-
Eimi Szoniwak *
a pytania te brzmią:
ile osób studiuje teraz na drugim roku? czytalam stare tematy ale sie nie doczytalam...
i pytanie które w zasadzie zalicza się trochę do pierwszego:ile osób ze studiujacych na wydzialenie udziela sie na gronie?
jakie sa zajęcia dodatkowe na uczelni? i czy "dodatkowe" znaczy "dodatkowo płatne"?
czy są jakieś rodzynki które spróbują swego szczęścia przy wrześniowym naborze na SNM? -
Anonim
potrafie odpowiedziec tylko na trzecie:
sa dodatkowe zajecia bezplatne, w ubieglym roku byla to napewno fotografia z Kosnikiem, i jez. japonski. Dodatkowo mozna wpadac na rozne wyklady, spotkania, wystawy, galerie itp. Mielismy tez dwa spotkania poswiecone kaligrafii.
no moze i na drugie:
co do grona to jest kolo polowy a udziela sie pewnie 1/3, tak mi sie wydaje. -
Eimi Szoniwak *
dzięki,dzięki to już całkiem sporo :). Co do pierwszego pytania. Może inaczej: ile osób studiowało na pierwszym roku?
(Zastanawiam się ile osób może zdawać teraz, i ile osób przyjmą,ktoś mówił o długich kolejkach, a inny,że na rozmowie nie mieli dużych wymagań....a każda rozmowa była inna) -
Anako
To ja Ci mogę częściowo odpowiedzieć:) Kiedy składałam papiery, to pani w dziekanacie mi powiedziała, że o ile w zeszłym roku przyjęli 60 osób (czy coś takiego), o tyle w tym roku zamierzają przyjąć o wiele więcej, gdzieś tak około setki. Więc sądzę, że spokojnie, masz spore szanse się jeszcze dostać :-) -
-
Anonim
Dziwne, mi mowili jak przypadkiem trafilem na egzamin, ze ma Was byc najwyzej 65 osob, zreszta nawet przy takiej liczbie za cholere sie nie pomiescicie wszyscy w pracowni od malarstwa.
A odpowiedzi na reszte pytan:
1. Zdali wszyscy, no poza historia sztuki, bo tego nie zaliczyly 3 osoby (kurwa...), odchodzi co najmniej jedna osoba to powinno zostac cos w okoliach 60, czyli bez zmian.
2. Udzielaja sie ci, ktorzy maja cos madrego do powiedzenia, czyli mniejszosc :D
3. Dodatkowe chyba wszystkie Grzes wymienil, poza kursem kaligrafii (platnym) i to chyba tyle. Zreszta i tak nie bedzie sie Wam chcialo na nie uczeszczac :P
-
Eimi Szoniwak *
Mam jeszcze pytanie o zajęcia z rysunku i malarstwa. Na jakich formatach pracujecie,jaka jest tematyka? Model, martwa natura? Czy sa jakies udziwnienia, a może zupełna swoboda...rysujcie,byleby dobrze...? -
Anonim
Za duzo chcesz wiedziec :P 100x70, tematyka taka jak wspomnialas, zreszta czego sie spodziewasz? Udziwnienia sporadycznie sie zdarzaja, np.narysowac cos kilkoma roznymi narzedziami na jednej kartce, tylko jeden element w szczegole i takie tam niegrozne wariacje. -
SpydeRR
to ja jeszcze dodam ze oprocz japonskiego za free byly tez jakies francuskie, hiszpanskie itp.. w takim wymiarze godzinowym jak japonski czyli 1,5h/tyg... chyba... :P
przynajmniej za rok mam nadzieje sprobowac francuskiego :)
-
Eimi Szoniwak *
może włoski jeszcze? czy zajęcia z francuskiego, hiszpańskiego i japońskiego się pokrywają?; )
Skoro mi tak ładnie odpowiadacie to jeszcze popytam. sprawiało coś dużo problemów.. edukacyjnych? jakieś przedmioty wymagały częstego dopytywania sięwykładowców,rozglądania się nerwowo w nadziei,że ktoś podejdzie i wyjaśni o co tu właściwie chodzi?
i czy jest coś jeszcze co powinnam wiedzieć?; ) -
Anonim
jezeli nie dostajesz wysypki na slowo matematyka lub na widok schematu, to nie bedzie zadnychnproblemow. chodzi o to ze pojawil sie przedmiot, ktory wystraszyl kilka osob, KOP - w pierwszym semestrze byly to powiedzmy zbiory i zaleznosci miedzy nimi czyli podstawy do budowy baz danych a w drugim podstawy budowy stron internetowych od strony technicznej. pare osob mialo z tym problemy ale moim zdaniem glownie przez to ze sobie wmowily ze tego nie potrafia i czesto nawet sie nie starali tego zmienic. szczesliwie sie chyba wszystko skonczylo. -
Anonim
Co Ty pier... Grzes, przeciez matematyki nie mielismy nic. A KOP to nic innego jak tworzenie baz danych na papierze. Jak przysiadziesz do tego, jest do zrozumienia, jak nie - bedziesz sie z tym jeszcze dlugo pieprzyc. -
SpydeRR
Miazga byla matma przez pare zajec z tym gosciem w sandalach, ale Ty zes chyba specjalnie nie uczeszczal; ) Zreszta nie powiem ze ja tez :D
Szczesliwie nie bylo z tego egzaminu... -
k8
-
ghetto philanthropic
-
k8
-
Eimi Szoniwak *
Późnych pytań ciąg dalszy.
na rozmowę proponują przyniesienie dodatkowych atutów,..np. fotografii.
Czy ma sens przynoszenie zdjęć amatroskich, w któych to, co ciekawe opiera sie w zasadzie na wybraniu tematu i kadru?
Czy w takiej sytuacji mogą zadać kłopotliwe pytania o przesłonę, balans bieli i o to jak bardzo profesjonalnym aparatem były robione?
-
Anonim
Nawet na zajeciach z fotografii nie bylo takich pytan do prac, to co dopiero na egzaminie :) -
Anonim
A ja mam takie pytanie. Czy wszystkie prace musza byc w formacie 50x70, albo wieksze? I ile tych prac z rysunku i malarstwa trzeba przyniesc? -
Anonim
W szkole sie pytaj o takie rzeczy, skad my mamy wiedziec co beda od Was chciec na egzaminie, jak my na troche innych zasadach zdawalismy w zeszlym roku? -
rud
dokładnie, jest więcej chętnych, sali nie powiększą, więc przyjmą mniej więcej tyle samo ludzi, tzn odpowiednio dużo muszą odrzucić. wymagania raczej nie są jakieś straszne, ale nie przyjmą kogoś kto nic nie umie;)