SIŁOWNIA & KULTURYSTYKA [9091]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • T. L.

Siemka
    Mam 25l, pięć lat temu ćwiczyłem (domowymi sposobami) prawie codziennie przez 8 miesięcy (przez ten czas nie piłem alko i nie paliłem), moja dieta raczej nie była dobra i nie brałem też żadnych witamin ani odżywek. Po tych 8 miesiącach stanąłem na wagę i ważyłem 79kg, w bicepsie miałem 38 a w klatce 103. Wyglądałem dobrze i co najważniejsze dobrze się czułem :). Po tych 8 miesiącach przestałem ćwiczyć regularnie. Od jakichś 4 lat ćwiczyłem bardzo rzadko (średnio 1 raz w tygodniu) a do tego często piłem alkohol (ze 3x w tyg to min). Za każdym razem jak biorę się za treningi (i przestaje pić) to zauważam że po kilku dniach wraca mi wygląd (ale mięśnie nie są twarde tak jak 4 lata temu). W tej chwili ważę 81kg w bicepsie mam 36 a w klatce 104 i zamierzam odstawić na jakiś czas alkohol i zacząć ćwiczyć (nie ćwiczyłem już chyba ze 2 miesiące).
    Chciałbym kupić jakieś odżywki i witaminy ale kompletnie się na tym nie znam! Nie chodzi mi o jakieś super efekty tylko o to, żebym miał więcej siły i energii i żebym się lepiej czuł :)
    Tak myślałem o kreatynie, odżywce węglowodanowej, białku serwatkowym i o witaminach ale tyle tego jest na allegro że oglądając tylko bardziej się zakręciłem :) W tej chwili mam na to 300zł (więcej będę miał za 5 dni ale chcę szybko zacząć treningi).
    możecie mi napisać co mogę kupić ?
    pozdro
  • Anonim

ja to bym raczej na twoim miejscu zaczał normalnie chodzic na siłownie i narazie jechał bez odżywke i starał sie w miare utrzymywac dobra diete
  • Anonim

a jesli chodzi o odżywki to może by było warto przejśc sie do jakiegos dobrego sklepu i sie troche zapytac co by ci polecili
  • Anonim

Proponuję 2 miesiące bez odżywek na początek.Trening wprowadzający się przyda.
    Natomiast odżywki, które ci proponuję to :
    Kreatyna, Glutamina, Dekstroza, BCAA i ewentualnie białko, jeżeli chcesz mieć kompletną suplementację.
  • Anonim

trening obwodowy o dobra dieta narazie wystarczy
  • Anonim

dieta + witaminy + omega 3 ewentualnie jakies bialco,gajner co by w siebie jak w swinie nie pchac i tylee
  • T. L.

>Łukasz napisał
    >ja to bym raczej na twoim miejscu zaczał normalnie chodzic
    >na siłownie i narazie jechał bez odżywke i starał sie w
    >miare utrzymywac dobra diete

Ja mam meczącą pracę więc w tygodniu planuje lekkie treningi w domu 2-3 razy w tygodniu a do tego 2 razy basen. W weekend 1 trening na siłowni i basen :) . Możliwe, ze ułożę sobie to jakoś inaczej np. 2x w tyg siłownia a w przerwie lekkie treningi w domu.
    Najbardziej chodzi mi o odżywki, witaminy itd dzięki którym nie będę zmęczony i będę miał więcej energii :)
    dzięki za wskazówki :) pozdro
  • T. L.

>Mobel napisał
    >dieta + witaminy + omega 3 ewentualnie jakies bialco,gajner
    >co by w siebie jak w swinie nie pchac i tylee

Wiadomo w pierwszej kolejności normalne jedzenie, ryż, mięso, jajka itd. a do uzupełnienia jakas odżywka węglowodanowa + białko i witaminy - no i tu właśnie chce coś wybrać :)
    jeśli chodzi o omega3 to czy bedzie dobra z tej aukcji ? :
    http://www.allegro.pl/item260513333...

