuje,nie czuje sie jak wiecznie nabrzmialy balon.
Zastanawiam sie czemu ludzie tak czesto boja sie supli?Kasa? przeciez bialko,carbo czy kreta to kwestia zrezygnowania z fajek i slodyczy i juz mozna dorzucic cos do diety...
Oczywiscie,wiele mozna zdzialac na diecie,wystarczy pchac sie weglami ,dobry trening i ciskac 140 na klacicho... ale...
Bez bialka nie bedzie przyrostow itd.
Jasne,pierwsze 2-3 lata mozna jechac na diecie ,witaminach itp ale nie wierze ,ze ktos przy ciezkich treningach,braku bledow w treningu,diecie... po 3 latach ma nadal super duze przyrosty...
-
Rtz
-
Basek
My razem ze znajomymi trenujemy juz okolu 4 lat na wlasnej silowni, nikt nie bierze zadnych suplementow a efekty i tak sa zajebiste. Wystarczy dieta, motywacja i systematycznosc. elo -
slk
ja jak na razie brałem tylko mono i carbo , z tym ze mono nie dało za wiele bez gainera glutamity bcaa itp. a kompletnie bez supli trenowałe ok roku wydaje mi sie ze efekty treningu bez odżywek dają większą satysfakcje ale za to jest ciężej trwa to długo i łatwo się podłamać kiedy kolejna osoba mówi Ci że jak na taki staż na siłowni chujwe masz efekty. A co do samych efektów to chyba są lepszej jakości bez supli
pozdro -
Bartek
ja bym proponowal ogole bez supli jak 20 lat temu i bez diety jak 50 lat temu i bez hantli....
ewentualnie drewnianie bale podnosic albo wziasc sie za kowalstow jak w sredniowieczu.
jest XXI wiek i ludzie troche ze wszystkim do przodu poszli i nie wiem czemu mialibysmy nier maxymalizowac swoich efektow tym bardziej ze nic zdrowi to nie odbiera. o zadnych sktukach ubocznych stosowanuia krerty czy chociaz gainerow nie slyszalem....
no i moze zamiast samochodem to dupe zaczac rowerem wozic albo na koniu na oklep:D
dla mnie to glupie i tyle -
Bartek
no i ja nie dziwie sie ze suple w wiekszosci wam malo daly
to tez trzeba umiec stosowac i bez diety sa naprawde malo warte. no i to nie koks zeby na plaskiej poszlo 20kg w 6 tyg na cyklu mono -
Maaaaciek
Ja nie mam nic do supli, chociaz z tymi efektami ubocznymi to nie wiadomo.. Ci którzy jako pierwsi je brali i testowali jeszcze sie nie zestarzeli zbyt.. Jednak watpie czy cos im bedzie kiedys dolegac..
elo -
Milan.
Moim zdaniem to Suple Takie dozwolone to Są spoko pomagają osobą które dopiero zaczynają i rozwijają Wygląd fizyczny Lepiej niz jak bym jadł Ryz i Kurczaka ale to tez niejest złe
ale Tez przesadzanie z tym niejest za dobre Niewiem co brał Arni ale widzieliście jak on wygląda ? :/ az mi go szkoda
a co do Tych Suplementów Niedozwolonych To wiecie jak jest
Wysiada ci cały organizm i z Ob.Łapy 50 robi ci sie 30 Flaka
i to tez dobrze jak niestanie sie coś gorszego -
Bartek
ile arni ma lat ze takie rzeczy piszesz?? porownaj go do osob w jego wieku i wtedy pogadamy. pozatym lepiej wygaldac cale zycie jak pol czlowiek a tylko po to zeby na starosc miec mniejsze zmarszczki i lepeij wygladac (panny na to leca :D) czy przez 3/4 swojego zycia byc sprawnym silnym i dobrze zbudowanym a na starosc juz nie. popatrz na kulturystiow weteranow jak oni wygladaja
i skoro piszesz ze lepiej jest odzywki na poczatku zamist ryzu i kury to ja poprostu juz nic wiecej nie dodam
:DDD -
dokładnie...Mielonka bez farmazonów proszę %) gubisz się w zeznaniach i ogólnom cherezję głosisz... -
Cassius
-
Micio (Petrus)
Kulturystyka bez koksu nie istnieje. Ale koks to nie jest lekarstwo na wszystkie problemy. Koks daje możliwości do większej przyswajalności białka i mocniejszego treningu. To prawda, że potem trzeba się zdrowo napocić aby efekty nie zeszły. A jeśli chodzi o odżywki to są to substancje które można dostarczyć w zwykłym pożywieniu. Ale dużo łatwiej jest wypić serwatkę czy gainera przed i po treningu niż zjeść michę ryżu z kurczakiem, które dadzą ten sam efekt. Nie znam zbyt wielu osób trenujących na siłce dłużej niż 2 lata i nie biorącyh dopingu. -
K
Arnie wyglada w sumie zajebiscie jak na jego wiek, co z tego ze te fotki mu porobili jak flak wygladal niby na plazy? mysle ze po przerwie i rekonwalestanji jak on mial wielu by tak wyglaldalo. Zresztamoja racja byla juz powiedziana wczesniej; ) Bo to cwiczysz zeby panny to lubily, na chuj Ci dobry wyglad po 60 :P -
kolejny farmazon :/ po 1- jaki qrwa koks??tu nikt o koksie nie mówi!!
po 2-gie "Kulturystyka bez koksu nie istnieje" zajebisty, czysty idiotyzm...
po 3-cie-"Ale dużo łatwiej jest wypić serwatkę czy gainera przed i po treningu niż zjeść michę ryżu z kurczakiem" GAINER JEST SUPLEMENTEM DIETY A NIE CUDOTWÓRCZYM ŚRODKIEM!!! ON MA UZUPEŁNIAĆ DIETY A NIE JĄ ZASTĘPOWAĆ!!!BEZ DIETY NIC NIE ZROBISZ!!!!
po 4-te-"Nie znam zbyt wielu osób trenujących na siłce dłużej niż 2 lata i nie biorącyh dopingu. " ja znam sporo... -
może skończcie ten temat, bo tyle w nim jest błędów i poprzekręcanych faktów ,że można tylko się pośmiać. Zresztą ten problem był już poruszany na gronie i nie ma potrzeby po raz kolejny powtarzania swojego zdania...