-
Anonim
No więc, jak w temacie.
30 maja wyjeżdżam do Norwegii, póki co jadę sam. Mam w samochodzie ze 3 wolne miejsca (od biedy 4, ale wtedy jest niewygodnie dosyć). Bilet na prom obejmuje pakiet "maksimum 5 osób + samochód", więc póki co się miejsca marnują. Dodatkowo, mam jedno miejsce w kabinie wolne - wykupiłem całą dwójkę nie chcąc ryzykować że dołożą mi jakiegoś imprezowego rodaka.
Trasa wygląda następująco : Katowice -> Dużo miast po drodze -> Świnoujście -> Ystad -> okolice Oslo. Możliwości proponuję dwie:
1. Osoba/y zainteresowana dosiada się do mnie w Świnoujściu, wysiada w Ystad, płaci jedynie część kasy za prom (opłacalne w przypadku 4 lub 5 osób, prom kosztuje wtedy jakieś 100-125zł na głowę)
2. Jedziemy całą trasę razem, tu już możemy ponegocjować rozkład kosztów, niekoniecznie będę się upierał przy równym podzieleniu.
Powrót we własnym zakresie, znam dobre połączenia samolotowe i mogę pomóc w ich doborze/zamówieniu. No, chyba że ktoś też jedzie na 3 miesiące.
To jak, jedzie ktoś ?
Warunki ? Musisz być pełnoletni lub mieć pisemne pozwolenie od rodziców. No i pewnie limit bagażu, zależny od ilości osób. Bycie długonogą blondynką jest dodatkowym atutem, aczkolwiek nie wymaganym; -)))
Pozdrawiam, Michał