SNM [402]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

opowiem jak to bylo w piatek - byc moze zmieni sie to w pierwszym terminie, nie wiem - zerowka trudną nie byla.

przedewszystkim jesli ktos ma sporo nieobecnosci (nie wiem jaka liczba stanowi granice) od razu dostaje 2 i moze odpowiadac w drugim terminie - juz kilku takich bylo jak olo i macieja - termin cos kolo polowy lutego - ale tez nie pamietam

co do samego egzaminu - podstawą jest dobra i dokladna znajomosc tekstu, ktory sie opracowalo - na zerowce to 2/3 jak nie 3/4 egzaminu - pytania sa dosyc szczegolowe i trzeba tez umiec zinterpretowac fakty i wywnioskowac z nich, umiec podsumowac je. np:

uczta - platon

przykladowe pytania:
    - gdzie po co jak i dlaczego
    - kim byl agaton
    - jaka jest konstrukcja utworu (chodzi o pudelkowosc)
    - o czym rozmawiaja juz po uczcie
    - do kogo porownuje sokrates (a dokladnie diotyma) erosa (do filozofa)
    - ewolucja milosci (od ciala przez dusze po piekno absolutne)
    - jak diotyma okresla koniec tej ewolucji (wylecialo mi z glowy, chodzi o nazwe co sie osiaga na koncu...)
    - kto konczy dialogi - kto mowi po sokratesie i o czym (alkibiades)

no i tego typu sprawy - po przeczytaniu i spisaniu najwazniejszych faktow nie ma problemow z odpowiedzia - ogolnie jezeli sie orientowalo a np zapomnialo jak sie nazywal alkibiades to nie bylo najmniejszego problemu

pozniej na zerowce bylo jedno pytanie z filozofa - ja dostalem szopena - powiedzialem najwazniejsze fakty (wola zycia wg szopena, poped, nirvana, wspolczucie, konteplacja) - i po tym nie zadal mi zadnego pytania dodatkowego tylko skonczylismy wpisem i uscisnieciem dloni.

na zerowce jesli ktos sobie nie radzil z wylosowanego mozna bylo przejsc na innego.

no ale nie wiadomo jak to bedzie w terminie pierwszym wiec sie nie sugerujcie tym zbytnio

oceny jakie kojarze to: 5, 5, 4+

ogolnie - bylo milo
  • Anonim

dzieki za info
  • Anonim

hehe.. obecności na zajęciach są dość istotne:)
    a odpowiedź z dialogu jest w formie dyskusji.. miło i przyjemnie;)
    powodzenia!
  • Anonim

Na zajęcia chodze, ogólnie się oriętuje w tematach, ale to mnie troche przeraża... i tyle...
  • Alusi

Podpowiem tylko, że jeśli ktoś ma trochę nieobecności, to niech się nie stresuje, bo poprawa jest czternastego... Czyli dużo czasu na przygotowanie się! :D

:-|
  • >Alusi napisał
    >Podpowiem tylko, że jeśli ktoś ma trochę
    >nieobecności, to niech się nie stresuje, bo
    >poprawa jest czternastego... Czyli dużo czasu na
    >przygotowanie się! :D

To gównianie, bo ja chciałem wtedy na ferie jechać, by mieć zasłużone 2 tygodnie wolnego. Nie pozostaje nic tylko się dobrze przygotować... :/
  • Alusi

Mnie też pokrzyżowało to szyki straszliwie...

I na nic wszelkie gadanie. "Ja znam takich jak pan" i chuj.
  • theD

Olo ile miales nieobecnosci ?
  • >dominikt napisał
    >Olo ile miales nieobecnosci ?

Zdaje się że w jego przypadku to łatwiej powiedzieć ile miał obecności; )
  • Alusi

O, Marek, chcesz zostać moim rzecznikiem? Chodziłeś na zajęcia z grupą czwartą, że wiesz ile razy byłem a ile nie?

A nieobecności miałem ciut więcej niż połowa %)
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)