SNM [402]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jutro o 10 widze w sali od malarstwa osoby odpowiedzialne za syf pozostawiony w sali (chodzi o rzeczy które sobie porzyczyliście bez pozwolenia z szafek i zostawiliście usrane na podłodze)
    Nie szanujecie naszych rzeczy, to my nie będziemy szanować waszych.
    Obecność obowiązkowa, albo odpowiedzialność zbiorowa...
    Wybór należy do was
  • ghetto philanthropic

wreszcie bedzie okazja cos
    poniszczyc z czystym sumieniem
  • theD

porywasz sie chyba z motyka na ksiezyc Bart; )
  • rud

mi sie też tak wydaje, wiem że to chamstwo, mi ktoś uświnił pędzle i nie raczył umyć. z pewnym żalem wspominam nasz pierwszy semestr, gdzie nikt nie zabierał pędzli czy farb - nikt niczego nie chował. poza tym nic nie zdziała się ogłaszając takie żeczy na gronie, tu pierwszoroczniaków jest garstka, a na wydziale jest ich parędziesiąt. poza tym sądzę że ci którzy używają cudzych żeczy, nawet jeżeli to przeczytają, nie wezmą tego do siebie - własne żeczy chowaja. i my też tak robić powinniśmy, bo nie ma co liczyć na uczciwość.
  • Anonim

sluchajcie ja proponuje jakies ogloszenie wywiesic w sali a to dlatego ze na gronie osob z I roku jest bardzo malo ja akurat popieram was jesli chodzi o te sprawe co prawda nie jestem w duzej sali ale to co tam sie dzieje to masakra
  • Crono

Ja nic nie wiem o dzisiejszym incydencie, ale tak w ogóle to przez wakacje mój cały stuff z sali zginął ¬_¬
  • Anonim

Bart... Tutaj na gronie "Nas" z pierwszego roku jest pare osob. A Ci co to zrobili to juz napewno tu nie wchodza. Tak jak juz wczesniej Ola napisala, lepiej wywies ogloszenie przy sali. Mnie niestety nie bylo dzisiaj na rysunku wiec nie wiem, kogo mialbym ewentualnie "motywowac" do poprawy; )
  • Anonim

...jaka znowu "masakra" ??

Byłem dziś na rysunku w dużej sali od malarstwa i nie zauważyłem by ktokolwiek tam pożyczał sobie rzeczy studentów z drugiego roku. To nie jest tak, że przychodzimy na zajęcia "na krzywy ryj", wygrzebujemy sprzęt z cudzych szafek, "zużywamy" go, niszczymy, poczym zmywamy się jak gdyby nigdy nic. Jeśli są takie przypadki - a wychodzi na to, że są - to z całą pewnością nie jest to regułą. Jak już napisałem wcześniej ja niczego takiego nie zauważyłem. Proszę więc nie mówić o „odpowiedzialności zbiorowej”. To nie podstawówka.

Co do syfu. W poniedziałek bodajże powiesiliśmy z kumplem 'ogłoszenie' na drzwiach w sali od malarstwa zasłaniając przypadkowo umieszczony tam "znak". Nie zrobiliśmy tego umyślnie, raczej bezmyślnie i w pośpiechu. Poszkodowanego przepraszam. To się nie powtórzy; ).
    Dziś z kolei rozlałem tusz. Po sobie jednak posprzątałem.
    Więcej grzechów nie pamiętam :P
  • Anonim

mam propozycje...zazwyczaj jest tak ze dane osoby nie zmieniaja swojego polozenia na sali i sa zwiazane ze swoja sztaluga...poprostu przyjdz na zajecia do nas i zobaczysz kto stoi przy tej ktorej Ty uzywasz i juz masz winnego
  • Anonim

Różnie z tym bywa. Zawsze jednak można przyjść i zwyczajnie się zapytać „Kto grzebał u mnie w szafce ?!”, „Kto używał mojego pędzla?!”. Myślę że nie będzie problemu ze znalezieniem winnego.
  • Anonim

Też mam propozycje, niech osoby nie związane z tematem nie piszą tylko prekażą kolegą, ja swoje powiedziałem i znajde osobe odpowiedzialną za ten shit, a jak komuś się wydaje że to takie zajebiście ciężkie zadanie no to miscuzi...i powodzenia w dalszej pracy w syfie

*1st page of the 3rd chapter:
    "poprostu przyjdz na zajecia do nas i zobaczysz kto stoi przy tej ktorej Ty uzywasz i juz masz winnego..."

super,ale palete znalazłem na ziemi... jeszcze jakieś pomysły??

