- 1
- 2
-
JohnyZ
Czy Ci którzy byli na PGP w zeszłym tygodniu zechcieliby z łaski swojej powiedzieć o co chodzi? -
Tomek
-
Anonim
>sachael napisał
>dzisiaj to juz troche za pozno zeby cokolwiek zdzialac.
lol, a Tobie o co chodzi, junior? :D -
Anonim
Tresc zadania jest taka:
"Wykorzystujac billboardy wyborcze wmontowac je w spot filmowy RADOSC-ZLOSC (z konca semestru). Calosc ma wytworzyc nastroj historyjki z moralem.
Mozna dodac do spotu nowe sekwencje.
Technika:
- kompozycja dynamiczna (animacja)
- kompozycja statyczna (plansze)"
Myk jest taki, ze to jednak NIE MUSZA byc ANI billboardy ANI wyborcze. Moga byc np.reklamy mediamarktu z gazetki.
Tylko zasadnicze pytanie - ktos ma jeszcze to "Radosc-Zlosc" czy musimy na szybko od nowa nakrecic? -
-
Miss Psycho Sexy!
nie doluj kolegi, nigdy nie jest za pozno- jak sie chce, to sie moze. przez nastepne 5 tygodni tworzymy projekt zlozony z portretu wybranej osoby z grupy i litery, ktora jest inicjalem imienia lub nazwiska tej osoby. na jutro mielismy zrobic zdjecia portetowe ktore najlepiej oddaja charakter danej osoby- potem bedziemy je obrabiac w PS tak, aby byly jedynie w kolorze czarnym i bialym- zero odcieni szarosci http://www.pjwstk.edu.pl/sztuka_now... <- patrz tutaj i poszukaj dziewczynki z pajakiem i z motylem.
zdjec ma byc sporo, zeby bylo co wybierac- z 15 wydaje mi sie wystarczy, aczkolwiek podobno niektorzy przynosili 40. mozesz wziac jutro aparat i probowac komus cyknac fotki na malarstwie a potem zlokalizowac uczelniana drukarnie ... powodzenia w kazdym razie.:) -
Miss Psycho Sexy!
-
Tomek
-
Anonim
>miss psycho sexy! napisała:
>lol podwojny, ja myslalam ze kolega z pierwszego roku:P:P:P
Dzizas... bo tak mlodo wygladam, a PGP5 jak nic stanowi skrot od "Podstawy Grafiki Projektowej JEDEN", prawda? :D -
Tomek
-
Miss Psycho Sexy!
"bo tak mlodo wygladam"
nie mowilam o Tobie, ale o koledze, ktory rozpoczal temat...:P -
Anonim
za filmy odpowiedzialny byl miedzy innymi rudboy - byla tez wersja na tytubce no ale potrzebujemy materialu zrodlowego zeby to mialo jakosc przynajmniej 640x480 lub 800x600... problem z tym, ze wiele osob nie wie o tym, ze te zajecia sie odbyly, poszla plota ze pgp5 nie bedzie wiec wlasciciele filmow moga byc lekko nieswiadomi sytuacji... -
Anonim
>gregor napisał
>za filmy odpowiedzialny byl miedzy innymi rudboy - byla tez
>wersja na tytubce no ale potrzebujemy materialu zrodlowego
>zeby to mialo jakosc przynajmniej 640x480 lub 800x600...
>problem z tym, ze wiele osob nie wie o tym, ze te zajecia
>sie odbyly, poszla plota ze pgp5 nie bedzie wiec wlasciciele
>filmow moga byc lekko nieswiadomi sytuacji...
Po pierwsze primo, asystent troche dal dupy mowiac, ze chce nie chce materialu HD, ale "zeby bylo przynajmniej to 1024...". On pewnie nawet nie jest nawet w palowskim 720x576, tylko jak znam zycie maks.640x480.
Po drugie primo, co jest wazniejsze - ja juz slyszalem, ze Rudboj, ktorego wszyscy typuja na szczesliwego posiadacza materialu, NIE MA GO PODOBNO. Tak samo jak wiekszosc osob, z ktorymi rozmawialem. Proponuje sie predko zorientowac w sytuacji, bo jesli okaze sie, ze jedyna kopia jest na Youtubie, trzeba bedzie to nakrecic od nowa. Z flv-ki, ktora jest na youtubowych serwerach nic nie wyczarujesz. -
Anonim
e to moze skecmy cos i zrobimy to od razu na plaskim tle w jakiejs sensowej rozdzialce - tylko ze to cholera troche roboty a przy tym planie to max 5 osob jest naraz w jednym miejsu...
swoja droga pokazal sie nowy plan??
jeszcze mozna poprosic o udostepnienie archiwum sebastiana ale nie wierze ze to sie uda ; ) -
Anonim
Mysle, ze wystarczy usmiechnac sie do Kalego o udostepnienie multimedialnej, wtedy wykluczujesz tlo i wstawisz sobie potem dowolne.
Plan nowy pojawil sie w piatek. Nie widze w nim zadnych zmian, ciagle sa 4 grupy i nie zgadzaja sie mugi z tym co mowil ten Mamalyga, czy jak mu tam :) -
Ania
Jak ten filmik sie nie znajdzie, albo okaze sie ze malo da sie z nim zrobic, to tez jestem za nakreceniem nowego w 234. Tylko kilku chetnych trzeba.
Wydaje mi sie ze w zeszlym roku, Nowinski oczekiwal dwoch filmow - "smiech" i "zlosc"? Ale skonczylo sie na jednym...
-
Anonim
No to podwojna lipa. W takim razie trzeba albo:
a. od razu sie ustawic np.na wtorek na nakrecenie tego crapu
b. poczekac do czwartku, nic nie przyniesc na pg i powiedziec Nowinskiemu, ze sorry, ale nie mamy filmu. -
Anonim
-
Anonim
z tego co pamiętam to złość i radość zostało złącząne w jeden film. tak czy siak chyba lepszym rozwiązaniem byłaby ustawka i nakręcenie tego od nowa -
Ania
>
No to podwojna lipa. W takim razie trzeba albo:
a. od razu sie ustawic np.na wtorek na nakrecenie tego crapu
b. poczekac do czwartku, nic nie przyniesc na pg i powiedziec Nowinskiemu, ze sorry, ale nie mamy filmu.
-ZDECYDOWANIE PLAN B!, bo nie bylo wiekszosci wydzialu na tych zajeciach, i powiedziec N, ze material oryginalny zaginal.
i jeszcze wiecej info o tym zadaniu.
-
rud
materiału nie mam bo straciłem jeden dysk z projektami (200GB z czego projekt z twarzami to jakieś 300mb...), jestem w trakcie odzyskiwania danych. materiał wejściowy był 640*480 i HD (1920*1080) z tego nie będzie;)
nie mam jak na razie działającego kompa, więc nie liczcie na mnie jeżeli chodzi o montaż.
można zrobić to od początku, powiedzieć ciału pedagogicznemu jak wygląda HD i jak łatwo się to montuje (nie łatwo, chyba że dadzą jakiegoś G5 z final cut) i poprosić o sprecyzowanie zadania - oni się na tym kompletnie nie znają i prawdę mówiąc cały ten pomysł z twarzami uważam za pomysł dziwny
- 1
- 2