snowboard my love [7034]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://global.burton.com/mens-est-c...

sobie poklikaj tam na fleszu, wszystkie pytania są dokładnie rozwinięte.
  • Shalafi

Mam wiązania i buty Burtona. Deskę wybrałem Ride, ze względu na doskonałą przydatność tego konkretnego modelu w freeride. Trzyma na zakrętach jak szalona xD

W każdym razie wiązania są naprawdę ok. To niezwykle ważny element sprzętu i koniecznością jest wysoka jakość. Pompki metalowe, bla bla bla... Dobrze trzyma i nie narzekam.
    Niezawodność też bez zarzutu. (najważniejsza sprawa!)

Natomiast buty są wygodne i nieźle dopasowane.

Podsumowując: Z subiektywnego pkt. widzenia Burton robi dobre rzeczy. Natomiast daleki jestem od mówienia, że NAJLEPSZE. Czy można powiedzieć, że BMW jest lepsze od Mercedesa?! (albo na odwrót?!)
    Zwyczajnie kwestia gustu. Nigdy bym nie powiedział, że np. Rossignol, czy Volkl są gorsze od Burtona.
    Pod względem prestiżu też są porównywalne.
    (chociaż tym ostatnim nie należy się sugerować. szczególnie przy wyborze sprzętu czysto użytkowego)

Pozdrawiam!
  • Cesia

Ja uważam, że Burton ma zdecydowanie najlepsze ciuchy snowoardowe i akcesoria - przemyślane nawet suwaki i rewelacyjne materiały, ale jeśli chodzi o deski to jest wiele firm, które robią moim zdaniem lepszy sprzęt a są zdecydowanie tańsze. no ale kto co lubi:)
  • Anonim

ktoś tu pisał że buty burtona sie szmacą muszę przyznać racje, a na desce burtona jakoś kiepsko mi się jeździło, może wina złych warunków nie wiem.

btw co sądzicie o deskach Nidecker'a.? I w ogóle o sprzęcie tej firmy.
  • Alex Bosh Mastercook

mój brat od bodajże trzech sezonów jeździ na desce nideckera. nigdy nie narzeka, wręcz poleca. na temat wiązań i butów tej firmy wypowiedzieć się nie mogę.
  • ...

mialam wiazania nideckera, w zadadzie mam:), tyle ze w uzytkowaniu mojego mlodszego brata, i muszę przyznac, że mają już chyba z 7 lat i działają bez zarzutu...
    buty emerald burka mam i baardzo przypadly mi do gustu, trzymaja się też bardzo dobrze :)
  • ola

Świetna firma, ale trudno mówić tu o klasyfikacji najlepszy/najgorszy, bo konkurecja jest duża i często równie dobra; )
  • maruda

Burton jest dobry, ale czy najlepszy... Każdy pisze o nich inaczej.
    Osobiście mam deske Nitro i polecam:)
  • (L)OkS(L)

Wtrącę się w dyskusje i powiem że jeżdżę na burtonie blunt drugi sezon, jeździ się kozacko ale sezon temu deseczka pękła:D przestraszyłem się że kasa w błoto a deski nie będzie ale firma zachowała się w porządku i po dwóch tygodniach miałem nową dechę. Wada musiała być fabryczna bo w tym sezonie parę gleb było ostrych a deska trzyma się dalej. Teraz wiem że jeśli coś się stanie ze sprzętem mogę liczyć na wymianę i nie zamienię Burton`a na żadną inną firmę no chyba że zabraknie mi kasy:]
  • MaTi \_____/

Jeżeli chodzi o Burtona to powiem tak - Burton jest lepszy od innych desek tylko jeśli kosztuje powyżej 2000 zł a te deski do 1300 to niczym się nie różnią ... Ja mam Salomona za 1000 zł i to jest taka sama deska jak burtona za 1000 zł ...
  • (L)OkS(L)

Jakbym miał wybierać Burtona za kafla a Salomona za tyle samo to wybrałbym Burtona:) Ale każdy ma inne zdanie więc pozdrowionka riderzy:]
  • soon prt

Snowboard Polsport wymiata:D
  • Silver

ja mam nidecker'a diablo. do freestylu wymiata ta deseczka:D. Wszesniej jezdzilem na Burtonie , ale jednak wole NDK. wiazania to samo. kiedys burton teraz K2 , mimo ze są **** ciezkie to i tak zajebiste... Wg. Burton byl najlepszy teraz cieszy sie glownie metką
  • B!e®n@k

Burton to wyjebana firma snowboardowa nic sie z nim nie rowna
  • Leny

bez przesady. każdy ma swój gust jeśli chodzi o firmy, deski wiązania itp. mi dobrze śmiga się na dominancie, ale to nie znaczy wychwalam burtona pod niebiosa.jest wiele bardzo dobrych firm lib tech, ride, k2i w chuj innych, ostatnio nawet head'y bardzo się oprawiły.
    może na przyszły sezon sprawie sobie skate bannana; ]
  • Anonim

haha nic się z nią nie równa ?? śmigałem na lenego dominancie i wcale jakaś rewelacja za tą cene to to nie jest wole już swojego ride kinka no ale co jak co buciki są spoko mam sabbathy i są wporządku ale żeby jakieś w chuj wyjebane to nie wiem wole forum szczerze mówiąc a burton jest to troszke za bardzo przereklamowana firma no bo przecież każdy dzieciak zajarany snb kojarzy snowboard z burtonem
  • mati srolus

http://allegro.pl/deska-snowboardow... mam 162 wzrostu 45 kg i jeszcze nie jeździłem na snowboardzie opłaca sie ??
  • Rosja

a mnie wkurza to że wszędzie Burton i Burton
    jak zobaczyłam jak koledze się krawędź rozwaliła w Burtonie to się trochę zdziwiłam, a on mocno

dlatego ja mimo tego, że mogłam wybrać Burtona, to wybrałam Salomona :) nie lubię mieć tego co wszyscy
  • Rosja

mati srolus
    to są twarde wiązania, deska konstrukcja cap i w ogóle wydaje się, ze trochę stara, buty stare, drugi użytkownik (z opisu) więc ja bym nie kupowała

polecam przewodniki przed kupnem czegokolwiek:
    http://www.pksnow.pl/tech.php?kat=P...
    http://www.2010.pksnow.pl/CMS/tech_...
    http://www.2009.pksnow.pl/CMS/artyk...
  • Rosja