Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mariusz

Siema,
    mam do Was prosbe, potrzebuje osob ktore by napisaly pare slow o PJWSTK (a dokladniej o Waszym wydziale, inne dzialy tez bardzo mile widziane)

O co chodzi?
    Chodzi o to ze wspolnie z kumplem robimy wiki PJWSTK (takie cos jest na wikipedii)
    aktualnie znajduje sie pod adresem http://pijemy.com/wikiii/ ale jak tylko dorwe Pania Drabik znajdzie sie na wiki.pjwstk.edu.pl :)
    Celem projektu jest pomoc nowym studentow w "zadomowieniu sie" na studiach, czyli bedzie tam info: gdzie zjesc, jak cos zalatwic, co to sa za przedmioty, itp
    Ale do tego potrzebna mi Wasza pomoc, bo nistety niezbyt wiele wiem o Waszym wydziale :)

zachecam do rejestrowania sie na wiki i pomocy w tworzeniu HOW-TO dla pierwszakow :)

pozdrawiam
  • Mariusz

nie wierze ze nikt nie ma czasu żeby co kolwiek napisać...
    niestety nie ma tam jeszcze nic o SNM, a szkoda, bo to naprawdę fajny wydział...
    pomóżcie przyszlym Koleżankom i Kolegom w rozpoczeciu studiów na tym wydziale.
  • Anonim

>marianek napisał
    >nie wierze ze nikt nie ma czasu żeby co kolwiek
    >napisać...
    A jednak; )
    >niestety nie ma tam jeszcze nic o SNM, a szkoda, bo to
    >naprawdę fajny wydział...
    ...skad mozesz miec taka pewnosc, przeciez z nami nie studiujesz? :D
    >pomóżcie przyszlym Koleżankom i Kolegom w
    >rozpoczeciu studiów na tym wydziale.
    Mam ich w d... nosie. Sami niech sobie radza.

• Anonim

Poza tym, jestes kolejna osoba na mojej Czarnej Liscie. Czemu? Bo masz na zdjeciach koszulke z juwenaliow :) Pol szkoly ja ma. Kto jej tylko nie ma? Autorzy tej jebanej koszulki i zasranego plakatu. Czyli kto? Miedzy innymi ja :P

PS.Z tego miejsca chcialem pozdrowic Arrows-Entertainment i ich "zespol grafikow", ktory "moze w kazdej chwili zrobic podobny plakat" :P
  • Mariusz

heheheh, spoko mogę dać Ci koszulkę, ale nie wiem czy lubisz używane; )

a w sumie to żałuj że jej nie masz bo jest super !! :P
  • Mariusz

ostatni post z mojej strony

http://wiki.pjwstk.edu.pl/

zapraszam do opisywania wszystkiego czego nie wiedzieliscie na pierwszym roku
  • ghetto philanthropic

ok, ja dodam od siebie pare groszy na temat itn'ow hahaha
  • ghetto philanthropic

nie no nie moge dodac, widze ze grono jest na swieczniku teraz, damn
  • Mariusz

bardziej mi chodzilo o opisanie Waszego wydzialu...

ocb z gronem na swieczniku ?
  • Anonim

Chcesz opisać nasz wydział... nudzi ci się, ale dobra
    po pierwsze wpadnij na zajęcia to będziesz miał o czym pisać
    po 2 chcesz wiedzieć więcej wpadnij na melanż...
    Po 3 OCB to bibułki a świecznik to podgląd (POLICJA PATRZY podobnie jak na GG i inne komunikatory...)
    chłopaku w jakim świecie żyjesz??
    Co do pierwszaczków to nieźle dałeś się wkręcić z tym tematem teraz masz na głowie całą kociarnie ale twój wybór...
    Na zakończenie powiem ci tak... nam nikt nie pomagał, sami musieliśmy sobie radzić, więc czemu nikt nie pisze już wiesz.
    To są studia a nie podstawówka...
    Jak się ktoś nie zgadza z tym co napisałem to niech pisze jak to z jego perspektywy wygląda, to tylko moje skromne zdanie...
    Peace
  • Mariusz

no coz, jak nie chcesz pomagac to Twoja sprawa, ale masz dziwne podejscie "mi nikt nie pomogl to ja tez nikomu nie pomoge", a wziales pod uwage fakt ze byliscie pierwszym rocznikiem? prosiliscie kogos o pomoc?

