SNM [402]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Huskion

Jak słyszeliście, podobno Pasztecik kazał nam koniecznie zrobić te photomontaże na lekcji... Ale zgodził się nauczyciel żebyśmy zrobili to w domu ze względu na to że na razie te Macintoshe są bezużyteczne (upierdliwe jak fuck bo skonfigurowane scheisslich), a powie Pastuchowi żeśmy na lekcjach zaliczyli.

Proszę bardzo, images do ściągania:

http://www.simbaspaws.org/msakaji/c... DFRC.zip (11MB).

Zadanie: Wybrać jedno zdjęcie, pokolorować w Photoshopie, i chyba przynieść w formacie PSD żeby było widać że to właśnie pod Photoshop zrobione.

Jeden plik PSD z tych zdjęć może być nawet 60MB więc polecam przynieść do szkoły na kluczu USB.

Jak ktoś nie wie jak to zrobić, to here's a mini hint:

- zrób selekcje obszaru zdjęcia którego chcesz pokolorować - Select Tool, Lasso Tool, Poligonal Lasso tool itd, korzystając z myszki razem z klawiszami CTRL, ALT, SHIFT żeby zmienić kursora na plusika, minusika itd żeby dodać lub ująć części obrazu wielokrotnymi zaznaczeniami

- wybierz kolor jaki ma być obszar zmieniony

- Image > Adjustments > Hue/Saturation, zaznacz Colorize i trzeba jeszcze trochę przysuwać slidery Saturation i Lightness żeby pasował kolor, OK

Oczewiście są lepsze i inne sposoby, korzystając z layerami ale jestem za leniwy żeby je tu opisać (już nie mówiąc o mojego braku słownictwa polskiego) >.>
  • Huskion

Grono lubi psuć linki więc skasujcie spację przed DFRC.zip
  • Dzięki wielkie! Zapomniałem sobie zgrać na flashpena tych materiałów jakie dał Kali a wygląda na to że się przydadzą :-)
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)