SIŁOWNIA & KULTURYSTYKA [9091]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lukas D

Witam...

Czy ktos z Was mogl by mi polecic jakis zestaw cwiczeni na zniwelowanie garba :) - czyli garbatej sylwetki ????

Cos co mozna wykonywac w domu....

z gory dzieki...

Pozdrawiam
  • habba babba

to raczej ćwiczenia korekcyjne. kup pajączka :D
  • Lukas D

a bez pajaczka....

moga byc korekcyjne..poprostu neiwiem jakie..
  • Mfalme

>Lukas D napisał
    >Witam...
    >
    >Czy ktos z Was mogl by mi polecic jakis zestaw cwiczeni na
    >zniwelowanie garba :) - czyli garbatej sylwetki ????
    >
    >Cos co mozna wykonywac w domu....
    >
    >z gory dzieki...
    >
    >Pozdrawiam

Ha, ja mam plan! Mało ćwiczeń na klatę - to kurczy mięśnie - w ogóle ćwiczenie mięśni. Możesz natomiast mieć słabe mięśnie pleców, analogicznie - ćwiczenia odwrotne do robienia klaty czyli, na mój gust m.in. "PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE (WIOSŁOWANIE)", można to też robić na atlasie. Jeśli się mylę, to proszę mnie skorygować, bo nie chciałbym koledze źle doradzić. Do tego polecam podciąganie na drążku - nigdy nie zaszkodzi a można zbudować ładne plaecki i, przy dużej intensywności, poszerzyć kościec. Wiesz, tzw. szerokie bary :)
  • Mfalme

>Lukas D napisał
    >a bez pajaczka....
    >
    >moga byc korekcyjne..poprostu neiwiem jakie..

korekcyjne... popatrz lepiej do stricte Internetu, niekoniecznie na forach. Możesz szybko znaleźć całe zestawy przygotowane przez specjalistów - poszukaj! Pozdrowienia.
  • Gruby

Ja bym raczej polecał wizytę u lekarza, a dopiero później brać się za ćwiczenia. Lepiej mieć garba niż jeździć na wózku, nie?
  • ! Szymonek !

wg mnie idz do lekarza internisty zeby dal ci kierowanie do lekarza rechabilitacji poczym ten da ci na skierowanie na rechabilitacje.

napewno niepowinienes wykonywac cwiczen pciazajacych kregosłup

pozatym u ciebie niewiadono czy lasz tylko powiekszona kifoze piersiowa, moze masz tez skoljoze lub w mlodym wieku byles chory na shajermana

wiec idz do lekaza
  • Paweł

napewno drążek Ci nie zaszkodzi, a pomoże;)
  • HOMZA

drązek nadchwytem za plecy i do klatki :)
  • Los Danie(L)os

>▒The Natural▒ napisał

>"PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE (WIOSŁOWANIE)", można to
    >też robić na atlasie.

Jak będzie bez techniki robił podciąganie w opadzie to tylko większego garba złapie :)
  • Mfalme

Tak, tak, zgadzam się Danielos ale napisałem to zakładając, że ma "garba" podobnego do tego, co ja - czyli po prostu się garbi. Mniemam, że o to mu chodzi. A to jest po prostu kwestia postawy, którą można wyćwiczyć. Przyjmując, że ma deformację kręgosłupa, nie wiedziałbym czego on tu szuka :) - chyba kłopotów. Ale dobrze, że napisałeś, bo jeszcze by sobie chłopak krzywdę zrobił niechcący. Nigdy nic nie wiadomo. Pozdro i może niech autor tematu się odezwie.
  • DJ Mario Chuan Sanchez [LOPEZ]

Ja prostuje sobie swoj kregoslup w taki sposob... Niech ci pannna pochodzi po plecach... Jest dobrze... Ogolnie mozesz prostowac go o futryny jak sa blisko siebie... opierasz sie o futryne i mocno pchasz rekoma o druga... Moze byc to osoba przed toba ktora pcha pelcami cie... Tak robie mam ten sam problem... Tylko uwazaj bedziesz slyszal niezle trzaski w kregach... Mozesz isc do kreglarza tez on ci wszystko wytlumaczy co i jak...:) Pozdro Ziomek... 3-maj sie...!!!
  • Zdzirus

polecam wam terapie na mozg tym co pisza w temacie. a autorowi odwiedzic speca od korektyki czy jakos... wogule mozna usunac temat... rownie dobrze monza by bylo napisac "cwiczenia na piety"
  • Zdzirus

>! Szymonek ! napisał
    >wg mnie idz do lekarza internisty zeby dal ci kierowanie do
    >lekarza rechabilitacji poczym ten da ci na skierowanie na
    >rechabilitacje.
    >
    >
    >napewno niepowinienes wykonywac cwiczen pciazajacych
    >kregosłup
    >
    >pozatym u ciebie niewiadono czy lasz tylko powiekszona
    >kifoze piersiowa, moze masz tez skoljoze lub w mlodym wieku
    >byles chory na shajermana
    >
    >wiec idz do lekaza

w 100% sie zgadzam nic innego nie pomoze tylko spec
  • Mfalme

>no weakness napisał
    >polecam wam terapie na mozg tym co pisza w temacie. a
    >autorowi odwiedzic speca od korektyki czy jakos... wogule
    >mozna usunac temat... rownie dobrze monza by bylo napisac
    >"cwiczenia na piety"

Synku, sam tu piszesz. A jeśli już coś piszesz to nie rób przynajmniej błędów, ok? Źal.
  • DJ Mario Chuan Sanchez [LOPEZ]

NIECH KTOŚ POŁAZI CI PO GARBIE CZYLI PO PLECACH...:) ZOBACZYSZ JAK SIĘ BEDZIE PROSTOWAŁ KRĘGOSŁUP...:) SUPER UCZUCIE...:)
  • głodzilla

np klęk potparty i na zmiane prawa noga lewa ręka do gory i lewa ręka prawa noga albo oprzeć ręce o parapet stanąć w rozkroku i się pochlić rękami naciskać na parapet kołyska skręty w siadzie usiąść w rozkroku i prostą ręką dotykać przeciwnej nogi koci grzbiet kołyska na brzuchu podnoszenie tułowia w leżeniu na brzuchu najlepiej zapytaj się jakiegoś trenera na siłowni są też różne przyżądy na grzbiet
  • Wata

>Gruby napisał
    >Lepiej mieć garba niż jeździć na wózku, nie?

ZAJEBISTE
    Lepiej mieć wózek, niż jeździć na garbie. o_O
  • Krzysztof P.

No właśnie tez mi cos minimalnie cos nie halo w kregoslupie...kuzyn chyba tez mial, albo mial skrzywienie i zawsze jak wracal ze szkoly kazal mi chodzic mu po plecach i teraz wszystko jest good, dodam, ze chodził na siłownie i wlasnie mnie tym zaciekawil, ale nei wime co i jak bo wlasnie kregosłup; / musze isc do kręgarza...
  • -=MadneSS=-

musicie wiedziec co macie bo inaczej nie ma jak doradzić czy to kifoza piersiowa, lędźwiowa czy hiperlordoza etc.
  • 1
  • 2
| |

Zostaw swoje ego przed drzwiami. Nikt nie lubi zarozumiałych fiutów, obojętnie czy są wielcy czy...

Fotki

Miejsca grona (11)