• Anonim

to ja przy okazji powiem, ze dzisiaj ktos pozyczyl ode mnie czarna tekturowa teczke i mi nie oddal; ) niech ta osoba sie przyzna i przyjdzie jutro rano na zajecia
  • Anonim

A mi zginelo 100 zlotych nowych polskich. Jak sie nie znajdzie bede zbieral od kazdego pierwszoroczniaka po stowce, bo jak nie to wpierdol :D
  • Anonim

...a mi gdzieś moją Impale z 64' uprowadzono, na dowód moge pokazać kluczyki =P
  • Anonim

>B... napisał
    >Też mam propozycje, niech osoby nie związane z
    >tematem nie piszą tylko prekażą kolegą,

a podaj mi powod dlaczego mielibysmy to przekazywac? to gowniarstwo co sie tam panoszy to i tak ma w dupie i zero skropulow wiec nawet im sie glupio nie zrobi tylko wloza na twarz ironiczny usmieszek
  • z

ej Bart ale mow za siebie, bo kreujesz obraz jakiejs pseudo wyzszosci 2 roku nad pierwszym, z tym calym zwracaniem uwag itp, ja sie pod tym nie podpisuje, oc biega z tym szanowaniem rzeczy, ciekawe kto dzis nie szanowal kosza na smieci...peace brotha :]
  • Anonim

MISCUZZI Z, a co ci się z koszu nie podobało??
  • Anonim

planowalem sie nie odzywac ale jednak zmienilem zdanie:

podpisuje sie pod slowami zagul'a. a od siebie tylko, ze powazniej:

moim zdaniem B wyglupiles sie wielce. czlowiek, ktory otagowuje i oblepia miasto a co za tym idzie napewno tez wlasnosc prywatna (posesje, obiekty infrastruktury itp) - to podaje na wypadek idiotycznego argumentu ze panstwowe mozna - nie ma w moim odczuciu prawa robic tego typu awantur. smiesznie brzmia twoje slowa w tym kontekscie i naprawde zastanawiam sie czy nie widzisz, ze miedzy Toba a ludzmi ktorzy wyrzadzili Ci te krzywde niewielka jest roznica... zastanow sie nad tym co robisz i jak to moze byc postrzegane przez innych a pozniej oceniaj otoczenie bo przez takie paradoksy - uwierz mi - wystawiasz sie na posmiewisko, i to nie tylko w moim odczuciu.

btw. ja tez zupelnie nie podpisuje sie pod jakakolwiek wyzszoscia roku drugiego. i jesli chodzi o mnie raczej nie odmowie pomocy. zdania typu: "niech sobie sami radza, my nie mielismy pomocy to i im nie pomozemy" sa dla mnie oznaka szczeniactwa na poziomie pierszego roku... liceum.

jesli ktos czuje sie urazony to zapewne slusznie.

na koniec cytat pod, ktorym w kontekscie wielu zdan i problemow ludzi wypowiadajacych sie tutaj podpisuje sie dwoma lapami:

„Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw.”
  • >a podaj mi powod dlaczego mielibysmy to przekazywac? to
    >gowniarstwo co sie tam panoszy to i tak ma w dupie i zero
    >skropulow wiec nawet im sie glupio nie zrobi tylko wloza na
    >twarz ironiczny usmieszek

A mi się szczególnie ten fragment podoba... "gówniarstwo" hehe.. czytaj koledzy i koleżanki.
  • Anonim

Grzesiu spoko, w swojej wypowiedzi troch źle się wyraziłem pisząc o ogóle naszego roku... ale widze że rozmowa troche odbiła od tego co naprawde jest istotne...

Chodzi mi o to że należy pytać się jak się coś pożycza,mam racje?
    Jeśli się jedna tego nie robi,to przynajmniej wypadało by odłożyć rzecz na miiejsce w takim stanie jakim się ją zastało,mam racje?

A vlepianie i tagowanie to troche za cienki lód żeby po nim chodzić,nie rozumiesz do końca idei do nie zaczynaj tematu,vlepy wkleja się w określonych miejscach... nie znajdziesz np. naklejki przyklejonej beszczelnie na czyimś oknie...proste?

korral:"czlowiek, ktory otagowuje i oblepia miasto" - jakbym było tak jak napisałeś to przestałbym rozklejać vlepy i prosze nie pisz że taguje miasto bo poza naszą szkołą nie zostawiłem taga NIGDZIE(świadomie użyłem tego słowa) do około 1,5 roku...

I obiecuje że już moich vlep i tagów nie zobaczysz w szkole,
    tylko przy następnej takiej akcji załuż oddzielny tamat,a nie wiciągasz na powieszchnie coś czego nie powinieneś ruszeć

Jeśli chodzi o Mnie to skończyłem
  • 1
  • 2
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)