- 1
- 2
-
Anonim
Chciałbym zauważyć że w wielu miejscach piłem ale takiej jak w Smaczej nie ma nigdzie :) -
Limfa
a 4-5 października weekend czekoladą płynący:) Zapowiada się pyyyyyysznie:):) -
:) dobre wieści szybko się rozchodzą :) zapraszamy.... Przy okazji wernisażowe prace Weroniki ciągle do podziwiania w Smaczowisku :)
-
-
-
-
Limfa
> :) dobre wieści szybko się rozchodzą :) zapraszamy.... Przy okazji wernisażowe prace Weroniki ciągle do podziwiania w Smaczowisku :)
Dziękuję, z zaproszenia skorzystam a znajomym szepnę słówko o czekoladowej fontannie:) -
Anonim
-
dosia.
Chyba nigdzie nie piłam tak dobrej czekolady... No i wystrój jest cudowny!! :D -
Witam,
A ktos tu jest moze "pijakiem" goracej czekolady i moze ja porownac np. do wedlowskiej? :) -
Anonim
pewnie zależy. od wedlowskich zawsze mnie odstraszała cena. czego nie mogę powiedzieć o Smaczej czekoladzie :) -
>Fixor napisał
>pewnie zależy. od wedlowskich zawsze mnie odstraszała
>cena. czego nie mogę powiedzieć o Smaczej czekoladzie :)
naprawde jest taka droga? Nie zwrocilem uwagi dotad. Poprostu pilem :) -
pst.Wyobraź to sobie
ale to zdecydowanie inny smak :)
W smaczej jest bardziej gesta slodsza. no i tansza. chociaz zaluje ze taka mala; ) -
> ale to zdecydowanie inny smak :)
W smaczej jest bardziej gesta slodsza. no i tansza. chociaz zaluje ze taka mala; )
Zawsze można zamówić podwójną; ) -
>dosia xD napisała:
>Chyba nigdzie nie piłam tak dobrej czekolady... No i
>wystrój jest cudowny
Dzięki :) ...a coś wydaje Ci się szczególnie cudownego? -
Double
Prywatnie od samej czekolady wolę romans kawowo-czekoladowy, czyli mocha... Smacza czekolada sprawdza się w tym połączeniu znakomicie. -
Miłosz
Wy to nazywacie czekoladą?
Po przeczytaniu lektury tego wątku, udałem się wraz z koleżanką w opisywane miejsce dziś wieczorem z nadzieją, że skonsumujemy pyszną czekoladę... Jednak to co dostaliśmy konsystencją i smakiem przypominało raczej budyń czekoladowy! Nie powiem, żeby nie był smaczny, ale ten deser nawet obok gorącej czekolady nie leżał i poważnym nadużyciem jest nazywanie go "czekoladą na gorąco"
Poza tym "czekolada" pistacjowa różniła się od zwykłej tylko jakimś nie do końca dającym się zidentyfikować posmakiem... I jedyne co ją z pistacjami łączyło to 3 orzeszki dodane na półmisku)
Jako fan czekolady i wielbiciel pistacji jestem zawiedziony tym co nam podano... Aczkolwiek muszę przyznać, że wystrój lokalu bardzo przytulny i klimatyczny... połączenie sklepiku i kawiarenki - pierwsza klasa + bardzo fajne dodatki które składają się na ogóle pozytywne wizualne wrażenie.
Fajne miejsce żeby wpaść wieczorkiem i posiedzieć, ale kulinarnych szałów po tym co dziś doświadczyliśmy raczej bym się nie spodziewał... a szkoda
P.S. I jak można nie mieć w ofercie "czekolady" z pomarańczą??!! -
pst.Wyobraź to sobie
Własnie w tej czekoladzie najpiekniejsze jest to ze jest gesta.
Faktycznie brakuje czeklady na goraco z pomarancza, a syropy sa malo intensywne, ale wystarczy poprosic o nalanie go odrobiny wiecej i jest ok :)
-
Anonim
co kto lubi, co kto lubi. ja "nie nazywam" czekoladą wszystkiego co zbliżone jest konsystencją do mleka. gęstej czekoladzie na gorąco mówię tak :) -
Urszulko!
-
taki mały instrukatarz dla czekoladopijców w SJ:
- gorąca czekolada - gęste słodkie budyniowate cudo z bitą śmietaną na wierzchu - typ włoski - większości bardzo smakuje
- gorące migdałolady/bananolady/pistola dy to dość podobna sprawa tylko z syropem smakowym - nadaje posmak i aromat - czekolada nadal jest brązowa i czekoladowa
- czekolada po aztecku - na ostro z chilli i przyprawami korzennymi - niezly afrodyzjak z tego "budyniu" - szklaneczka wody gratis; )
- wiśniowe marzenie - to dość ciekawe cudo wymieszana czekolada z gorącymi wiśniami
- gorąca gorzkolada - to już czekolada bardziej płynna, z większą ilością kakao - konsystencja mleka :-)
- gorąca białolada - słodka biała czekolada - osobiście uważam, że za słodka ale wiele osób uwielbia
- biała dama - czyli białolada przekoszona gorącymi malinami - dość ciekawy miks słodkokwaśnych smaków
itd... zapraszamy do testowania
wersja z pomaranczami nadal w testach wewnętrznych - już od kilku tygodni - brak zgodności co do smaku idealnego :-)
Miętolada była na weekendzie czekoladowym - można sobie zazyczyc poprzez dodanie do gorącej czekolady/gorzkolady syropu miętowego - efekt after eight
miłego smaczowania :-)
- 1
- 2