-
Mfalme
Dobry pomysł, tak się składa, że trafiliśmy idealnie, bo akurat mam parę takich pasów :).
Dzięki za pomoc, pozdrawiam :) -
Czarek
czyli ze ja podciagam sie bez zadnego obciazenia 17 razy max, i dodał bym powiedzmy 5 kilo obizazenia i max by było 7 podciagnieć i cwiczyć z takim ciezarem az osiągne 15 powtorzeń, to na logike jakbym potem zdjal obciązenie to bez nieog pociagal bym zie min. 25 -
-=MadneSS=-
Cezar to jest logiczne ale nie jest prawdziwe :); > bo co innego to siła a co innego wytrzymałość. -
Czarek
-
-
-=MadneSS=-
wytłumaczę ci na przykładzie. Załóżmy że ktoś robi max 30 powtorzeń bez obciążenia i 5 powtórzeń z 10 kg obciązeniem. Jak po dłuższym czasie zrobi 10 powtórzen z 10 kg obciążeniem to wcale nie znaczy ze zrobi 60 powtórzeń bez obciażenia; ) prawdopodobnie nie zrobi wiecej jak 32... ponieważ cwiczył włókna wolno kurczliwe odpowiadające za siłę a włókna szybko kurczliwe pozostaną bez zmian albo z lekkim progresem; ) -
Czarek
dzieki , juz wiem w miare o co w tym biega, czyli co mam teraz robić zeby dojsc do 25 powtórzeń bo juz od dluzszego czasu zaprzestalem na 17 -
-=MadneSS=-
rób serie np. 8,8,8,max powtórzeń rano i max wieczorem, i tak co 2-3 dzien -
Czarek
-
KaROl
Ćwicze na drążku od 4 tyg waga to ok 80kg 180cm no i tak lajtowo narazie 20 powtórzeń z poziomką nadchwytem i pod na wąskim a rekord normalnie nadchwytem to o ile dobrze policzyłem 17 na sezerokości no 120cm może trochę więcej -
GoSTo.
hej :)
o mnie:
waga 65 kg, wzrost 181 cm, wiek 18 lat
pogciągam sie nachwytem i podchwytem...czasem tak a czasem tak.
mój rekord to 41 nachwytem i 36 podchwytem. Rozpiętość rąk ustawiam na ok. 53 cm. Kąt ramion ok 150*
bez obciążeń. Troszkę to zaniedbałem i już nie osiągam takich wyników. Rekord padł ok 0,5 roku temu...
-
-
mona
-
osama
-
mona
-
osama
ja sie wcale nie smieje kotku !
na silke zapisalem sie miesiac temu :P !
a o lasce robicej 10 nie slyszalem... DO TERAZ :) ! -
Anonim
-
Mati
-
Anonim
waga 95 z doczepionym krążkiem do pasa 10 kg 27 razy do klatki pełne ruchy -
-=MadneSS=-
>Mikołaj napisał
>waga 95 z doczepionym krążkiem do pasa 10 kg 27 razy do
>klatki pełne ruchy
hehe nie ma jak to plaza, słonce i plecy ^^ xD ladny wynik trzymaj miche :) -
Anonim
Trochę to odgrzewanie starego kotleta, bo od 10 minęły 2 tygodnie ale...
11 x podchwytem do całkowitego wyprostowania rąk
20 x podchwytem tak 130-140 stopni
16 x nachwytem -/ /-
waga: 68kg
Dlatego jeszcze trzeba ćwiczyć :D