Smacza Jama www.smaczajama.pl [155]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Chciałbym zauważyć że w wielu miejscach piłem ale takiej jak w Smaczej nie ma nigdzie :)
  • Limfa

a 4-5 października weekend czekoladą płynący:) Zapowiada się pyyyyyysznie:):)
  • Smacza Jama

:) dobre wieści szybko się rozchodzą :) zapraszamy.... Przy okazji wernisażowe prace Weroniki ciągle do podziwiania w Smaczowisku :)
  • Smacza Jama

Jeszcze tylko link do supertajnych szczegółów:

http://www.smaczajama.pl/wydarzenia...
  • Smacza Jama

...i publiczno - prywatne pozdrowienia dla Wiktora :)
  • Limfa

> :) dobre wieści szybko się rozchodzą :) zapraszamy.... Przy okazji wernisażowe prace Weroniki ciągle do podziwiania w Smaczowisku :)

Dziękuję, z zaproszenia skorzystam a znajomym szepnę słówko o czekoladowej fontannie:)
  • Anonim

miejsce urocze i godne polecenia, a czekolada fantastyczna!
  • dosia.

Chyba nigdzie nie piłam tak dobrej czekolady... No i wystrój jest cudowny!! :D
  • Gizmuf

Witam,

A ktos tu jest moze "pijakiem" goracej czekolady i moze ja porownac np. do wedlowskiej? :)
  • Anonim

pewnie zależy. od wedlowskich zawsze mnie odstraszała cena. czego nie mogę powiedzieć o Smaczej czekoladzie :)
  • Gizmuf

>Fixor napisał
    >pewnie zależy. od wedlowskich zawsze mnie odstraszała
    >cena. czego nie mogę powiedzieć o Smaczej czekoladzie :)

naprawde jest taka droga? Nie zwrocilem uwagi dotad. Poprostu pilem :)
  • pst.Wyobraź to sobie

ale to zdecydowanie inny smak :)

W smaczej jest bardziej gesta slodsza. no i tansza. chociaz zaluje ze taka mala; )
  • Smacza Jama

> ale to zdecydowanie inny smak :)

W smaczej jest bardziej gesta slodsza. no i tansza. chociaz zaluje ze taka mala; )

Zawsze można zamówić podwójną; )
  • Smacza Jama

>dosia xD napisała:
    >Chyba nigdzie nie piłam tak dobrej czekolady... No i
    >wystrój jest cudowny

Dzięki :) ...a coś wydaje Ci się szczególnie cudownego?
  • Double

Prywatnie od samej czekolady wolę romans kawowo-czekoladowy, czyli mocha... Smacza czekolada sprawdza się w tym połączeniu znakomicie.
  • Miłosz

Wy to nazywacie czekoladą?
    Po przeczytaniu lektury tego wątku, udałem się wraz z koleżanką w opisywane miejsce dziś wieczorem z nadzieją, że skonsumujemy pyszną czekoladę... Jednak to co dostaliśmy konsystencją i smakiem przypominało raczej budyń czekoladowy! Nie powiem, żeby nie był smaczny, ale ten deser nawet obok gorącej czekolady nie leżał i poważnym nadużyciem jest nazywanie go "czekoladą na gorąco"

Poza tym "czekolada" pistacjowa różniła się od zwykłej tylko jakimś nie do końca dającym się zidentyfikować posmakiem... I jedyne co ją z pistacjami łączyło to 3 orzeszki dodane na półmisku)

Jako fan czekolady i wielbiciel pistacji jestem zawiedziony tym co nam podano... Aczkolwiek muszę przyznać, że wystrój lokalu bardzo przytulny i klimatyczny... połączenie sklepiku i kawiarenki - pierwsza klasa + bardzo fajne dodatki które składają się na ogóle pozytywne wizualne wrażenie.
    Fajne miejsce żeby wpaść wieczorkiem i posiedzieć, ale kulinarnych szałów po tym co dziś doświadczyliśmy raczej bym się nie spodziewał... a szkoda

P.S. I jak można nie mieć w ofercie "czekolady" z pomarańczą??!!
  • pst.Wyobraź to sobie

Własnie w tej czekoladzie najpiekniejsze jest to ze jest gesta.
    Faktycznie brakuje czeklady na goraco z pomarancza, a syropy sa malo intensywne, ale wystarczy poprosic o nalanie go odrobiny wiecej i jest ok :)

• Anonim

co kto lubi, co kto lubi. ja "nie nazywam" czekoladą wszystkiego co zbliżone jest konsystencją do mleka. gęstej czekoladzie na gorąco mówię tak :)
  • Urszulko!

a co jeszcze smacznego (oprocz czekolady) mozna tam znaleźć? :>
  • Smacza Jama

taki mały instrukatarz dla czekoladopijców w SJ:

- gorąca czekolada - gęste słodkie budyniowate cudo z bitą śmietaną na wierzchu - typ włoski - większości bardzo smakuje

- gorące migdałolady/bananolady/pistola dy to dość podobna sprawa tylko z syropem smakowym - nadaje posmak i aromat - czekolada nadal jest brązowa i czekoladowa

- czekolada po aztecku - na ostro z chilli i przyprawami korzennymi - niezly afrodyzjak z tego "budyniu" - szklaneczka wody gratis; )

- wiśniowe marzenie - to dość ciekawe cudo wymieszana czekolada z gorącymi wiśniami

- gorąca gorzkolada - to już czekolada bardziej płynna, z większą ilością kakao - konsystencja mleka :-)

- gorąca białolada - słodka biała czekolada - osobiście uważam, że za słodka ale wiele osób uwielbia

- biała dama - czyli białolada przekoszona gorącymi malinami - dość ciekawy miks słodkokwaśnych smaków

itd... zapraszamy do testowania

wersja z pomaranczami nadal w testach wewnętrznych - już od kilku tygodni - brak zgodności co do smaku idealnego :-)

Miętolada była na weekendzie czekoladowym - można sobie zazyczyc poprzez dodanie do gorącej czekolady/gorzkolady syropu miętowego - efekt after eight

miłego smaczowania :-)
  • 1
  • 2
| |

Smacza Jama biuro@smaczajama.pl

Smacza Jama

• Skierniewicka 21/8d
  • 01-230, Warszawa
  • 22 631 87 39 , biuro@smaczajama.pl

Smacza Jama powstała przed świętami 2006 r. Umiejscowiona jest w budynku przy ul. Skierniewickiej 21/ 8D (Warszawa Wola). Przestronny lokal pozwala na swobodne delektowanie się napojami gorącymi, domowymi ciastami, tłoczonymi sokami, a także daje możliwość zakupów czegoś smacznego na upominek w nietypowo zaopatrzonym sklepie. Specjalnością zakładu są kosze delikatesowe i inne kompozycje prezentowe Jesteśmy w stanie zaproponować oryginalny prezent na każdą okazję.

Fotki

Miejsca grona (1)