- 1
- 2
-
Lukas D
Witam...
Czy ktos z Was mogl by mi polecic jakis zestaw cwiczeni na zniwelowanie garba :) - czyli garbatej sylwetki ????
Cos co mozna wykonywac w domu....
z gory dzieki...
Pozdrawiam -
habba babba
-
Lukas D
-
Mfalme
>Lukas D napisał
>Witam...
>
>Czy ktos z Was mogl by mi polecic jakis zestaw cwiczeni na
>zniwelowanie garba :) - czyli garbatej sylwetki ????
>
>Cos co mozna wykonywac w domu....
>
>z gory dzieki...
>
>Pozdrawiam
Ha, ja mam plan! Mało ćwiczeń na klatę - to kurczy mięśnie - w ogóle ćwiczenie mięśni. Możesz natomiast mieć słabe mięśnie pleców, analogicznie - ćwiczenia odwrotne do robienia klaty czyli, na mój gust m.in. "PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE (WIOSŁOWANIE)", można to też robić na atlasie. Jeśli się mylę, to proszę mnie skorygować, bo nie chciałbym koledze źle doradzić. Do tego polecam podciąganie na drążku - nigdy nie zaszkodzi a można zbudować ładne plaecki i, przy dużej intensywności, poszerzyć kościec. Wiesz, tzw. szerokie bary :) -
-
Mfalme
>Lukas D napisał
>a bez pajaczka....
>
>moga byc korekcyjne..poprostu neiwiem jakie..
korekcyjne... popatrz lepiej do stricte Internetu, niekoniecznie na forach. Możesz szybko znaleźć całe zestawy przygotowane przez specjalistów - poszukaj! Pozdrowienia. -
Gruby
Ja bym raczej polecał wizytę u lekarza, a dopiero później brać się za ćwiczenia. Lepiej mieć garba niż jeździć na wózku, nie? -
! Szymonek !
wg mnie idz do lekarza internisty zeby dal ci kierowanie do lekarza rechabilitacji poczym ten da ci na skierowanie na rechabilitacje.
napewno niepowinienes wykonywac cwiczen pciazajacych kregosłup
pozatym u ciebie niewiadono czy lasz tylko powiekszona kifoze piersiowa, moze masz tez skoljoze lub w mlodym wieku byles chory na shajermana
wiec idz do lekaza -
Paweł
-
HOMZA
-
Los Danie(L)os
>▒The Natural▒ napisał
>"PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE (WIOSŁOWANIE)", można to
>też robić na atlasie.
Jak będzie bez techniki robił podciąganie w opadzie to tylko większego garba złapie :) -
Mfalme
Tak, tak, zgadzam się Danielos ale napisałem to zakładając, że ma "garba" podobnego do tego, co ja - czyli po prostu się garbi. Mniemam, że o to mu chodzi. A to jest po prostu kwestia postawy, którą można wyćwiczyć. Przyjmując, że ma deformację kręgosłupa, nie wiedziałbym czego on tu szuka :) - chyba kłopotów. Ale dobrze, że napisałeś, bo jeszcze by sobie chłopak krzywdę zrobił niechcący. Nigdy nic nie wiadomo. Pozdro i może niech autor tematu się odezwie. -
DJ Mario Chuan Sanchez [LOPEZ]
Ja prostuje sobie swoj kregoslup w taki sposob... Niech ci pannna pochodzi po plecach... Jest dobrze... Ogolnie mozesz prostowac go o futryny jak sa blisko siebie... opierasz sie o futryne i mocno pchasz rekoma o druga... Moze byc to osoba przed toba ktora pcha pelcami cie... Tak robie mam ten sam problem... Tylko uwazaj bedziesz slyszal niezle trzaski w kregach... Mozesz isc do kreglarza tez on ci wszystko wytlumaczy co i jak...:) Pozdro Ziomek... 3-maj sie...!!! -
Zdzirus
polecam wam terapie na mozg tym co pisza w temacie. a autorowi odwiedzic speca od korektyki czy jakos... wogule mozna usunac temat... rownie dobrze monza by bylo napisac "cwiczenia na piety" -
Zdzirus
>! Szymonek ! napisał
>wg mnie idz do lekarza internisty zeby dal ci kierowanie do
>lekarza rechabilitacji poczym ten da ci na skierowanie na
>rechabilitacje.
>
>
>napewno niepowinienes wykonywac cwiczen pciazajacych
>kregosłup
>
>pozatym u ciebie niewiadono czy lasz tylko powiekszona
>kifoze piersiowa, moze masz tez skoljoze lub w mlodym wieku
>byles chory na shajermana
>
>wiec idz do lekaza
w 100% sie zgadzam nic innego nie pomoze tylko spec -
Mfalme
>no weakness napisał
>polecam wam terapie na mozg tym co pisza w temacie. a
>autorowi odwiedzic speca od korektyki czy jakos... wogule
>mozna usunac temat... rownie dobrze monza by bylo napisac
>"cwiczenia na piety"
Synku, sam tu piszesz. A jeśli już coś piszesz to nie rób przynajmniej błędów, ok? Źal. -
DJ Mario Chuan Sanchez [LOPEZ]
NIECH KTOŚ POŁAZI CI PO GARBIE CZYLI PO PLECACH...:) ZOBACZYSZ JAK SIĘ BEDZIE PROSTOWAŁ KRĘGOSŁUP...:) SUPER UCZUCIE...:) -
głodzilla
np klęk potparty i na zmiane prawa noga lewa ręka do gory i lewa ręka prawa noga albo oprzeć ręce o parapet stanąć w rozkroku i się pochlić rękami naciskać na parapet kołyska skręty w siadzie usiąść w rozkroku i prostą ręką dotykać przeciwnej nogi koci grzbiet kołyska na brzuchu podnoszenie tułowia w leżeniu na brzuchu najlepiej zapytaj się jakiegoś trenera na siłowni są też różne przyżądy na grzbiet -
Wata
>Gruby napisał
>Lepiej mieć garba niż jeździć na wózku, nie?
ZAJEBISTE
Lepiej mieć wózek, niż jeździć na garbie. o_O -
Krzysztof P.
No właśnie tez mi cos minimalnie cos nie halo w kregoslupie...kuzyn chyba tez mial, albo mial skrzywienie i zawsze jak wracal ze szkoly kazal mi chodzic mu po plecach i teraz wszystko jest good, dodam, ze chodził na siłownie i wlasnie mnie tym zaciekawil, ale nei wime co i jak bo wlasnie kregosłup; / musze isc do kręgarza... -
-=MadneSS=-
musicie wiedziec co macie bo inaczej nie ma jak doradzić czy to kifoza piersiowa, lędźwiowa czy hiperlordoza etc.
- 1
- 2
Zostaw swoje ego przed drzwiami. Nikt nie lubi zarozumiałych fiutów, obojętnie czy są wielcy czy...
Miejsca grona (11)
-
galeria fitness undefined, undefined
-
Galeria fitness undefined, undefined
-
galeria-fitness undefined, undefined
-
Fitness Klub ZDROFIT Żoliborz ul. Wybrzeże Gdyńskie 4, Warszawa
-
Fitness Club Zdrofit Siwińskiego, Legionowo
- Dodaj miejsce