Skandynawia [1514]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • up yours.

nowy rok się zaczyna... jeśli ktoś ma zamiar wyjechać na wakacje do pracy do Skandynawii (lub gdziekolwiek indziej), powinien już zacząć szukać (najprościej chyba w sieci) i brać się za organizowanie wyjazdu.
    sama chciałabym pojechać. dlatego wszelkie informacje, rady mile widziane:] głównie interesuje mnie Norwegia. był ktoś może na robotach i chce pomóc?:)
  • Antena

niestety nie pomogę,ale podpiszę się pod tą prośbą.zdecydowanie również i ja chciałabym się wybrać do norwegii by trochę popracować w wakacje.jak na razie byłam tam raz w życiu i marzę wprost o tym aby jeszcze raz zawitać w tym cudownym,bajecznym,kulturalnym i zielonym kraju.pomóżcie spełnić nam to marzenie!!!bardzo was proszę i serdecznie pozdrawiam
    :)
  • Anonim

Ja bym chciała do Szwecji.. a nikt ze mną jechać nie chce :( głupie ludzie.. Dołączam się do powyższych próśb. hejsan!
  • Anonim

ja od 3 lat jade do Finlandii... juz chciałam przepłynąc Bałtyk wpław, ale zrezygnowałam.... jak na razie to palcem po mapie tam jeżdżę; )
  • Grono.Net

Roboty w Norwegii można załatwić m.in na farmach i innych tego typu odludziach, w miastach bez znajomości ludzi i języka nie ma co o pracy marzyć. (chyba, ze ktoś lubi się denerwować, to może pracować na czarno, czego nie polecam)

najłatwiej znaleźć jakieś oferty w internecie, a potem sprawdzić je poprzez jakąś norweską organizację, wystarczy wysłać kilka maili.
  • Sveg

praca w skandynawii... jednak w szwecji, byłem w szwecji na zbieraniu runa leśnego czyli jagody i borówki oczywiście bardziej na północ jest malina morożka... mogę doradzić na temat tej formy zarobkowania, najwaniejsze to silne samozaparcie, nieprzejmowanie się niepowodzeniami bo miejsc jagodonośnych trzeba szukać, są miejsca pełne owoców ale trzeba szukać, bez gotówki nie jedź- najlepiej mieć forsze jeszcze na promie- sprawdzaja czy przeżyjesz w szwecji przynajmniej wtedy jak byłem sprawdzali, byłem w okresie 10.XIII - 15.IX, przede wszystkim zapakować jedzenie (chyba ze sklep ktory jest tani w Borlange), środek na komary, mape trzeba kupic w informacji, minusem jest niewiadoma czy sie cos zbierze czy nie, potrzebny jest samochod i kasa na prom.... zainteresowani??? proszę pytać odpowiem :))
  • p.

Ja pracowałam w Szwecji w wakacje,ale mam karte stalego pobytu.ale wiem ze mozna zajrzec do ambasady na ul.bagatela,nie wiem czy na stronce www tez maja,ale tam sie pojawiaja oferty pracy i zawsze mozna wtedy przez ambasade dana cos popróbowac
  • namnlavs

ech, ja na razie szperam po necie i wysyłam søknady. więcej nie powiem żeby nie zapeszyć; >
  • Anonim

a ja sobie pomyslalam, ze pojade jakos na jesieni jako au-pair. Poznam blizej ludzi niz gdybym tylko zbierala te truskawki i maliny. A tak to nawet mi zaplaca za kurs norewskiego; )
  • Grono.Net

mnie tez sie marzy podobny wyjazd.z tym ze sama nie pojade.ktos z krakowa chetny?
  • Anonim

sour: mowisz o au pair ? Ja najwyzej za rok, chyba ze mi znajdziesz prace, w ktorej nie trzeba miec doswiadczenia z dziecmi. ALbo udostepnisz jakies dzieci zebym porobila sobie z nimi zdjecia; >

Poza tym jako au pair i tak bedziesz wiekszosc czasu spedzala z rodzina. Ale zawsze mozesz poszukac kogos juz na miejscu do towarzystwa.

pzdr
  • Grono.Net

mialam na mysli wyjazd w celach zarobkowo-turystycznych w ogole.nic konkretnego :) ale ze wzgledow technicznych odpowiadaja mi tylko terminy wakacyjne.moge zbierac maliny blotne a i dzieci zabawic potrafie; )
  • Antena

ja bardzo chetnie dolacze ,i niekoniecznie musi to byc nawet skansynawia,po prostu wypad za granice dalej od 2000 km - to bylo by coś :D w celach zarobkowo turystycznych
    jak coś to piszcie na gg - 1220313
  • Anonim

Jak jakis kochany człowiek wybiera sie w te wakacje do Skandynawii w celu zarobkowym, na oboz czy na cokolwiek to ja sie chetnie podlaczam :P Tzn wlasciwie to sama moze jade na Islandie badz lece badz plyne, jeszcze nie wiem dokladnie :p Ale jak co to fajnie by bylo jakos z kims zanjomym czy cos takiego albo cokolwiek, wlascwie to juz jestem spiaca wiec nie za bardzo wiem co pisze wiec juz ne pisze :p Dobranoc wszystkim skandynawskim maniakom i nie-maniakom rozniez :*
  • Carolinshen-stucked with German

hej jestem za tez sie z mila checia podloncze do wyjazdu w kraine vikingow... a jexszcez chetniej jesli chodzi o cele zarobkowe.. moze maieci namiary?
  • Anonim

ja na pewno jade w tym roku :) albo wlasnie w celu turystyczno-zarobkowym do Norwegii, albo na jakas wyprawe rowerowa przez Skandynawie (Norwegie i Finlandie dokladniej;)
  • Ormiga

I tu sie mylisz..ja od 2 lat jezdze do Norwegii do pracy i bynajmniej nie na farmach tylko do hotelu w parku narodowym :] I to bez znajomosci norweskiego :] wystarczy dobra znajomosc angielskiego i troche checi bo Norwegowie cenia sobie dobrych i uczciwych pracownikow :D

hilsen
  • Anonim

Ormiga, moze sie orientujesz, czy daloby sie np. w takim parku znalezc prace zwiazaną z moimi studiami... tzn Environmental Protection and Management... a moze jakies praktyki? dobra jestem i uczciwa.. :) haha, pozdrawiam
  • ^a^m^

...Ja wybieram się do Goteborga ale pewnie na 2 tyg.,.. w necie nie ma adekwatnych ofert (albo trzeba mieć kwalifikacje, albo szwedzki)... Można mieć nadzieję, że znajdzie się coś na miejscu?? hmm.... pozdrowiOnKa
  • zegnam!

tak zycze powodzenia.....