bo jak narazie to wiedze swoją czerpię z allegro a dokładnie przegladam to co się najlepiej sprzedaje :)
  • Anonim

dobre,witaminy olimp ma dobre ale zwykle centrum czy cos bedzie luz,odzywka bialkowa czy gajner to w zaleznosci jak z dieta,w ogole to jaki masz cel? tak sobie cwiczyc,czy bardziej przybrac na masie,zrzucic brzuch?
  • Anonim

możesz też kupić białko i carbo
    ale na sam początek bym polecił gainera
  • Anonim

ja natomiast nie bede wypisywał CI co kupic problemy bywaja z tym ...
    tylko polece skle z odzywkami "u mistrzyni "( tak ja na niego mowie) kupilem tam kilka odzywek , porady zajebiste i nie drogo

http://www.katarzynakozakiewicz.pl
    to jets jej strona i na niej masz adres sklepu i wszelkie informacje o niej
  • Anonim

niezła panna
  • Anonim

>Łukasz napisał
    >niezła panna

tez tak mysle:)
  • tobi

Tomek :) napisał
    zamierzam
    odstawić na jakiś czas alkohol i zacząć ćwiczyć

Z takim nastawieniem szkoda kasy i czasu..

• Anonim

az chyba sie tam wybiore bo nawet nie daleko mam ten sklep
  • .::PRYKIEL™::.

>Łukasz napisał
    >a jesli chodzi o odżywki to może by było warto przejśc
    >sie do jakiegos dobrego sklepu i sie troche zapytac co by ci
    >polecili

sprzedawca doradza tak, by mu zeszlo jaknajwiecej produktow i zeby mial z tego $ trzeba sie radzic nas, bo mu nie mamy zadnych korzysci i pomagamy bezintereownie:) Ja zawsze kaze przykladac sie do treningu i robic wyniki bez odzywek tak dlugo az bedzie widac efekty, bo organizm sam bedzie sie rozbudowywal plynnie do pewnego momentu, a pozniej jak juz bedzie ciezej to zarzucic drobna odzyweczke i powoli napedzac organizm.. nie warto wpakowac w siebie od razy masy suplementow, bo moze w ogole nie zadzialaja, moga Cie rozwalic i hbedziesz mial zajebiste rozstepy, wiec powoli:)
  • Anonim

szkoda tylko że nia ma napisane na stronie w jakich godzinach jest otwarte bo bym sie nawet dzisiaj wybrał:)
  • Anonim

ja tylko napisałem żeby sie poszedl dowiedzieć a czy by to kupił to już niewiem
  • T. L.

Poczytałem Wasze opinie na tym gronie i zdecydowałem że zamówię:

1. DEXTRO juice - 1500 g ===Zalecana dzienna porcja: 40-80g (27zł)
    Jako transporter kreatyny porcję DEXTRO JUICE (ok.40g)
    rozpuścić w szklance wody. W tak przygotowanym napoju należy rozpuścić ustaloną porcje
    kreatyny(5-10 g)===

2. CREATINE 1250mg 300 MEGA CAPS + 30 MEGA CAPS (53.10zł)
    ====mikronizowany monohydrat kreatyny, celuloza mikrokrystaliczna- substancja
    wypełniająca, stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca === 4 tabletki
    rano, 4 tabletki przed treningiem lub w dniu nietreningowym 4 w czasie treningu===

3. VITA-MIN PLUS 30 kasp (witaminy 1x dziennie) (11zł)

4. HMB 60 Mega Caps (26.60zł)

5. BCAA 30 MEGA CAPS (aminokwasy) (15.80zł)

6. Olimp Gain Bolic 6000 - 4000g (75.60zł)

Wszystko firmy Olimp.

Zapłace za to 209zł 1gr + koszt wysyłki.
    Starczy na ponad miesiąc a później to chyba dieta, odżywka, HMB i witaminki wystarczy no i ograniczenie
    alkoholu prawie do zera a z tym bedzie najtrudniej ale będe się starał.
    Za miesiąc napiszę jakie efekty :)
    Dzięki za podpowiedzi.
    pozdro
  • Anonim

za dużo tego
| |

Zostaw swoje ego przed drzwiami. Nikt nie lubi zarozumiałych fiutów, obojętnie czy są wielcy czy...

Fotki

Miejsca grona (11)