-
Anonim
Czy mięso naprawde daje sile?
Czy kulturysta moze byc wegetarianinem?
Wegetarianizm - dieta sportowa?
Fundacja Viva! Akcja Dla Zwierząt i Stowarzyszenie Empatia zapraszaja na wykład „Wegetarianizm w Sporcie”
Odpowiemy na pytanie: „Czy na diecie wegetariańskiej można być profesjonalnym sportowcem oraz jak dzięki odpowiednim odżywaniu zwiększyć swoje możliwości.
miejsce: Akademia Wychowania Fizycznego - Warszawa, ul. Marymoncka 34, Sala 2, I piętro, wstęp wolny.
kiedy: sroda 16.05.07 godz.16
http://www.wegetydzien.pl
plakat: http://www.viva.org.pl/akcjens/tw_0...
-
tobi
-
kefir
jakos sobie nie wyobrazam treningow bez zjedzenia pozadnej porcji piersi z indyka czy tez kuraka... -
Anonim
Pewnie można żyć i trenować bez mięsa, ale napewno jedząc mięso ma się o wiele lepsze efekty i jest się napewno zdrowszym i silniejszym.Zwierzęta hodowlane od początku istnienia ludzkiej cywilizacji są po to żeby je człowiek jadł, a wegetarianizm jest stosunkowo niedawnym trendem, poprostu ludzki organizm jest genetycznie uwarunkowany do jedzenia miesa i tyle. -
-
Michał
>kefir napisał
>jakos sobie nie wyobrazam treningow bez zjedzenia pozadnej
>porcji piersi z indyka czy tez kuraka...
ja to sobie dnia bez mięsa nie wyobrażam :D -
Użytkownik usunięty.
hmmm to fakt mieso jest niezdrowe,tylko gotowane!! mi sie udalo przestac jesc mieso i wyszlo mi to tylko na dobre!!do tego sport sport sport i bedziesz w wieku 60 lat mial cere jak pupcia noworodka;D;D;D -
..:::M@Niek::..
yyy jasne...ciekawe skad wegetarianie biora bialko O_o
of course w warazywkach i owocach tez jest ale nie mozna porownac tego do miecha... -
benek
istnieją naprawdę świetni kulturyści - wegetarianie
skąd biorą białko ? 1/3 z suplementów, reszta z ryb i jajek, orzechów... -
istnieją naprawdę świetni kulturyści - wegetarianie
skąd biorą białko ? 1/3 z suplementów, reszta z ryb i jajek, orzechów...
- tak naprawdę, wskaż przykłady, chętnie się dowiem co to za "świetni kulturyści"??? -
Anonim
czytalem tam o jakims co niby wegeter ale jaja,ryba,twarogi + odzywka + SAA to co to za problem ,halo? -
..:::M@Niek::..
ja mowie o scislym wegetarianizmie chlopaky...same warzywka i owoce...bez ryb i jaj... -
wegetarianizm w sporcie to dla mnie taka próba udowodnienia ,że 2+2=5; /
Zresztą będąc naprawdę wiernym swoim wyimaginowanym przekonaniom trzeba by było wywalić jaja, ryby i przetwory mleczne z diety, co to za wegetarianin co wpierdziela 1kg piersi z kuraka dziennie?
Poza tym to kuci się z ideą sportu a obecnie panuje przekonanie, że trzeba zrobić wszystko co tylko jest możliwe aby podnieść swój wynik.
Dlatego też czekam na przykłady tych "super kulturystów" bo obecnie wystarczy opłacić startowe i można wyjść na scenę na zawodach, niestety podobne przypadki zdarzają się także wśród zawodowców; / -
benek
>..:::M@Niek::.. napisał
>ja mowie o scislym wegetarianizmie chlopaky...same warzywka
>i owoce...bez ryb i jaj...
-to się nazywa weganizm...
-
benek
asx napisał:
>Dlatego też czekam na przykłady tych "super kulturystów"
>bo obecnie wystarczy opłacić startowe i można wyjść na
>scenę na zawodach, niestety podobne przypadki zdarzają
>się także wśród zawodowców; /
pierwszy z brzegu: http://www.sfd.pl/Andreas_Cahling_-...
-
greG g
Przykro mi ale muszę Was zasmucić:( Białka jest więcej w warzywach niż w mięsie:O A co ciekawe jest lepiej absorbowane przez organizm ludzki niż pochodzenia zwierzęcego. Daję przykład: SPIRULINA - alga rosnąca w płytkich morzach Azji i Afryki, powszechnie dostępna w formie proszku lub tabletek (całkowicie naturalnych, NIE syntetycznych) zawiera 3 razy więcej białka niż mięso!!! Kolejny przykład to nasiona konopii które również zawierają ogromną ilość protein. A powszechnie dostępne w naszym klimacie białko zawierają rośliny zielone, liściaste. Na zachodzie już są powszechne specjalne suplementy np GOOD GYM SHAKE z konopii, niestety w Polsce nie odnalazłem tego typu produktów - ciągle szukam;) Pozdrawiam i polecam poczytać więcej na temat wegetarianizmu -
donJAZYResko
>greG g napisał
>Przykro mi ale muszę Was zasmucić:( Białka jest więcej w
>warzywach niż w mięsie:O
Ahahahahahahahaha! Ciekawe czy Cutler wyglądał by jak teraz gdyby nie jadł mięsa. Nie pisz takich herezji. W ogóle nie znam żadnego Pro Kulturysty z czołówki co nie jadł by mięsa. -
-=MadneSS=-
>donJAZYResko napisał
>>greG g napisał
>>Przykro mi ale muszę Was zasmucić:( Białka jest więcej
>w
>>warzywach niż w mięsie:O
>
>Ahahahahahahahaha! Ciekawe czy Cutler wyglądał by jak
>teraz gdyby nie jadł mięsa. Nie pisz takich herezji. W
>ogóle nie znam żadnego Pro Kulturysty z czołówki co nie
>jadł by mięsa.
Sry ale ten Pan piszący o spirulinie i reszcie ma racje, kwestia ze nie napisał iż mają one inny aminogram który nie koniecznie jest lepszy od białka pochodzenia zwierzęcego... do tego musiałby jeść około 40 gram spiruliny na posiłek aby dostarczyc taka ilość białka co z mięcha, gdzie wychodziło by to... jakieś 200zł dziennie na samą spiruline, acai. Są pro sportowcy wegetarianie ale oni uzupełniają białka z prochu wiec jeden **** tak naprawde :)