generalnie nie dalem sie w nic wkrecic, wiki jest pomyslem moim i kumpla i chcemy zrobic cos dla ludzi ktorzy tu przychodza, jak widzisz w tym jakis problem - turdno, Twoje zdanie
  • arvind

a ja sie tam wtracac nie bede, IMO jak ktos ma ochote pomoc to pomaga jak nie ma to stfu.. SNM jest czescia tej uczelni czy teog chce czy nie. Jesli sie nie znajdzie tam nikt kto bedzie chcial cos na ten temat napisac przyszli studenci beda sie musieli meczyc z tym samym co Wy sie meczyliscie na poczatku....albo ktos kto nie ma zielonego pojecia o SNM napisze pare slow z tego co "slyszal" a potem przez kolejne lata bedziecie narzekali na to ze "a bo w wiki jakies glupoty ktos nawypisywal" i bedzie to tez Wasza wina...

nie bede sie z nikim klucil jednak jedna rzecz przykuła moją uwagę,

B... masz w swoim profilu ze interesujesz się Parkour... O ile trening w ktorym chodzi o walke z samym sobą, z własnymi lękami najlepszy jest wtedy gdy jesteśmy sami to do największych skoków dochodzi się w grupie... bo ludzie się wspierają...

pewnie każdy z nowych studentów moze sie od zera ze wszystkim męczyć...ale czy musi ?

ludzie ta uczelnia to uczelnia infomratyczna, gdyby wszyscy podchodzili do tego ze "ja na poczatku nie wiedzialem i sam do wszstkiego dochodzilem to i oni niech tak maja" to bysmy mieli nie zajęcia z Javy tylko zrob swoj wlasny kompilator.. my swoj musielismy napisac...
  • Arik

Arv to nie ma sensu.
    Na początku pierwszego semestru, to dało się z nimi pogadać. Chociaż od początku, część osób z tego grona traktowała przyszłych "nowych" trochę z góry, tak teraz całkiem się zamknęli na ludzi z poza ich roku i głównie zgrywają się, myśląc chyba że kogoś uda im się przestraszyć lub zeniechęcić.
    Trochę rozumiem, że mają dość bycia chodzącymi informatorami. Ale jak ktoś ma dość gadania o SNM, nie chce mu się, albo ma innych głęboko dupie, to nie musi nic pisać a nie, nie wiem po co kozaczyć. Może to jaka forma gronowego lansu.

Też nie rozumiem tego egoistycznego podejścia.
    A może to my jesteśmy jacyś dziwni, że czasem myślimy nie tylko o sobie; )
  • Anonim

Ooo - moj ulubiony pierwszoroczniak :P Nawiazujac do Twojej wypowiedzi o egoistycznym podejsciu i traktowaniu przyszlych studentow "z gory" - wiesz, jakos jestes jedynym ktory na to narzeka. A wiesz czemu? Bo tylko Twoje wypowiedzi irytowaly nawet tych ludzi, ktorych nie podejrzewalbym o negatywne emocje wzgledem kogokolwiek. Ale to tak troche odbiegajac od tematu.

Jesli chodzi o mnie - mi sie po prostu NIE CHCE dorzucac swoich dwoch zdan na temat snm do wiki. Nie wynika to z zadnego egoistycznego podejscia, z kozaczeniem nie ma absolutnie nic wspolnego, a raczej z tym - ze nie wiem co napisac, jak napisac, a tym bardziej nie mam czasu, co zreszta co bardziej zainteresowani moga potwierdzic. Chociaz pomysl sam w sobie popieram, chocby dlatego ze dla mnie "studopiryna" czy jak sie tam nazywala ta broszurka, ktora miala pomoc pierwszorocznikom na pj-cie bardzo pomogla.
  • arvind

Miazg wiesz ze to z kozaczeniem nie o Ciebie chodzilo ale o Twojego kolege.

