-
Anonim
>KLIMEK napisał
>Ja trenuje od około 4-5 lat z "ciężarami",śmigam na
>basen (pływam raczej sprinty niż maratony) i od 1,5 roku
>trenuje capo.Na sylwetkę nie narzekam (kumple nawet
>zazdroszczą).Brak u mnie jakieś diety-jem to na co mam
>ochotę ale staram się zawsze w niej znaleźć miejsce na
>warzywka i owoce,nawet w szkole.
> Nie jestem "karkiem" lecz mam ogólną spawność fizyczną
>raczej bardzo dobrą.
>Na klatę 2 miechy temu uniosłem 131%. Choć muszę się
>niestety przyznać że brałem kiedyś "bolic geiner 6000"
>była to ilośći 1000g (paczka). Bo kupiłem ją tylko z
>Ciekawości. I trochę żałuje że ją brałem bo jestem za
>Naturalną kulturystyką,bo kiedy są efekty jest większa
>Satysfakcja że osiągnęło to się tylko własnym potem a
>nie suplami. I naturala polecam każdemu.
jak brałeś bolic gainer to kaplica :) uważaj na kurczaki bo to też ma to samo co bolic gainer...cholerne białko -
KLIMEK
ale co innego jak masz to w "naturalnym" jedzeniu,a w (w tym przypadku) foli. łatwiej jest wsypać i "zalać wodą" niż przygotować "zdrowego" kuraka -
Anonim
więcej chemii konserwantów barwnikow polepszaczy samków masz w żywności którą kupuje się w markecie niż w dobrej jakości odżywce białkowej..... -
KLIMEK
Widzisz,i tu masz rację,dlatego jedyną rzeczą którą ja kupuje w markecie jest:cukier,mąka,mleko i woda (kupuje to tam bo zawsze kupuje w większych ilościach i jest taniej ) i wszystkie wyroby mięsne kupuje w masarni bądź mój tata sam kupuje połówkę świniaka i wędzi. Warzywa i owoce staram się też kupować z "pierwszej ręki".Staram się jak najbardziej omijać chemie ("toksyczną"). Z rybami mam czasami tylko problem.
I skoro uważasz że suple są lepsze od zwykłej żywności to odpowiedz mi:Jeżeli ktoś trenował z suplementami/odżywkami to czemu podczas przerwy w treningu (np. ponad 3 miesiące) traci zdecydowanie na silę,wytrzymałości i masie??; > -
-
Anonim
nie mówiłem ogólnie o suplementach tylko konkretnie o odżywce białkowej
-
KLIMEK
No ok.Ale też ją zaliczamy do odżywek. I wydaje mi się że osoby które biorą cokolwiek (suple/odżywki lub nawet jakiś doping) to tylko z jednego prostego powodu:CHCĄ OSIĄGNĄĆ COŚ W SZYBSZYM CZASIE. -
-=MadneSS=-
tak i nie z tym " w szybszym czasie " bo są granice których nie przekroczysz obojętnie jak będziesz się starał. Ja jestem zwolennikiem mądrego używania suplementów, bo nie każdy wie jak jeść aby uzupełnić wszystkie braki, przez co może zrobić sobie krzywdę, np. zakwasić organizm albo doprowadzić do zbyt dużego ubytku składników mineralnych, mikro i marko elementów. Suple w postaci witamin, mikroelementow, aminokwasow, białek, węgli, tluszczy są jak najbardziej potrzebne i nie wiem jakie pieniadze by bylo trzeba wydac aby uzupelnic to z jedzenia w podobnej jakości często =) moje zdanie -
Persona non Grata
Jeżeli coś nie zryje Ci organizmu bądź psychiki to chyba logiczne, że lepiej czymś się wspomóc. A satysfakcja tak czy siak będzie, bo żeby coś osiągnąć to i tak trzeba tony żelaza i litry potu. -
Wojciech Potrykus
Witam tak się doczepie, poszukuję pasa treningowego, aby odciążyć trochę swojemu kręgosłupowi przy niektórych ćwiczenia i chciałbym was zapytać czy może znacie jakieś dobre modele pasów do treningu warto wydawać na niego jakoś większą sumkę, ma to jakiś sens? -
Waldemar Zorczyk
Cena najczęściej zależy chyba od materiału, z jakiego jest zrobiony im kupisz droższy tym powinien na dłużej starczyć. Te droższe moga mieć jakieś nowe rozwiązania. W sklepie http://www.fbb.pl mają spory wybór, także może coś znajdziesz dla siebie. -
Rtz
kupilem dawno temu pas za 35zl
jakas podrobke z pseudo skory chyba na zewnatrz
sluzy mi jakies 4lata