Smoki [1278]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zersen

jesli ktos sie poczuwa do bycia smokiem zapraszam; zjednoczeni przemowmy wlasnym glosem na gronie poswieconym nam w koncu : )
  • Johnny_Drake

Smoki, smoki, smoki, wszędzie smoki... życie jest jednym wielkim SMOKIEM....
    A majważniejsze jest to, żeby nie karmić dzikich smoków.
    Podpisuję się obiemama szponiastymi łapami.
  • Anonim

No baa.. ja sie urodziłem smokiem, tylko miałem bojke z innym smokiem i straciłem skrzydla =] Wygnali mnei ze smoczej rodziny mowiac ze wygladam teraz jak człowiek jednak czuje sie 100% smokiem =]
  • Zersen

no to juz 3 smoki na gronie : )
    opowiadajcie o sobie wiecej! kazdy smok jest przecierz inny :]

wolicie byc uwazani za krwiorzercze bestie czy raczej medrcow?
    czy bronicie zazdrosnie swego skarbu czy uwazacie ze to tylko glupie plotki rozpowszechniane przez rasy smokom zazdroszczace?

czy jakis poglad na temat smokow uwazacie za krzywdzacy i niewlasciwy?

piszcie : ) dajmy znac swiatu co sami o sobie myslimy

no i oczywiscie czekam na wiecej zgloszen
    bo nie wierze ze jest nas tylko troje : D
  • Anonim

Czuje się raczej jak Smoczy Władca ]:>
  • Eltanin

Smokiem jestem i nic co smocze nie jest mi obce...
  • Zersen

nie wiem jak reszta Kitiara ale mna nie bedziesz wladac : P

to jest wlasnie jeden z mitow ktorych nie lubie..

w moim swiecei smoki moga komus pozwolic ze soba wspolpracowac ale zgina raczej niz pozwola soba wladac

to smokowatymi (wygladaja jak smoki sa silne itd. ale brakujeim tego czegos... inteligencji i poczucia niezaleznosci) moga i rzadza ludzie (i inne rasy)

co wy na to smoki? damy/dajemy soba wladac ? : ]
  • Johnny_Drake

LIST GOŃCZY

Na podstawie kodeksu karnego Królestwa Polskiego poszukuje się Szewczyka Dratewki, oskarżonego o napaść i morderstwo ze szczególnym okrucieństwem nijakiego Smoka Wawelskiego. Powszechnie znanego w środowisku Krakowskich artystów modela. Jego podobiznę oglądać można niemalże na każdym rogu miasta Królewskiego Krakowa.

Morderstwa dokonano w bliżej nieokreślonym czasie nad brzegiem Wisły, w okolicach Zamku Wawelskiego w Krakowie. Przebieg tego drastycznego mordu jest zaskakujący nawet dla przyzwyczajonych do makabrycznych widoków Strażników Krakowskich.
    Wedle ostatnich ustaleń Smok W. został podstępnie wywabiony ze swego domu i otruty. Przestępcy by zatuszować swoją zbrodnię zdetonowali zwłoki Smoka W. stosując środki wybuchowe wykradzione z pobliskiego poligonu.
    Dowody wskazują, że mordu dokonał Szewczyk D.
    Do tej pory nie udało się zatrzymać tego groźnego przestępcy.

Poszukiwany Szewczyk D. współpracował z innymi znanymi w krakowskim świadku przestępczym osobnikami, których personaliów nie udało się do tej pory ustalić. Znane są jedynie ich pseudonimy – „Król” oraz „Królewna”. Z ustaleń Straży wynika, że dwoje ostatnich jest ze sobą blisko spokrewnionych.

Szewczyk działał na wyraźne polecenie „Króla”, nader brutalnego gangstera znanego w Małopolsce, który wzamian za pozbycie się Smoka obiecywał makabryczną nagrodę w postaci ręki „Królewny”. Dowodzi to niezbicie niewyobrażalnego bestialstwa tego osobnika.
    „Król” znany jest także z innych okrutnych zbrodni takich jak wielokrotne napaści na sąsiadów, nawracanie siłą na wyznawaną przez siebie wiarę oraz bezpodstawne oskarżanie o czary i palenie na stosach niewinnych staruszek.

UWAGA! Jest to bardzo niebezpieczny i notoryczny przestępca!

Za wskazanie miejsca przybywania któregokolwiek z podejrzanych wyznaczono wysoką nagrodę.

• Johnny_Drake

Kitara, mną też nie będzie nikt władał.
    Ostatni który próbował, leży kilka stóp pod ziemią... a kiedy tam go zostawiałem jeszcze żył hłe hłe hłe.

A tak na serio, to wiele jest legend o ludziach, którzy mogli przemieszczać się na smokach, jednak wiekszość z nich robiła to za zgodą smoków a nie władając nimi....

No to tyle, a jak ktoś Szewczyka D. zobaczy, to dajcie znać.
  • ruda maruda:)

zabić szewczyka :> i zdegradować świętego Jerzego !!
  • Anonim

ja to smoczyca:]
  • Artmina

Ja też się czuję smoczycą. I napewno nikomu nie dam sobą rządzić... :>
    Słyszałam że niejaki "Król" oraz "Królewna" swoją siedzibę nazywają "Wawel". Nie wiem co ten kryptonim oznacza ale jest to pewien trop :]
  • kenny

ja wole byc upadłym aniołem ale co tam moge zostac smokiem smierci czarna zguba elfów wysokiego rodu Seraphonem :P
  • Zersen

ej smokiem sie nie zostaje tylko jest sie z urodzenia :p : )

a pozatym
    smierc Szewczykowi D.!
  • ~ AdamuS ~

Smoki powinny mieć przydomki jak na przykład Ja, :D Lord Leviathan Władca Mórz i Oceanów :D

ps. Szewczyka D. widziano ostatni w sklepie ze skórami owczymi a rogu Pokątnej i Czterech wiatrów w Candlekeep, wydaje sie ze szykuje kolejną napaść :P
  • kenny

spokojnie sledzimy go od dawna nasza organizacja jest na jego tropie spłonie na stosie jak ci ryceze co nas napadali :P
  • ~ AdamuS ~

tak, pamiętam ostatniego pyszałka, troche za mocno upiekłem wiec sie nieco przypali tu i ówdzie :P ale i tak był zmaczny :]
  • ~ AdamuS ~

tak, pamiętam ostatniego pyszałka, troche za mocno upiekłem wiec sie nieco przypali tu i ówdzie :P ale i tak był zmaczny :]
  • Zersen

a ja sie nie zgadzam na jedzenie ludzi ... wiem ze wbrew wiekszosci

a dlaczego? .. no coz w moim swiecie smoki sa tak potezne ze nie wypada im juz znacac sie nad slabszymi....

no i po co mialyby jesc niesmacznych ludzi?
  • ~ AdamuS ~

no bo przecież sa tak łątwą zdobyczą jak orki, a ne są obrzydliwe :P
| |

Bez nich światy fantasy nie byłyby tym czym są. Kto tu lubi smoki?

Fotki

Miejsca grona (0)