-
T. L.
Siemka
Mam 25l, pięć lat temu ćwiczyłem (domowymi sposobami) prawie codziennie przez 8 miesięcy (przez ten czas nie piłem alko i nie paliłem), moja dieta raczej nie była dobra i nie brałem też żadnych witamin ani odżywek. Po tych 8 miesiącach stanąłem na wagę i ważyłem 79kg, w bicepsie miałem 38 a w klatce 103. Wyglądałem dobrze i co najważniejsze dobrze się czułem :). Po tych 8 miesiącach przestałem ćwiczyć regularnie. Od jakichś 4 lat ćwiczyłem bardzo rzadko (średnio 1 raz w tygodniu) a do tego często piłem alkohol (ze 3x w tyg to min). Za każdym razem jak biorę się za treningi (i przestaje pić) to zauważam że po kilku dniach wraca mi wygląd (ale mięśnie nie są twarde tak jak 4 lata temu). W tej chwili ważę 81kg w bicepsie mam 36 a w klatce 104 i zamierzam odstawić na jakiś czas alkohol i zacząć ćwiczyć (nie ćwiczyłem już chyba ze 2 miesiące).
Chciałbym kupić jakieś odżywki i witaminy ale kompletnie się na tym nie znam! Nie chodzi mi o jakieś super efekty tylko o to, żebym miał więcej siły i energii i żebym się lepiej czuł :)
Tak myślałem o kreatynie, odżywce węglowodanowej, białku serwatkowym i o witaminach ale tyle tego jest na allegro że oglądając tylko bardziej się zakręciłem :) W tej chwili mam na to 300zł (więcej będę miał za 5 dni ale chcę szybko zacząć treningi).
możecie mi napisać co mogę kupić ?
pozdro -
Anonim
ja to bym raczej na twoim miejscu zaczał normalnie chodzic na siłownie i narazie jechał bez odżywke i starał sie w miare utrzymywac dobra diete -
Anonim
a jesli chodzi o odżywki to może by było warto przejśc sie do jakiegos dobrego sklepu i sie troche zapytac co by ci polecili -
Anonim
Proponuję 2 miesiące bez odżywek na początek.Trening wprowadzający się przyda.
Natomiast odżywki, które ci proponuję to :
Kreatyna, Glutamina, Dekstroza, BCAA i ewentualnie białko, jeżeli chcesz mieć kompletną suplementację. -
-
Anonim
-
Anonim
dieta + witaminy + omega 3 ewentualnie jakies bialco,gajner co by w siebie jak w swinie nie pchac i tylee -
T. L.
>Łukasz napisał
>ja to bym raczej na twoim miejscu zaczał normalnie chodzic
>na siłownie i narazie jechał bez odżywke i starał sie w
>miare utrzymywac dobra diete
Ja mam meczącą pracę więc w tygodniu planuje lekkie treningi w domu 2-3 razy w tygodniu a do tego 2 razy basen. W weekend 1 trening na siłowni i basen :) . Możliwe, ze ułożę sobie to jakoś inaczej np. 2x w tyg siłownia a w przerwie lekkie treningi w domu.
Najbardziej chodzi mi o odżywki, witaminy itd dzięki którym nie będę zmęczony i będę miał więcej energii :)
dzięki za wskazówki :) pozdro -
T. L.
>Mobel napisał
>dieta + witaminy + omega 3 ewentualnie jakies bialco,gajner
>co by w siebie jak w swinie nie pchac i tylee
Wiadomo w pierwszej kolejności normalne jedzenie, ryż, mięso, jajka itd. a do uzupełnienia jakas odżywka węglowodanowa + białko i witaminy - no i tu właśnie chce coś wybrać :)
jeśli chodzi o omega3 to czy bedzie dobra z tej aukcji ? :
http://www.allegro.pl/item260513333...
bo jak narazie to wiedze swoją czerpię z allegro a dokładnie przegladam to co się najlepiej sprzedaje :) -
Anonim
dobre,witaminy olimp ma dobre ale zwykle centrum czy cos bedzie luz,odzywka bialkowa czy gajner to w zaleznosci jak z dieta,w ogole to jaki masz cel? tak sobie cwiczyc,czy bardziej przybrac na masie,zrzucic brzuch? -
Anonim
możesz też kupić białko i carbo
ale na sam początek bym polecił gainera -
Anonim
ja natomiast nie bede wypisywał CI co kupic problemy bywaja z tym ...
tylko polece skle z odzywkami "u mistrzyni "( tak ja na niego mowie) kupilem tam kilka odzywek , porady zajebiste i nie drogo
http://www.katarzynakozakiewicz.pl
to jets jej strona i na niej masz adres sklepu i wszelkie informacje o niej -
Anonim
-
Anonim
-
tobi
Tomek :) napisał
zamierzam
odstawić na jakiś czas alkohol i zacząć ćwiczyć
Z takim nastawieniem szkoda kasy i czasu..
-
Anonim
-
>Łukasz napisał
>a jesli chodzi o odżywki to może by było warto przejśc
>sie do jakiegos dobrego sklepu i sie troche zapytac co by ci
>polecili
sprzedawca doradza tak, by mu zeszlo jaknajwiecej produktow i zeby mial z tego $ trzeba sie radzic nas, bo mu nie mamy zadnych korzysci i pomagamy bezintereownie:) Ja zawsze kaze przykladac sie do treningu i robic wyniki bez odzywek tak dlugo az bedzie widac efekty, bo organizm sam bedzie sie rozbudowywal plynnie do pewnego momentu, a pozniej jak juz bedzie ciezej to zarzucic drobna odzyweczke i powoli napedzac organizm.. nie warto wpakowac w siebie od razy masy suplementow, bo moze w ogole nie zadzialaja, moga Cie rozwalic i hbedziesz mial zajebiste rozstepy, wiec powoli:) -
Anonim
szkoda tylko że nia ma napisane na stronie w jakich godzinach jest otwarte bo bym sie nawet dzisiaj wybrał:) -
Anonim
ja tylko napisałem żeby sie poszedl dowiedzieć a czy by to kupił to już niewiem -
T. L.
Poczytałem Wasze opinie na tym gronie i zdecydowałem że zamówię:
1. DEXTRO juice - 1500 g ===Zalecana dzienna porcja: 40-80g (27zł)
Jako transporter kreatyny porcję DEXTRO JUICE (ok.40g)
rozpuścić w szklance wody. W tak przygotowanym napoju należy rozpuścić ustaloną porcje
kreatyny(5-10 g)===
2. CREATINE 1250mg 300 MEGA CAPS + 30 MEGA CAPS (53.10zł)
====mikronizowany monohydrat kreatyny, celuloza mikrokrystaliczna- substancja
wypełniająca, stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca === 4 tabletki
rano, 4 tabletki przed treningiem lub w dniu nietreningowym 4 w czasie treningu===
3. VITA-MIN PLUS 30 kasp (witaminy 1x dziennie) (11zł)
4. HMB 60 Mega Caps (26.60zł)
5. BCAA 30 MEGA CAPS (aminokwasy) (15.80zł)
6. Olimp Gain Bolic 6000 - 4000g (75.60zł)
Wszystko firmy Olimp.
Zapłace za to 209zł 1gr + koszt wysyłki.
Starczy na ponad miesiąc a później to chyba dieta, odżywka, HMB i witaminki wystarczy no i ograniczenie
alkoholu prawie do zera a z tym bedzie najtrudniej ale będe się starał.
Za miesiąc napiszę jakie efekty :)
Dzięki za podpowiedzi.
pozdro -
Anonim