Ludzie pytaja Was o wszystko bo nie maja kogo, macie pecha bo jestescie pierwszym rocznikiem. Twoja prace juz ludzie docenili (plakacik .. hooot :P respect normalnie :) )

Ja rozumiem ze komus sie nie chce robic dodatkowo, od tak po prostu sie nie chce, ale po cholere w takim wypadku szarpac innym nerwy ? Nie ma to jak walnąć "peace" na koniec wypowiedzi nie znająć sensu tego słowa.
  • Arik

>Miazg napisał
    >Nawiazujac do Twojej
    >wypowiedzi o egoistycznym podejsciu i traktowaniu przyszlych
    >studentow "z gory" - wiesz, jakos jestes jedynym ktory na to
    >narzeka. A wiesz czemu? Bo tylko Twoje wypowiedzi irytowaly
    >nawet tych ludzi, ktorych nie podejrzewalbym o negatywne
    >emocje wzgledem kogokolwiek.

Nie jestem jedyny bo i Arvind zwrócił na to uwagę.
    Jakoś chyba głównie ja (z nowych) udzielałem się na tym gronie więc nie wiesz co myśli reszta. Jak mi coś przeszkadza to o tym mówię, nie zależnie od tego czy to mi przysporzy wrogów czy nie.

>Jesli chodzi o mnie - mi sie po prostu NIE CHCE dorzucac
    >swoich dwoch zdan na temat snm do wiki. Nie wynika to z
    >zadnego egoistycznego podejscia

To zdanie "my byliśmy pierwsi, nam nikt nie pomogał, więc dlaczego my mielibyśmy pomagać innym" przewija się od jakiegoś czasu na tym gronie i wydawało mi się, że i Ty się pod tym podpisujesz. Widać myliłem się.
  • Arik

>Miazg napisał
    >Nawiazujac do Twojej
    >wypowiedzi o egoistycznym podejsciu i traktowaniu przyszlych
    >studentow "z gory" - wiesz, jakos jestes jedynym ktory na to
    >narzeka. A wiesz czemu? Bo tylko Twoje wypowiedzi irytowaly
    >nawet tych ludzi, ktorych nie podejrzewalbym o negatywne
    >emocje wzgledem kogokolwiek.

Nie jestem jedyny bo i Arvind zwrócił na to uwagę.
    Jakoś chyba głównie ja (z nowych) udzielałem się na tym gronie więc nie wiesz co myśli reszta. Jak mi coś przeszkadza to o tym mówię, nie zależnie od tego czy to mi przysporzy wrogów czy nie.

>Jesli chodzi o mnie - mi sie po prostu NIE CHCE dorzucac
    >swoich dwoch zdan na temat snm do wiki. Nie wynika to z
    >zadnego egoistycznego podejscia

To zdanie "my byliśmy pierwsi, nam nikt nie pomogał, więc dlaczego my mielibyśmy pomagać innym" przewija się od jakiegoś czasu na tym gronie i wydawało mi się, że i Ty się pod tym podpisujesz. Widać myliłem się.
  • ghetto philanthropic

"Jak mi coś przeszkadza to o tym mówię, nie zależnie od tego czy to mi przysporzy wrogów czy nie. "

faktycznie nie jestes z Warszawy
  • Arik

>grzeh napisał
    >"Jak mi coś przeszkadza to o tym mówię, nie
    >zależnie od tego czy to mi przysporzy wrogów czy
    >nie. "
    >
    >faktycznie nie jestes z Warszawy

Faktycznie nie idę z tym całym warszawskim tłumem.
  • arvind

>grzeh napisał
    >"Jak mi coś przeszkadza to o tym mówię, nie
    >zależnie od tego czy to mi przysporzy wrogów czy
    >nie. "
    >
    >faktycznie nie jestes z Warszawy

Grzeh zastanow Ty sie co Ty robisz z warszawiaków. To ze wśród Twoich znajomych nie mówi się o czymś bo "a co jak sie komus nie spodoba ? " nie znaczy ze cala warszawa tak ma....

| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)