Smacza Jama www.smaczajama.pl [155]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Gall Anonim

Co się stało ze Smaczą Jamą?????
    Kiedyś to miejsce było ciche, spokojne, można było porozmawiać i mieć trochę prywatności. To właśnie odróżniało Smaczą od innych tandetnych kawiarni...
    A teraz??? Można powiedzieć, że stolik na stoliku.... Jak ostatnio byłam, to były takie tłumy, że nie mogłam dostać stolika!!!!!!!!!!!!!!!!! To naprawdę straszne!
    Czekolada.
    Kiedyś była pyszna i gęsta, a ostatnio dostałam jakieś kakao (mniej więcej coś takiego jak dają w Coffee Heaven).
    Tosty.
    Kiedy zamawiałam tosty królewskie pierwszy raz, kosztowały 4 złote. Potem kosztowały 6 zł i to była cena, którą spokojnie możnabyło za nie zapłacić, aczkolwiek z każdym kolejnym razem, kiedy je zamawiałam, były robion coraz bardziej niestarannie, i, co tu dużo mówić, były coraz gorsze.... Ale mimo wszystko je jadłam.
    Kilka dni temu byłam w Smaczej i... szok. Tosty kosztowały 9 zł!!! Więc, ich cena (od początkowej) wzrosła o 125 %. Owszem, kupiłam je i z przykrością stwierdzam, że wraz z ceną nie wzrósł ich smak! 9 zł - przepraszam bardzo, ale czy to nie za dużo jak na 4 kawałki chleba tostowego (gdzie CAŁE OPAKOWANIE kosztuje ok. 3 zł), dwa kawałki sera żółtego, 2 kawałki szynki, trochę ananasa i odrobinę przypraw?! Za tą cenę, robiąc tosty samemu, można ich zrobić tak ze 4 razy więcej!!! A jeśłi ktoś jest bardzo głodny, jak ja czasem bywam, to zamiast zamawiać dwóch porcji tostów naprawdę dużo bardziej opłaca się iść na pizzę (chociażby do pizzerii znajdującej się dość niedaleko Smaczej Jamy).
    Czy o to wam chodziło? O zniechęcenie klientów????
    Oczywiście rozumiem, że Wy też chcecie zarabiać, musicie utrzymywać pracowników, swoje rodziny, itd. Ale takim postępowaniem nic nie wskóracie, bo sami napędzacie błędne koło - podnosicie ceny, więc klienci rzadziej przychodzą, macie mniej klientów, więc podnosicie ceny itd. Może warto było by coś zrobić w związku z tym?
    Teraz, kiedy myślę o Smaczej Jamie, przychodzi mi do głowy jedno słowo - KOMERCJA.
  • ♀ Królowa Pawia ♀

Mam podobny PROBLEM!

Kieeedyś w McDonald's cheesbuger należał do strefy dobrych cen i kosztował jedynie 2zł, jadłam go z miłą chęcią gdyż nie łatwo o tak tani ciepły posiłek. Pewnego razu przychodzę do swojej ulubionej restauracji, patrzę i SZOK. Cheesburger nagle podrożał o całe 1zł ! Pomyślałam - trudno, zaszaleje i kupię nawet w tej cenie. I tutaj moje zaskoczenie 'wraz z ceną nie wzrósł jego smak!'. Czy o to im chodziło? O zniechęcenie klientów????

PS Chleb też jakiś droższy :o !
  • MAGDALENA BEZWSTYDNICA

wystrój nie jest już tak oryginalny i ciepły-nie ma jak się przeciskać między stolikami :(
    a na dodatek wśród klienteli jak w coffee heaven-bananeria, kurcze nawet spotkania biznesowe :/
    siedzisz jak na szpilkach, bo każdy Ci w kubek lub talerz patrzy i ocenia :/ a wcześniej właśnie po to do Smaczej z radochą wpadałam bo tego nie było :/
    to już nie jest ten magiczny zakątek :( do cen się nie czepiam-ok, kryzys i te dwa zł przeboleję, bo tosty lubię i robicie smaczne :)
    ale promocje jakby są ogłaszane na stolikach, a pozycji już w menu nie ma (ostatnio tak niezłego mangoła znaleźć nie mogłam)...tak samo jak ktoś przychodzi do Smaczej, to też ze względu na ceny-jeśli już ktoś sobie podliczy ile co kosztowało i idzie do kasy, to okazuje się, że wychodzi kilka złotych nie wiadomo skąd drożej. no to pokazuję w karcie ceny i dwa razy takie przepychanki były :/ niemiłe wrażenie.....
  • Wero

>MAGDALENA BEZWSTYDNICA wrote:
    >wystrój nie jest już tak oryginalny i ciepły-nie ma jak
    >się przeciskać między stolikami :(

>się, że wychodzi kilka złotych nie wiadomo skąd drożej.
    >no to pokazuję w karcie ceny i dwa razy takie przepychanki
    >były :/ niemiłe wrażenie.....

Zgadzam się. Ostatnio moje kolezanki miały taką sytuacje i było nie fajnie. A co do wystroju to nie moża znaleść już tego ciepła i spokoju. Magia uleciala<:/
| |

Smacza Jama biuro@smaczajama.pl

Smacza Jama

• Skierniewicka 21/8d
  • 01-230, Warszawa
  • 22 631 87 39 , biuro@smaczajama.pl

Smacza Jama powstała przed świętami 2006 r. Umiejscowiona jest w budynku przy ul. Skierniewickiej 21/ 8D (Warszawa Wola). Przestronny lokal pozwala na swobodne delektowanie się napojami gorącymi, domowymi ciastami, tłoczonymi sokami, a także daje możliwość zakupów czegoś smacznego na upominek w nietypowo zaopatrzonym sklepie. Specjalnością zakładu są kosze delikatesowe i inne kompozycje prezentowe Jesteśmy w stanie zaproponować oryginalny prezent na każdą okazję.

Fotki

Miejsca grona (1)